Remco van Mulligen - Alleen God kan ons nog redden

Egbert Schuurman: tegendraads christen in een seculier land


Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische manipulatie en de klimaatcrisis. Als politicus zat hij 3 decennia in de Eerste Kamer en drukte hij een groot stempel op de ChristenUnie. Ook in die rol sneed hij prikkelende thema's aan. Kan de islam onze bondgenoot zijn? Hebben mensen naast rechten ook plichten? Loopt de westerse wereld niet vast in materialisme en beheersingsdrang?

Journalist en historicus Remco van Mulligen laat in deze biografie de veelzijdigheid van Schuurman zien. Dit boek geeft bovendien een tijdsbeeld van Nederland in een periode van enorme veranderingen: van een verzuild land naar een seculiere natie. Schuurman zocht zich daarin als orthodox christen een weg. In een slotinterview gaat de filosoof en politicus op frisse manier in op de meest actuele kwesties. Kritisch, maar tegelijk optimistisch en hoopvol.


Het boek alleen god kan ons nog redden van Remco van Mulligen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Remco van Mulligen boeken - Alleen God kan ons nog redden
ISBN 9789058819567
PAGINA’S 384
VERSCHENEN 04-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij en Uitgeversmaatschappij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel

Andere boeken van Remco van Mulligen