Boeken over reisverhalen

 • Robert Kaplan boeken
  Robert Kaplan - Balkanschimmen

  In Balkanschimmen doet bestsellerauteur Robert D. Kaplan verslag van de reizen die hij aan het einde van de jaren tachtig door de Balkan maakte. Hij voorzag een tragedie, die ieders voorstellingsvermogen te boven zou gaan.Kaplan bezocht gebieden die destijds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Auke Hulst boeken
  Auke Hulst - Motel Songs

  Auke Hulst schreef met Motel songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. ‘Time held me green and dying / though I sang in my chains like the sea.’ – Dylan Thomas Medio 2016 reed Auke Hulst van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Een reiziger in tussentijd

  HENK DE VELDE (54), vertrekt in 2001 uit Nederland met het grootse plan de route ten noorden van Siberië te bezeilen, maar loopt vooralsnog stuk op de Russische bureaucratie.In plaats van op te geven zeilt hij naar het zuiden. Na de ronding van Kaap Hoorn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Een vermoeden van vrijheid

  HENK DE VELDE (53) werd bekend met zijn solo rond de wereld reizen. In de boeken die hij hier over schreef beschrijft hij zijn drang tot onderweg zijn naast het behoud van zijn eigen onafhankelijkheid. Nu is hij weer onderweg. Met de Campina verliet hij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wout de Lange boeken
  Wout de Lange - 2044 km

  2044 KMIN 27 DAGEN OP EEN TANDEM NAAR ROMEAl vrij snel na het begin van zijn loopbaan als leraar Latijn en Grieks, raakte Wout de Lange bevriend met Klaas van Vlaanderen, leraar Nederlands aan het Casimir college te Amstelveen, die wegens een snel afnemend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - De twee scherven

  Gewapend met zijn onontbeerlijke Mandarin-Chinese phrasebook, een drietal woorden Chinees en een stapel kaarten, trok Frank van Rijn drie maanden lang met zijn favoriete vervoermiddel, de fiets, dwars door China. Hij zocht zoveel mogelijk de kleine wegen op,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - De zuilen van Axum

  Op weg naar de Zuilen van Axum ontdekt Frank van Rijn al snel dat Ethiopië een mooi land is met mooie marktjes, een mooi klimaat, mooie ruige bergwegen en mooie kinderen die mooie stenen op een lelijke manier naar zijn hoofd slingeren, als hij niet snel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Een sfeer van onrust

  Een man alleen, die in 158 dagen de wereld rondzeilde in een catamaran en zich door niets en niemand liet afschrikken omdat hij zich geen mooier avontuur kon voorstellen! Op 7 december 1989 vertrok Henk de Velde (41) uit het Britse Falmouth en keerde daar op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Zwaaien naar Bluff

  Een catamaran van ruim een miljoen gulden, 18,28 meter lang en 11,30 meter breed, een geladen gewicht van 8,1 ton, een mast van 23 meter hoog, 150 kilo proviand en 250 liter water en slechts één man aan boord: Henk de Velde.Opnieuw onderneemt Henk de Velde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Ganzen trekken in troepen

  Ganzen trekken in troepen is het boeiende verslag van Henk de Veldes eerste catamaranavontuur dat zeven jaar heeft geduurd en in 1985 eindigde in de haven van Falmouth.Samen met zijn toenmalige vrouw deed hij meer dan honderd eilanden aan en op een daarvan -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Het antwoord van de albatros

  Zijn derde poging heeft het gezegde 'driemaal is scheepsrecht' min of meer bekrachtigd: het snelheidsrecord is niet gebroken, wèl staat Henk de Velde nu te boek als de eerste man die een multi-hull (cata- of trimaran) voor het eerst non-stop en solo rond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Remco Dijkstra boeken
  Remco Dijkstra - Te gek!

  "Wat gaat er op dit moment door je heen?" Het is de vraag die de jonge psychiater Remco Dijkstra zichzelf stelt als hij de Andes beklimt, in de Amazone hallucinerende trips ondergaat, in de Atlantische Oceaan met een witte haai zwemt, en omsingeld wordt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arlen Hoebergen boeken
  Arlen Hoebergen - Gemaakt om te lopen

  In 2011 beginnen Jeannette en Arlen aan een monstertocht. Hun doel: als eersten te voet door Chili trekken - het langste land ter wereld. De hang naar avontuur, de zucht naar een uitdaging en de liefde voor lopen voert ze uiteindelijk in bijna tien maanden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - Even naar de evenaar

  Een reis door Kenia en OegandaWereldfietser Frank van Rijn op avontuur door Afrika!Even naar de evenaar voert de lezer mee door Afrika, langs kleurrijke marktjes en door pittoreske dorpjes. Fiets mee met Frank langs de mooie Thomson Falls, Lake Baringo met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - Knipoog van het nijlpaard

  Soms is het verzinnen van een pakkende titel voor een reisboek moeilijker dan het maken van de reis zelf. Dat ervoer Frank van Rijn tijdens zijn fietstocht dwars door Afrika, van Dar es Salaam naar Dakar. Op die tocht vertrouwde hij zijn ervaringen kersvers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Karin Anema boeken
  Karin Anema - Anders dan Afrika

  Reizend door Ethiopië ontrafelt Karin Anema wat het land zo anders maakt dan de rest van Afrika. Werd het immense continent verdeeld onder de koloniale machten, Ethiopië bleef een onafhankelijk keizerrijk met een sterke identiteit. Identiteit en ontheemding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rudie Rotthier boeken
  Rudie Rotthier - De naakte perenboom

  Jaren geleden las Rudi Rotthier een onbegrijpelijk boek waarin de schrijver zich verzette tegen berouw en zich hard maakte voor de idee dat vrijheid en inzicht samenvallen. Die schrijver was Spinoza, het Betreffende boek was Ethica. Rotthier gaat in De naakte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Gerbert van der Aa boeken
  Gerbert van der Aa - Terug naar Timboektoe

  De Toearegs, het volk uit de Sahara bij wie niet de vrouwen maar de mannen zich sluieren, hebben over belangstelling niet te klagen. In Europa oogsten ze bewondering, maar in Afrika staan ze bij andere bevolkingsgroepen bekend als arrogante vechtersbazen. Hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Paul Theroux boeken
  Paul Theroux - Laatste trein naar Zona Verde

  `Ik was weer gelukkig, terug in Afrika, rijk van het licht, schrijft Theroux wanneer hij begint aan een nieuwe reis: van Kaapstad naar Angola, dwars door het continent waar hij zoveel van houdt. Hij kwam voor het eerst in Afrika als 22­jarige vrijwilliger bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Gerbert van der Aa boeken
  Gerbert van der Aa - Nigeriaanse toestanden

  Reis door het meest corrupte land van AfrikaCorruptie is slecht, polygamie is vrouwonvriendelijk en zwarten zijn 'proud to be black'. Toch? Ja, wel volgens ons in het Westen, maar niet volgens de inwoners van Nigeria en andere Afrikaanse landen.Gerbert van der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jeroen Thijssen boeken
  Jeroen Thijssen - De ronde van Gallië

  In de jaren vijftig voor Christus reizen een Gallische krijger en zijn vriend, een menhirhouwer, Gallië rond. Zij bezoeken negen steden en verzamelen daar negen streekproducten. Deze bekende reis van Asterix de Galliër, een schepping van stripmakers Uderzo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Maarten van den Brink boeken
  Hans Maarten van den Brink - Reizigers bij een herberg

  Dit is een boek over eten. Over de maaltijden die ik heb gegeten en over de herinnering daaraan. Eten heeft niet alleen met smaak en geur te maken, want die zijn nog in een recept te vatten, maar ook met plaats en tijd, met gezelschap en ervaring, met ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lieve Joris boeken
  Lieve Joris - De golf

  In 1984 – lang vóór de Eerste Golfoorlog – reist Lieve Joris vier maanden door Saoedi-Arabië, de Emiraten, Qatar, Bahrein en Koeweit, landen die door de olierijkdom uit hun slaap zijn gekust. Zij ontmoet bedoeïenen die hun tenten verruild hebben voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • N. Peijer boeken
  N. Peijer - Griekse vriendschap

  Griekenland staat bekend om zijn;zonovergoten eilandenparelwitte strandenazuurblauwe zeewitte huizen met blauwe luikenMaar Griekenland heeft u nog zoveel meer te bieden. Lees, ontdek en laat u verrassen.Dit boek geeft u de gelegenheid om te reizen zonder weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bram Stoffers boeken
  Bram Stoffers - Santiago de Compostela

  Heb je al jaren de behoefte eens die fietstocht naar Santiago de Compostela te maken? Kriebelt het ergens of wil je graag eens uit de dagelijkse sleur? Dit reisverslag helpt je van alle schroom af. Als caminofietser trok Bram Stoffers langs de grillige kust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95