Boeken over reisverhalen

 • Dineke Veerman boeken
  Dineke Veerman - Geef ze geen papaya

  Na haar Peruaanse avonturen in Mijn Peru (2007) heeft Dineke Veerman (Zwolle, 1958) nog genoeg stof om een nieuwe bundel samen te stellen. Deze keer niet alleen over Peru, maar over meerdere landen die ze als reisleidster en ook privé bezocht heeft. Ze doet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Michelle van Dijk boeken
  Michelle van Dijk - Sjef van Dongen

  In dit boek wordt het ware verhaal verteld van Sjef van Dongen, de Nederlandse poolheld die in 1928 op Spitsbergen de neergestortte generaal Nobile probeerde te redden van het pakijs. De grootste reddingsoperatie op de Noordpool ooit. Een reconstructie aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Mosesvogels

  Amper een paar uur in Ghana vraagt Jan Boonstra zich af wat het zoveelste Afrikaanse land dat hij bezoekt zo 'typisch Afrika' maakt. Zijn het de vrouwen met de kinderen op de rug en de bagage op het hoofd? De Bijbelse kreten op de gevels in het zuiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Matras voor meneer

  In de deuropening van het restaurant verschijnt plotseling de baas van het motel. Hij zeult een splinternieuwe boxspring met zich mee. Ten aanschouwen van alle reisgenoten verkondigt hij luidkeels op zoek te zijn naar de meneer die eerder die dag zijn beklag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - De stedenbundel

  “De Stedenbundel” is niet zozeer een reisgids maar eerder een boek met verhalen om inspiratie op te doen. 12 steden die bijzonder geschikt zijn om een stedentrip naar te ondernemen worden in deze bundel belicht. Ze zijn goed bereikbaar vanuit onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hans Wiesman boeken
  Hans Wiesman - Dakota Hunter

  Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA. Waargebeurde reportages over fascinerende ontmoetingen, met hilarische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Leen Caboor boeken
  Leen Caboor - Bali, mango met pit

  Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Peter Mak boeken
  Peter Mak - Op zoek naar Zerzura

  De schemer valt in en zittend op de grond voor de tent, midden in de Sahara, beginnen we aan ons welverdiende maal. Karin kijkt me ineens verschrikt aan en zegt: "Ik hoor iets, een vreemd geluid dat ik niet ken." "O, ik zat net te kauwen, dus ik heb het niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Danielle Boelens boeken
  Danielle Boelens - Lingerie en motorleer

  Mijn hart slaat een slag over. Spanningskriebels borrelen op in mijn buik. Eén moment kijk ik hem aan. Kijk hem nou staan bij die trap. Misschien is het de hoogte. Misschien is het de wijn. Misschien is de dag te lang geweest. Wat het ook is, ik kan er geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Marcel Salome boeken
  Marcel Salome - Het neusje van Peru

  'Het neusje van Peru' voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Titicacameer, over de Andes naar het hart van het lncarijk, tot in de jungle Iquitos. De auteur en haar reisgenote trekken door prachtige natuurgebieden, naar eeuwenoude Indiaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ad van Schaik boeken
  Ad van Schaik - India

  De Nederlandse journalist en auteur Ad van Schaik is gefascineerd door India, een land dat hij tientallen malen bezocht. Voor zijn artikelen in kranten en tijdschriften ging hij steeds op zoek naar minder bekende facetten van het land, zo vond hij in Agra de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • John Muir boeken
  John Muir - In de wildernis

  De Schotse John Muir verhuisde halverwege de negentiende eeuw met zijn ouders vanuit een Schots dorpje naar Wisconsin in de VS. Zij besloten daar een nieuwe boerderij en een nieuw leven op te bouwen. Het ravottende baasje van elf dat van vogels en dieren hield… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Gijs van Middelkoop boeken
  Gijs van Middelkoop - Japanners komen nooit te laat

  Japan is voor veel mensen een mysterieus en fascinerend land. Zo ook voor reisschrijver Gijs van Middelkoop. Met een magisch visitekaartje in de hand vertrekt Gijs naar Japan, samen met zijn vriendin Aimée. Met de fiets verkennen ze het subtropische eiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • F. van Dyke boeken
  F. van Dyke - Verstand op nul, blik op oneindig

  Met de wind in de rug begint Flip van Dyke aan een stuk fietsen zonder te weten waar zijn tocht zal eindigen. Eerst oostwaarts op zoek naar avontuur. Maar nergens hoeft hij zich te verdedigen tegen de hem voorspelde hordes Serviërs, de verwachte problemen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Frank Daamen, Stefan van Herten, Jeroen Peters, Laurens Ultee boeken
  Frank Daamen, Stefan van Herten, Jeroen Peters, Laurens Ultee - Oranjeleeuwen door Afrika

  In de zomer van 2009 komen vier studenten op het idee met de auto naar het WK voetbal in Afrika te rijden. Wat begint als een grap wordt al snel een concreet plan. Enkele maanden later staat er een oranje geschilderde Land Rover klaar aan de start. Bij vertrek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Dieleman boeken
  Hans Dieleman - Maskers, macho's en mañana

  Mexico is een land vol verrassingen, waar de werkelijkheid telkens weer anders is. Het land oogt modern, maar de passies, dromen en emoties van de Mexicanen zijn dat niet. Die gaan terug naar de tijd van voor de kolonialisatie. Maar Mexicanen verbergen die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicholas Tomalin, Ron Hall boeken
  Nicholas Tomalin, Ron Hall - De wonderbaarlijke laatste reis van Donald Crowhurst

  In 1968 besloot Donald Crowhurst mee te doen aan de allereerste solozeilrace rond de wereld. Afgaand op zijn enthousiaste radioberichten dacht iedereen in Engeland dat hij zou winnen. Het land maakte zich al op voor een heldenontvangst. Maar acht maanden na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ruud Bruggeman boeken
  Ruud Bruggeman - Onderweg naar de oever van de tijd

  Ruud Bruggeman heeft al eerder pelgrimstochten gelopen, naar Santiago en naar Rome. Deze keer is hij vanuit Nederland op weg gegaan naar Istanbul. Nu geen pelgrimstocht naar het graf van een heilige, maar naar de 'Aya Sofia' in Istanbul, de 'Heilige Wijsheid'.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wereldwijven boeken
  Wereldwijven - Wereldwijven

  Allemaal waren ze lid van het Wereldwijven netwerk, schrijvend voor LINDAnieuws.nl. Nu hebben ze hun eigen verhaal opgeschreven. Boeiende en kleurrijke lotgevallen van Nederlandse vrouwen op diverse continenten. Neem een kijkje in het leven van de Wereldwijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dolf Went boeken
  Dolf Went - Albanië Herinneringen 1964-2009 in woord en beeld

  In feite is dit boek een strikt persoonlijke liefdesverklaring aan het adres van Albanië en het Albanese volk. Waren het voor de omwenteling in 1991 vooral de nieuwsgierigheid naar een volkomen onbekend land en de bijna onmogelijkheid als ?kapitalist? dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Sjaak Zonneveld boeken
  Sjaak Zonneveld - Reis rond de wereld in je beste jaren

  Het meest leerzame en inspirerende reisverhalenboek van Nederland.Sjaak Zonneveld bezocht meer dan zestig landen. Maar noem hem geen landenverzamelaar of wereldreiziger. Sjaak is een moderne pensionado. Met enige regelmaat neemt hij een tussenpensioen. En dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tosca Niterink boeken
  Tosca Niterink - Klimmen naar kruishoogte

  Klimmen naar kruishoogte is geen wandelgids en ook niet het zoveelste verslag van een spirituele zoektocht. Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Anita besloten als ware wandelamateurs de zogenaamde ‘zilverroute’ te lopen: 1200 kilometer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Paul Theroux boeken
  Paul Theroux - Het diepe Zuiden

  'Het diepe Zuiden' van Paul Theroux gaat over het Zuiden van de Verenigde Staten, een gebied met twee gezichten: er wonen de vriendelijkste en meest gastvrije mensen van Amerika. Men hecht er het meest aan traditie, er wordt hard gewerkt, en met succes. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - Revanche in de Andes

  Revanche in de Andes beschrijft een 26.ooo km lange fietstocht dwars door Zuid-Amerika, waarbij Frank van Rijn geconfronteerd wordt met ruwe steenslagwegen, hoge passen, velgen die het langzaam begeven, mieren die zijn tent afbreken, ijzig koude nachten in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Bakhuys Roozeboom boeken
  Willem Bakhuys Roozeboom - You run you die :-)

  Wat doe je als je wordt aangevallen door een nijlpaard, achterna gezeten door wilde honden of plotseling oog in oog staat met een leeuw of een cobra? Iedere dag rennen ze in de ochtendkudde naar hun werk. Dan besluiten ze het roer om te gooien en hun drukke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99