Boeken over reisverhalen

 • John Muir boeken
  John Muir - In de wildernis

  De Schotse John Muir verhuisde halverwege de negentiende eeuw met zijn ouders vanuit een Schots dorpje naar Wisconsin in de VS. Zij besloten daar een nieuwe boerderij en een nieuw leven op te bouwen. Het ravottende baasje van elf dat van vogels en dieren hield… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Edwin Trommelen boeken
  Edwin Trommelen - Het rijk van de BAM

  Tussen 1974 en 1984 trokken jonge idealisten uit alle uithoeken van de Sovjet-Unie naar Oost-Siberië om de BAM te bouwen, het grootste civiele bouwproject aller tijden'. De ruim drieduizend kilometer spoorlijn die het Bajkalmeer met de Stille Oceaan zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Gerrit Jan Zwier boeken
  Gerrit Jan Zwier - Land van grote eenzaamheid

  IJsland is een land dat altijd tot de verbeelding heeft gesproken, zeker tot die van Nederlanders. In vroeger dagen berichtten alleen vissers en walvisvaarders, die bij slecht weer een goed heenkomen hadden gezocht in baai of fjord, over dit noordelijke eiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Willemijn van Dijk boeken
  Willemijn van Dijk - Via Roma

  In haar sprankelende reisgids Via Roma laat Willemijn van Dijk je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. Via Rome neemt je mee op een reis door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Lex Harding boeken
  Lex Harding - De reis van mijn leven

  'Dit is een boek vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen...' Media-ondernemer en wereldreiziger Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein en Rick. In een fourwheeldrive, tent op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Frederiek Lommen boeken
  Frederiek Lommen - Druiven en droesem

  Griekenland is een van de oudste wijngebieden in de wereld. Toch stond het land van wijngod Dionysos jarenlang in de schaduw van populaire wijnlanden. Inmiddels vindt er gelukkig een wijnrenaissance plaats en ontwikkelt Griekenland zich tot een van de meest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Mirjam Grunwald boeken
  Mirjam Grunwald - Dansende Buffels

  Een lange reis met de motor door exotische landen, welke motor enthousiast droomt daar niet van? Mirjam voegde de daad bij het woord en besloot samen met goede vriendin Marika vanuit India terug te rijden naar Nederland. De motoren, twee BMW's R1150 GS werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Katja Staartjes boeken
  Katja Staartjes - Lopen over de grens

  Grenzen. Ze geven aan tot hoe ver je kunt of mag gaan. Welke grenzen zijn er eigenlijk? Wie bepaalt welke grenzen voor wie gelden? Katja Staartjes en Henk Wesselius liepen 2000 kilometer langs de grens van Nepal: van het noordwestelijke naar het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Ruud Bruggeman boeken
  Ruud Bruggeman - Dit is de weg naar Rome

  Samen met zijn vrouw besluit Ruud Bruggeman in februari 2008 om naar Rome te gaan. Vliegtuig, trein en auto vallen al snel af. Spontaan wordt dan het idee geboren om te voet te gaan, een tocht van 2300 kilometer. Bruggeman heeft al eens eerder een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gijs van Middelkoop boeken
  Gijs van Middelkoop - Japanners komen nooit te laat

  Japan is voor veel mensen een mysterieus en fascinerend land. Zo ook voor reisschrijver Gijs van Middelkoop. Met een magisch visitekaartje in de hand vertrekt Gijs naar Japan, samen met zijn vriendin Aimée. Met de fiets verkennen ze het subtropische eiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul van Hooff boeken
  Paul van Hooff - Man in het zadel

  Alles achterlaten en vertrekken – het rauwe avontuur tegemoet, vrij van regels, stress en relatieproblemen. Voor velen slechts een droom, maar journalist Paul van Hooff doet het. Zijn plan: met zijn trouwe metgezel ‘Guus’, een Moto Guzzi V7 uit 1975,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Anneke Verbraeken boeken
  Anneke Verbraeken - Rijke mensen sterven niet

  In ‘Rijke mensen sterven niet’ schetst Anneke Verbraeken een meeslepend en toegankelijk portret van het piepkleine, strak gereguleerde Rwanda en het enorme, chaotische Congo. Al sinds 2009 komt Verbraeken in Rwanda en Congo, twee van de meest getroebleerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • A.J. Veerman boeken
  A.J. Veerman - Mijn Peru

  Avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Kleurrijke verslagen bieden een schat aan informatie en wetenswaardigheden, die vaak niet in de reisgidsen staat, over dit prachtige Andesland.De schrijfster woonde bijna tien jaar in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Marc Peeters boeken
  Marc Peeters - Doorfietsen

  Voor Marc Peeters vormen fietsen en schrijven een eeneiige tweeling. Dit boek is de opvolger van zijn eerste bundel Ik fiets, dus ik ben. Het bevat de persoonlijke notities van een verwonderd, geïnteresseerd en gepassioneerd fietser, in een mix van drie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ine Andreoli boeken
  Ine Andreoli - Ethiopie ongekend anders

  Ethiopië heeft een zeer afwisselende natuur. Er zijn veertien Nationale parken te vinden. U treft er watervallen, vulkanen, bergen, zoutmeren, warmwaterbronnen en ravijnen aan. Maar ook vindt u in de stad Harar 99 moskeeën. Deze moskeeën vertegenwoordigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ada Rosman-Kleinjan boeken
  Ada Rosman-Kleinjan - De drums van Timkat

  Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land waar meer dan tachtig verschillende bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. De reis begon in het Noorden met een busreis van Addis Ababa naar Bahir Dar aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ada Rosman-Kleinjan boeken
  Ada Rosman-Kleinjan - In Boeddha's schaduw

  China en Tibet. Samen met haar echtgenoot reist de auteur af naar deze twee landen in Azië. De reis begint in Hongkong, om vanuit deze miljoenenstad door te reizen naar het Karstgebergte in het zuiden van China. Vervolgens met het vliegtuig naar Chengdu waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ine Andreoli boeken
  Ine Andreoli - Ethiopië, Betam konjo!

  Een prettig leesbaar reisverslag, informatief en interessant voor degenen die het willen bezoeken of die in het land geïnteresseerd zijn, maar zeker ook voor degenen die al in Ethiopië geweest zijn.Na 33 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ada Rosman-Kleinjan boeken
  Ada Rosman-Kleinjan - Ghana... een reis op het ritme van de drums

  Ghana: Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot door dit land in West-Afrika. Ghana: een land met historische banden met Nederland. Eeuwen geleden zijn miljoenen Afrikanen als slaven, via een van de Hollandse slavenforten aan de kust, verscheept… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - Drie kameleons

  Een reis door Namibië In bijna vier maanden tijd maakte Frank van Rijn op de fiets een ongeveer 7000 km lange rondreis door het prachtige Namibië in het zuidwesten van Afrika, een reis door een qua landschappen en dierenwereld fascinerend land, dat weldadig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Edo Ankum boeken
  Edo Ankum - Rondom Afrika

  Edo Ankum zeilde met zijn vrouw en twee jonge kinderen rond Afrika. De reis begint met een onbestemd plan en een route die totaal niet vastligt, maar gaandeweg groeit het besef dat een reis veel intenser wordt beleefd als je vaststelt waar de grenzen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Gerrit ten Berge, W. Fritschy boeken
  Gerrit ten Berge, W. Fritschy - Pelgrimeren naar de Morendoder

  Voor veel mensen vandaag de dag begint een pelgrimage naar Santiago als een sportieve onderneming: 3000 kilometer lopen voor wie genoeg tijd heeft, of anders fietsen, nieuwe energie opdoen, afstand nemen van het alledaagse. De tocht van de pelgrim in dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Jos van Kersbergen boeken
  Jos van Kersbergen - Met mijn timmermanspotlood op pelgrimage

  Na Galatañazor gaat de weg noordwaarts. Een mooie, smalle weg met weinig verkeer, dat bevalt mij wel. Soms gaan sommige chauffeurs als gekken tekeer. Vooral als het regent met die plassen, dan ben je gelijk gewassen.Pelgrimeren is niet alleen verslavend, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • E.J. Groeskamp boeken
  E.J. Groeskamp - De Rode spoorlijn

  Vanuit West-Europa loopt in oostelijke richting de langste ononderbroken spoorlijn van de wereld. Een traject van 16.000 kilometer dat door Europees Rusland en Siberië voert naar Mongolië en China en daarna verder naar het zuiden van Vietnam. Deze machtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Korea, Korea

  Wanneer Noord-Korea of Zuid-Korea in het nieuws opduiken lijkt het vaak alsof het om twee verschillende landen gaat die weinig of niets met elkaar te maken hebben. Het noorden wordt meestal getypeerd als een gesloten, Stalinistisch bolwerk en het zuiden als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50