Boeken over reisverhalen

 • Eric Newby boeken
  Eric Newby - De laatste graanrace

  Aanmonsteren op een viermaster en de wereldzeeën over zeilen? Eric Newby deed het op zijn 19e. De laatste graanrace is zijn indringende verslag van een zeilreis aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. De laatste graanrace In 1939 scheepte de jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michelle van Dijk boeken
  Michelle van Dijk - Sjef van Dongen

  In dit boek wordt het ware verhaal verteld van Sjef van Dongen, de Nederlandse poolheld die in 1928 op Spitsbergen de neergestortte generaal Nobile probeerde te redden van het pakijs. De grootste reddingsoperatie op de Noordpool ooit. Een reconstructie aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leen Caboor boeken
  Leen Caboor - Bali, mango met pit

  Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Henk van der Jagt boeken
  Henk van der Jagt - De nieuwe nomaden van Europa

  Vrijetijdsbesteding speelt door de eeuwen heen een steeds belangrijker rol. Een manier om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven is kamperen.De tijd dat de huifkar als woonwagen werd gebruikt ligt ver achter ons. Een lange periode van tent en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Inez van der Spek boeken
  Inez van der Spek - Kraaienwacht

  'In welk Australië had ik eigenlijk gewoond, dat van de Britse Aussies of dat van de anderen?' 'Kraaienwacht' is een fascinerende toegang tot de recente geschiedenis van Australië. In 'Het pad van witte worm' vertelt Inez van der Spek het onthutsende verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Stef Smulders boeken
  Stef Smulders - Italiaanse toestanden - Leven en overleven in Italië

  Humoristische korte verhalen over het emigreren naar Italië en de kennismaking met tal van karakteristieke Italianen. De auteur emigreerde in 2008 met man en hond naar Italië om daar een B&B te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Andrew Solomon boeken
  Andrew Solomon - Verre ontmoetingen

  Wat drijft en bindt de mens? Wat geeft zijn leven zin en inhoud? Het zijn vragen die de basis vormen van deze reisverhalen en reportages van Andrew Solomon. Hij bezoekt Rusland ten tijde van de glasnost en Libië gedurende het bewind van Khaddafi, is getuige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Korea, Korea

  Wanneer Noord-Korea of Zuid-Korea in het nieuws opduiken lijkt het vaak alsof het om twee verschillende landen gaat die weinig of niets met elkaar te maken hebben. Het noorden wordt meestal getypeerd als een gesloten, Stalinistisch bolwerk en het zuiden als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Wim Jansen boeken
  Wim Jansen - De reus ontwaakt

  Een zoektocht naar de ziel van Brazilië, beschreven in 25 kleurrijke reisverhalen.Op zoek naar de ziel van Brazilië Brazilië staat te schudden op zijn grondvesten. De reus ontwaakt, roepen demonstranten. De reus, dat was het land, de economie. Wij zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean Penders boeken
  Jean Penders - Fietsen, ik teken ervoor

  Fietsen, ik teken ervoorEen retourtje Turkije, beelden en anekdotesDit is een boekje met schetsen en verhaaltjes over het plezier van het reizen, langzaam door het landschap glijden. Kijken, praten en af en toe afzien. Herkenbaar voor wie graag trekt,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Mart Heijnens boeken
  Mart Heijnens - Vreemdeling in het Midden-Oosten

  Mart Heijnens, organisatieadviseur en een beetje geograaf, zegt op een dag zijn baan op om acht maanden lang op zijn motor door het Midden-Oosten te trekken. Hij is gefascineerd door landschappen en de wijze waarop het leven is georganiseerd, of juist niet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Kees Kouwenhoven boeken
  Kees Kouwenhoven - Doelgericht zwerven

  Wat overkomt je als je huis en haard verlaat en maandenlang met een rugzak door Europa trekt? In Doelgericht zwerven maakt de lezer én kijker vanuit verschillende invalshoeken kennis met de schoonheid en ontberingen van een pelgrimstocht. In vijfentwintig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - De gouden capuchon

  Na vele reizen, meestal door warme landen, heeft Frank van Rijn zich met zijn onafscheidelijke Gazelle in het hoge en 's nachts erg koude Tibet gewaagd. Hoewel hij zich soms als 'een tropisch vogeltje op de Noordpool' voelt, wil deze eigenzinnige fietser, nu… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Koert Lindijer boeken
  Koert Lindijer - De vloek van de Nijl

  Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwart Afrikaanse zuiden, leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme, maar oorlog is een gewoonte geworden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Todo recto

  Dit is het blinkend lopen tussen het weten en het hopen van nergens en naar niets Uit: Afvaart -Gerrit Achterberg, 1931 In drie hoofdstukken vaart Henk de Velde in een rechte koers van Lizard Point (Zuid-Engeland) naar Finisterre (Galicië) en terug, een reis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Alex van Egmond boeken
  Alex van Egmond - Een gouden week van gietijzer

  In Een gouden week van gietijzer brengt Alex van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arthur Eijs boeken
  Arthur Eijs - Dansen in het stof

  Als jonge, verlegen biologiestudent vertrekt Arthur Eijs voor acht maanden naar Kameroen om onderzoek te doen naar olifanten. Met een loodzware koffer, maar praktisch zonder 'echte' bagage, verlaat hij zijn beschermde leven voor een avontuur in de Afrikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Josep Maria de Sagarra boeken
  Josep Maria de Sagarra - De blauwe weg

  Reis naar de Zuidelijke Zeeën 'We vervolgen de blauwe weg, van een blauw dat varieert tot in het oneindige, dat alle schakeringen doorloopt. Van de blauwste prinsessenogen van Nattier tot het blauw van gezwollen aders, van het paarsblauw van de wurggreep tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Angeline M.A. Schoor boeken
  Angeline M.A. Schoor - Muziek van wind en water

  De Schotse Hooglanden hebben altijd tot de verbeelding van Angeline Schoor gesproken. Deze reis voert haar erheen, in gezelschap van haar reisharpje, en zij dompelt zich erin onder op haar kenmerkende, geheel eigen manier. Wandelend, zingend en schrijvend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hanny van Hoeijen boeken
  Hanny van Hoeijen - Uit het niets

  Uit het niets` In 1990 emigreren Jos en Hanny van Hoeijen naar Frankrijk. De jongste zoon verhuist mee, de oudste zoon blijft in Amersfoort achter om zijn studie af te maken. Met de verhuizing lijkt een droom uit te komen: het starten van een eigen bedrijf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Bommerson boeken
  Jan Bommerson - Noors

  Jan Bommerson reist in de zomer van 1979 met zijn gloednieuwe Citroën Acadiane naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Hij legt in totaal ruim negenduizend kilometer af. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onderneming lijkt op een totale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Nynke Bos boeken
  Nynke Bos - Verstoppertje in de tempel

  In 'Verstoppertje in de tempel' beschrijft Nynke Bos haar sabbatical in Laos. Een jaar lang woonde en werkte zij in het Zuidoost-Aziatische ontwikkelingsland, met haar drie jonge kinderen. Een jaar waarin haar liefde voor het land groeide, maar waarin zij ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Henk Hofstede, Pierre De Decker boeken
  Henk Hofstede, Pierre De Decker - Met Nits op reis

  Henk Hofstede opgeschreven door Pierre De Decker met Nits op reis is een journaal over muzikanten onderweg. Aan de hand van impressies en ontmoetingen in Helsinki en Parijs, Brussel, Bern en Québec verhaalt Henk Hofstede, in gesprek met Pierre De Decker, meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alexander Reeuwijk boeken
  Alexander Reeuwijk - Varanen, orang-oetans en paradijsvogels

  In het midden van de negentiende eeuw reisde de Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace door Indonesië. Hij verzamelde er dieren en stuurde Darwin en passant het essay dat leidde tot de publicatie van de evolutietheorie. Tijdens zijn achtjarig verblijf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Dirk Kam boeken
  Dirk Kam - Licht op Afrika

  Licht op Afrika is een verslag van vele jaren Afrika-ervaring met veel hoogte- en dieptepunten van een betrokken man die door kleinschalige projecten met zonne-energie het leven van de allerarmsten in oa Uganda probeert te verlichten. De titel heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95