Boeken over reisverhalen

 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - De hanen van de koning

  Als ik bij Wat Thammikarat aan kom fietsen, stapt er een meisje van een jaar of tien gekleed in een schooluniform naar voren en wijst mij met een gebaar alsof de hele tempel van haar is, een plek aan waar ik mijn fiets moet parkeren. Als ik niet meteen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Vuijsje boeken
  Herman Vuijsje - Pelgrim zonder god

  Bijna dertig jaar geleden, in 1989, legde Herman Vuijsje te voet de oude Sint-Jacobsroute af. Als atheïst en individualist verkoos hij de tocht alleen en in omgekeerde richting te maken: van Santiago de Compostela naar Amsterdam... Het boek dat hij over zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Iris Hannema boeken
  Iris Hannema - Reizen volgens Hannema

  Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Is reizen weglopen? Is het een talent of kun je het leren? Geëmigreerd naar de Franse Alpen met haar Franse geliefde en hond maakt beroepsreiziger Iris Hannema de stand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Marina Laméris boeken
  Marina Laméris - Met open mond door China

  Reizen vanuit uw luie stoel! Met open mond door China, een Chinabeleving in 2010 Welke indruk maakt China op een passant anno 2010? Dit boek schetst in 17 verhalen en veel foto?s een impressie van deze wereldmacht gezien door de ogen van architectuurhistorica… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Andre Brouwer boeken
  Andre Brouwer - Op de via de la Plata ben je iemand

  ??Usted perigrino?? vraagt een vrouw respectvol. Als ik zeg dat ik inderdaad een pelgrim ben, wil ze van alles van me weten. Als haar nieuwsgierigheid is bevredigd, zet ze een mooi stempel in mijn paspoort. Plechtig schudt ze me de hand. Op de Vi'a de la Plata… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Mart Heijnens boeken
  Mart Heijnens - Vreemdeling in het Midden-Oosten

  Mart Heijnens, organisatieadviseur en een beetje geograaf, zegt op een dag zijn baan op om acht maanden lang op zijn motor door het Midden-Oosten te trekken. Hij is gefascineerd door landschappen en de wijze waarop het leven is georganiseerd, of juist niet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bart de Graaff, Caesar Hulstaert, Corine de Maijer boeken
  Bart de Graaff, Caesar Hulstaert, Corine de Maijer - Zeeuwen aan de Kaap

  Om schepen die op weg waren naar en van Azië van schoon drinkwater, vlees en verse groenten te voorzien stichtte Jan van Riebeeck in 1652 een verversingspost aan Kaap de Goede Hoop. Naarmate de verversingspost uitgroeide tot een echte kolonie, vestigden zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Hub van Wersch boeken
  Hub van Wersch - van A naar A en terug

  Met deze bundel bewijst Hub van Wersch dat hij niet alleen grote historische romans kan schrijven, maar ook compacte stukken. De prikkelende teksten lenen zich prima voor het korten van de tijd op perrons, in wachtkamers of bij de lunch. Na het verschijnen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Henk Hofstede, Pierre De Decker boeken
  Henk Hofstede, Pierre De Decker - Met Nits op reis

  Henk Hofstede opgeschreven door Pierre De Decker met Nits op reis is een journaal over muzikanten onderweg. Aan de hand van impressies en ontmoetingen in Helsinki en Parijs, Brussel, Bern en Québec verhaalt Henk Hofstede, in gesprek met Pierre De Decker, meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Henk van der Jagt boeken
  Henk van der Jagt - De nieuwe nomaden van Europa

  Vrijetijdsbesteding speelt door de eeuwen heen een steeds belangrijker rol. Een manier om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven is kamperen.De tijd dat de huifkar als woonwagen werd gebruikt ligt ver achter ons. Een lange periode van tent en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Gerrit ten Berge, W. Fritschy boeken
  Gerrit ten Berge, W. Fritschy - Pelgrimeren naar de Morendoder

  Voor veel mensen vandaag de dag begint een pelgrimage naar Santiago als een sportieve onderneming: 3000 kilometer lopen voor wie genoeg tijd heeft, of anders fietsen, nieuwe energie opdoen, afstand nemen van het alledaagse. De tocht van de pelgrim in dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Willemijn van Dijk boeken
  Willemijn van Dijk - Via Roma

  In haar sprankelende reisgids Via Roma laat Willemijn van Dijk je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. Via Rome neemt je mee op een reis door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Koert Lindijer boeken
  Koert Lindijer - De vloek van de Nijl

  Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwart Afrikaanse zuiden, leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme, maar oorlog is een gewoonte geworden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Raoul de Haan boeken
  Raoul de Haan - In het spoor van de Waterpoema

  Werk niet alleen met ons, werk vanuit ons. Tot nog toe heb je vanuit je Aardse basis gewerkt. Dat is een uitstekend begin, maar er is veel meer mogelijk. Je bent een sterrenkind. Uit sterrenstof ontstaan, kun je die krachten aanwenden. Werk als de Apu's -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Marijke van Langen boeken
  Marijke van Langen - Terug naar de Altaj

  Ze moet terug. De bergen van de Altaj roepen haar opnieuw. Drie jaar eerder bezocht ze deze streek, na een voettocht van Amsterdam naar Rusland. Een ingrijpende gebeurtenis heeft haar leven echter volledig op zijn kop gezet. Nu reist ze opnieuw af naar dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mirjam Grunwald boeken
  Mirjam Grunwald - Dansende Buffels

  Een lange reis met de motor door exotische landen, welke motor enthousiast droomt daar niet van? Mirjam voegde de daad bij het woord en besloot samen met goede vriendin Marika vanuit India terug te rijden naar Nederland. De motoren, twee BMW's R1150 GS werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Frank Flippo boeken
  Frank Flippo - Van het pad

  Frank Flippo is geboren om te reizen. Zijn onblusbare nieuwsgierigheid leidt hem naar alle uithoeken van de wereld en daar observeert hij de plaatselijke gebruiken zoals een kunstkenner een juist ontdekt schilderij onderzoekt. Frank is zo'n ervaren reiziger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Edward van Haasteren boeken
  Edward van Haasteren - Naar de Mekong in China

  Edward van Haasteren woont al jaren in China. Hij is gefascineerd door de rivier Mekong en heeft die gevolgd van de bron in het gebergte van Tibet tot in de delta van Zuid-Vietnam. In dit boek beschrijft hij zijn reizen langs de rivier in het Chinese… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Schat, ik ben ff een rondje wandelen.

  In een bescheiden afstand van 40 wandeldagen ligt het 'Barrevoetspad'. Vlak onder onze eigen vertrouwde voeten. Één van de, uit die vele honderden Pelgrimspaden die onze aardkloot bezit. Een bezit door de eeuwen heen vergaard met innerlijk leed van wanhoop.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marnix de Bruyne boeken
  Marnix de Bruyne - Het land van Soekmekaar

  In de dunbevolkte provincie Limpopo ligt Soekmekaar. Zes onverharde wegen, een benzinestation, een paar winkels. Ooit een bastion van conservatieve blanke boeren met alle macht én grond. Tot in 1994 Nelson Mandela president werd en alles veranderde voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • A.J. Veerman boeken
  A.J. Veerman - Mijn Peru

  Avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Kleurrijke verslagen bieden een schat aan informatie en wetenswaardigheden, die vaak niet in de reisgidsen staat, over dit prachtige Andesland.De schrijfster woonde bijna tien jaar in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Korea, Korea

  Wanneer Noord-Korea of Zuid-Korea in het nieuws opduiken lijkt het vaak alsof het om twee verschillende landen gaat die weinig of niets met elkaar te maken hebben. Het noorden wordt meestal getypeerd als een gesloten, Stalinistisch bolwerk en het zuiden als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Inez van der Spek boeken
  Inez van der Spek - Kraaienwacht

  'In welk Australië had ik eigenlijk gewoond, dat van de Britse Aussies of dat van de anderen?' 'Kraaienwacht' is een fascinerende toegang tot de recente geschiedenis van Australië. In 'Het pad van witte worm' vertelt Inez van der Spek het onthutsende verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ate Hoekstra boeken
  Ate Hoekstra - Vandaag rijst, morgen rijst

  'Vandaag rijst, morgen rijst - Negentig dagen in China' is het debuut van de in Friesland geboren en getogen schrijver en freelance journalist Ate Hoekstra. Van oktober 2009 tot en met begin januari 2010 woonde en werkte hij als journalist in Shanghai en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - Reizen door landen in opspraak

  In dit relaas beschrijft Royan van Velse landen die in de tijd dat hij er verbleef letterlijk of figuurlijk onder vuur lagen. Hij getuigt van humanitaire acties in het gesloten Albanië vlak na de val van het communisme, de burgeroorlog in Liberia en de opvang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95