Boeken over reisverhalen

 • Alex van Egmond boeken
  Alex van Egmond - Een gouden week van gietijzer

  In Een gouden week van gietijzer brengt Alex van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arthur Eijs boeken
  Arthur Eijs - Dansen in het stof

  Als jonge, verlegen biologiestudent vertrekt Arthur Eijs voor acht maanden naar Kameroen om onderzoek te doen naar olifanten. Met een loodzware koffer, maar praktisch zonder 'echte' bagage, verlaat hij zijn beschermde leven voor een avontuur in de Afrikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Josep Maria de Sagarra boeken
  Josep Maria de Sagarra - De blauwe weg

  Reis naar de Zuidelijke Zeeën 'We vervolgen de blauwe weg, van een blauw dat varieert tot in het oneindige, dat alle schakeringen doorloopt. Van de blauwste prinsessenogen van Nattier tot het blauw van gezwollen aders, van het paarsblauw van de wurggreep tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Angeline M.A. Schoor boeken
  Angeline M.A. Schoor - Muziek van wind en water

  De Schotse Hooglanden hebben altijd tot de verbeelding van Angeline Schoor gesproken. Deze reis voert haar erheen, in gezelschap van haar reisharpje, en zij dompelt zich erin onder op haar kenmerkende, geheel eigen manier. Wandelend, zingend en schrijvend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hanny van Hoeijen boeken
  Hanny van Hoeijen - Uit het niets

  Uit het niets` In 1990 emigreren Jos en Hanny van Hoeijen naar Frankrijk. De jongste zoon verhuist mee, de oudste zoon blijft in Amersfoort achter om zijn studie af te maken. Met de verhuizing lijkt een droom uit te komen: het starten van een eigen bedrijf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Bommerson boeken
  Jan Bommerson - Noors

  Jan Bommerson reist in de zomer van 1979 met zijn gloednieuwe Citroën Acadiane naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Hij legt in totaal ruim negenduizend kilometer af. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onderneming lijkt op een totale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Nynke Bos boeken
  Nynke Bos - Verstoppertje in de tempel

  In 'Verstoppertje in de tempel' beschrijft Nynke Bos haar sabbatical in Laos. Een jaar lang woonde en werkte zij in het Zuidoost-Aziatische ontwikkelingsland, met haar drie jonge kinderen. Een jaar waarin haar liefde voor het land groeide, maar waarin zij ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Wim Jansen boeken
  Wim Jansen - De reus ontwaakt

  Een zoektocht naar de ziel van Brazilië, beschreven in 25 kleurrijke reisverhalen.Op zoek naar de ziel van Brazilië Brazilië staat te schudden op zijn grondvesten. De reus ontwaakt, roepen demonstranten. De reus, dat was het land, de economie. Wij zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean Penders boeken
  Jean Penders - Fietsen, ik teken ervoor

  Fietsen, ik teken ervoorEen retourtje Turkije, beelden en anekdotesDit is een boekje met schetsen en verhaaltjes over het plezier van het reizen, langzaam door het landschap glijden. Kijken, praten en af en toe afzien. Herkenbaar voor wie graag trekt,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Mart Heijnens boeken
  Mart Heijnens - Vreemdeling in het Midden-Oosten

  Mart Heijnens, organisatieadviseur en een beetje geograaf, zegt op een dag zijn baan op om acht maanden lang op zijn motor door het Midden-Oosten te trekken. Hij is gefascineerd door landschappen en de wijze waarop het leven is georganiseerd, of juist niet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Kees Kouwenhoven boeken
  Kees Kouwenhoven - Doelgericht zwerven

  Wat overkomt je als je huis en haard verlaat en maandenlang met een rugzak door Europa trekt? In Doelgericht zwerven maakt de lezer én kijker vanuit verschillende invalshoeken kennis met de schoonheid en ontberingen van een pelgrimstocht. In vijfentwintig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Matras voor meneer

  In de deuropening van het restaurant verschijnt plotseling de baas van het motel. Hij zeult een splinternieuwe boxspring met zich mee. Ten aanschouwen van alle reisgenoten verkondigt hij luidkeels op zoek te zijn naar de meneer die eerder die dag zijn beklag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bart de Graaff, Caesar Hulstaert, Corine de Maijer boeken
  Bart de Graaff, Caesar Hulstaert, Corine de Maijer - Zeeuwen aan de Kaap

  Om schepen die op weg waren naar en van Azië van schoon drinkwater, vlees en verse groenten te voorzien stichtte Jan van Riebeeck in 1652 een verversingspost aan Kaap de Goede Hoop. Naarmate de verversingspost uitgroeide tot een echte kolonie, vestigden zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Marona van den Heuvel boeken
  Marona van den Heuvel - Tussen bannelingen en bohemiens

  In Tussen bannelingen en bohemiens bezoekt schrijfster Marona van den Heuvel delen van Parijs waar gewone bezoekers meestal geen voet zetten. Ze spreekt met de artiesten van de kunstenaarskolonie La Ruche, portretteert een Perzische kolonel van de sjah en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marijke Arijs boeken
  Marijke Arijs - De wandelstok van Virginia Woolf

  Hoe ziet het netjes opgemaakte bed van Emily Dickinson eruit? Hoe zwaar was de weg die Virginia Woolf voor de laatste maal liep naar de rivier? Snapte Louis Couperus Japan wel?Soms is het doel van het reizen niet de plek, maar de persoon die op die plek heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andres Ruzo boeken
  Andres Ruzo - De kokende rivier

  Diep in het Peruviaanse Amazonewoud kolkt een kokende rivier. Dat verhaal (of was het een legende?) hoorde Andrés Ruzo als kleine jongen van zijn grootvader. Met een diploma geologie op zak trekt Ruzo twintig jaar later het Amazonegebied in, op zoek naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Dick Kooper boeken
  Dick Kooper - Geknakt Haïti

  Er komen drie patiënten tegelijkertijd de spreekkamer binnen - hoezo privacy?Met een ongelofelijke gelatenheid wachten zij af wat er gaat gebeuren. Eerstde microscoop maar gebruiksklaar maken. We vinden een tweede microscoopop de OK en van deze twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Rob Vennix boeken
  Rob Vennix - Per fiets van Tilburg naar Santiago de Compostela

  Soms zeg je wel een wat in een vlaag van verstandsverbijstering en meestal heeft dat geen gevolgen.Deze keer is het wat anders.'Ik ga met de fiets naar Santiago de Compostela', zeg ik tegen mijn kinderen en weet dat er geen weg meer terug is, zeker als ik de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,60
 • Adriaan Bekman boeken
  Adriaan Bekman - Ierland - mijn Ierland

  In dit boek beschrijf ik mijn liefde voor Ierland, mijn Ierland.Vijfendertig jaar vormt het een deel van mijn leven.Het is het land van de menselijke ziel met al zijn mooie en minder mooie kanten.In vijftig verhalen uit mijn Ierse leven wil ik dat tot leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Roos Boum boeken
  Roos Boum - Du vin, du pain, du... pindakaas

  Je hebt het in Nederland goed voor elkaar. Nog geen 35 jaar, een weiland met paarden bij je vrijstaande huis, een vette leasebak voor de deur en beiden een topjob. Hoe komt het dan dat twee doorgewinterde Frankrijkhaters, anti-jachtactivisten en rechtgeaarde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Nienke Vos boeken
  Nienke Vos - Ons leven in Schotland

  Nienke, Jack en hun dochter Charlie besluiten de boel te pakken en naar Schotland te verhuizen. In deze grote verandering besluiten ze een facebook pagina bij te houden met hun belevenissen, deze belevenissen hebben ze nu omgezet in een klein boekje, inclusief… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,72
 • Marijke Arijs boeken
  Marijke Arijs - De hoed van Federico

  Spanje telt tal van personages én schrijvers met een mythisch gehalte. Personages ontsnappen uit een boek, groeien uit tot mythen en veroveren een plaats in de echte wereld. Marijke Arijs zocht hen op in hun vertrouwde omgeving. Ze speurde onder meer naar Don… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Edward van Haasteren boeken
  Edward van Haasteren - Naar de Mekong in China

  Edward van Haasteren woont al jaren in China. Hij is gefascineerd door de rivier Mekong en heeft die gevolgd van de bron in het gebergte van Tibet tot in de delta van Zuid-Vietnam. In dit boek beschrijft hij zijn reizen langs de rivier in het Chinese… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Eric Newby boeken
  Eric Newby - De laatste graanrace

  Aanmonsteren op een viermaster en de wereldzeeën over zeilen? Eric Newby deed het op zijn 19e. De laatste graanrace is zijn indringende verslag van een zeilreis aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. De laatste graanrace In 1939 scheepte de jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harald Lamers boeken
  Harald Lamers - Waar de weg ophoudt

  Harald Lamers en zijn broer Udo trokken maan-denlang per motor door onherbergzame gebieden in Afrika. Ze begonnen in Delft en sloten de reis af op Kaap de Goede Hoop. Onderweg trotseerden ze woeste rode modderstromen, hitte, zand, vijandige bevolking en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00