Boeken over reisverhalen

 • Schat, ik ben ff een rondje wandelen.

  In een bescheiden afstand van 40 wandeldagen ligt het 'Barrevoetspad'. Vlak onder onze eigen vertrouwde voeten. Één van de, uit die vele honderden Pelgrimspaden die onze aardkloot bezit. Een bezit door de eeuwen heen vergaard met innerlijk leed van wanhoop.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marnix de Bruyne boeken
  Marnix de Bruyne - Het land van Soekmekaar

  In de dunbevolkte provincie Limpopo ligt Soekmekaar. Zes onverharde wegen, een benzinestation, een paar winkels. Ooit een bastion van conservatieve blanke boeren met alle macht én grond. Tot in 1994 Nelson Mandela president werd en alles veranderde voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • A.J. Veerman boeken
  A.J. Veerman - Mijn Peru

  Avonturen en anekdotes, impressies en informatie, plezier en problemen. Kleurrijke verslagen bieden een schat aan informatie en wetenswaardigheden, die vaak niet in de reisgidsen staat, over dit prachtige Andesland.De schrijfster woonde bijna tien jaar in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Korea, Korea

  Wanneer Noord-Korea of Zuid-Korea in het nieuws opduiken lijkt het vaak alsof het om twee verschillende landen gaat die weinig of niets met elkaar te maken hebben. Het noorden wordt meestal getypeerd als een gesloten, Stalinistisch bolwerk en het zuiden als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Inez van der Spek boeken
  Inez van der Spek - Kraaienwacht

  'In welk Australië had ik eigenlijk gewoond, dat van de Britse Aussies of dat van de anderen?' 'Kraaienwacht' is een fascinerende toegang tot de recente geschiedenis van Australië. In 'Het pad van witte worm' vertelt Inez van der Spek het onthutsende verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ate Hoekstra boeken
  Ate Hoekstra - Vandaag rijst, morgen rijst

  'Vandaag rijst, morgen rijst - Negentig dagen in China' is het debuut van de in Friesland geboren en getogen schrijver en freelance journalist Ate Hoekstra. Van oktober 2009 tot en met begin januari 2010 woonde en werkte hij als journalist in Shanghai en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - Reizen door landen in opspraak

  In dit relaas beschrijft Royan van Velse landen die in de tijd dat hij er verbleef letterlijk of figuurlijk onder vuur lagen. Hij getuigt van humanitaire acties in het gesloten Albanië vlak na de val van het communisme, de burgeroorlog in Liberia en de opvang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dineke Veerman boeken
  Dineke Veerman - Geef ze geen papaya

  Na haar Peruaanse avonturen in Mijn Peru (2007) heeft Dineke Veerman (Zwolle, 1958) nog genoeg stof om een nieuwe bundel samen te stellen. Deze keer niet alleen over Peru, maar over meerdere landen die ze als reisleidster en ook privé bezocht heeft. Ze doet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Michelle van Dijk boeken
  Michelle van Dijk - Sjef van Dongen

  In dit boek wordt het ware verhaal verteld van Sjef van Dongen, de Nederlandse poolheld die in 1928 op Spitsbergen de neergestortte generaal Nobile probeerde te redden van het pakijs. De grootste reddingsoperatie op de Noordpool ooit. Een reconstructie aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Mosesvogels

  Amper een paar uur in Ghana vraagt Jan Boonstra zich af wat het zoveelste Afrikaanse land dat hij bezoekt zo 'typisch Afrika' maakt. Zijn het de vrouwen met de kinderen op de rug en de bagage op het hoofd? De Bijbelse kreten op de gevels in het zuiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Matras voor meneer

  In de deuropening van het restaurant verschijnt plotseling de baas van het motel. Hij zeult een splinternieuwe boxspring met zich mee. Ten aanschouwen van alle reisgenoten verkondigt hij luidkeels op zoek te zijn naar de meneer die eerder die dag zijn beklag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - De stedenbundel

  “De Stedenbundel” is niet zozeer een reisgids maar eerder een boek met verhalen om inspiratie op te doen. 12 steden die bijzonder geschikt zijn om een stedentrip naar te ondernemen worden in deze bundel belicht. Ze zijn goed bereikbaar vanuit onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hans Wiesman boeken
  Hans Wiesman - Dakota Hunter

  Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA. Waargebeurde reportages over fascinerende ontmoetingen, met hilarische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Leen Caboor boeken
  Leen Caboor - Bali, mango met pit

  Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Peter Mak boeken
  Peter Mak - Op zoek naar Zerzura

  De schemer valt in en zittend op de grond voor de tent, midden in de Sahara, beginnen we aan ons welverdiende maal. Karin kijkt me ineens verschrikt aan en zegt: "Ik hoor iets, een vreemd geluid dat ik niet ken." "O, ik zat net te kauwen, dus ik heb het niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Alex van Egmond boeken
  Alex van Egmond - Een gouden week van gietijzer

  In Een gouden week van gietijzer brengt Alex van Egmond de columns samen die hij schreef voor het tweemaandelijkse CRTV magazine. Of het nu gaat over een Chinese wielrenner die ploetert in Noord-Frankrijk, een messenmaker op een gebombardeerd eiland, of een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Josep Maria de Sagarra boeken
  Josep Maria de Sagarra - De blauwe weg

  Reis naar de Zuidelijke Zeeën 'We vervolgen de blauwe weg, van een blauw dat varieert tot in het oneindige, dat alle schakeringen doorloopt. Van de blauwste prinsessenogen van Nattier tot het blauw van gezwollen aders, van het paarsblauw van de wurggreep tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Angeline M.A. Schoor boeken
  Angeline M.A. Schoor - Muziek van wind en water

  De Schotse Hooglanden hebben altijd tot de verbeelding van Angeline Schoor gesproken. Deze reis voert haar erheen, in gezelschap van haar reisharpje, en zij dompelt zich erin onder op haar kenmerkende, geheel eigen manier. Wandelend, zingend en schrijvend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hanny van Hoeijen boeken
  Hanny van Hoeijen - Uit het niets

  Uit het niets` In 1990 emigreren Jos en Hanny van Hoeijen naar Frankrijk. De jongste zoon verhuist mee, de oudste zoon blijft in Amersfoort achter om zijn studie af te maken. Met de verhuizing lijkt een droom uit te komen: het starten van een eigen bedrijf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Bommerson boeken
  Jan Bommerson - Noors

  Jan Bommerson reist in de zomer van 1979 met zijn gloednieuwe Citroën Acadiane naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Hij legt in totaal ruim negenduizend kilometer af. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onderneming lijkt op een totale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Nynke Bos boeken
  Nynke Bos - Verstoppertje in de tempel

  In 'Verstoppertje in de tempel' beschrijft Nynke Bos haar sabbatical in Laos. Een jaar lang woonde en werkte zij in het Zuidoost-Aziatische ontwikkelingsland, met haar drie jonge kinderen. Een jaar waarin haar liefde voor het land groeide, maar waarin zij ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Kees Kouwenhoven boeken
  Kees Kouwenhoven - Doelgericht zwerven

  Wat overkomt je als je huis en haard verlaat en maandenlang met een rugzak door Europa trekt? In Doelgericht zwerven maakt de lezer én kijker vanuit verschillende invalshoeken kennis met de schoonheid en ontberingen van een pelgrimstocht. In vijfentwintig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Edo Ankum boeken
  Edo Ankum - Rondom Afrika

  Edo Ankum zeilde met zijn vrouw en twee jonge kinderen rond Afrika. De reis begint met een onbestemd plan en een route die totaal niet vastligt, maar gaandeweg groeit het besef dat een reis veel intenser wordt beleefd als je vaststelt waar de grenzen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Eric Newby boeken
  Eric Newby - De laatste graanrace

  Aanmonsteren op een viermaster en de wereldzeeën over zeilen? Eric Newby deed het op zijn 19e. De laatste graanrace is zijn indringende verslag van een zeilreis aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. De laatste graanrace In 1939 scheepte de jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jannie Regnerus boeken
  Jannie Regnerus - Het geluid van vallende sneeuw / De volle maan als beste vriend

  In 'Het geluid van vallende sneeuw' en 'De volle maan als beste vriend' kijkt de lezer door de ogen van Jannie Regnerus en ondergaat dezelfde betovering die haar destijds overkwam in Japan en Mongolië.De auteur verbleef een jaar in Japan en raakte daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99