Boeken over reisverhalen

 • Auke Hulst boeken
  Auke Hulst - Motel Songs

  Auke Hulst schreef met Motel songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. ‘Time held me green and dying / though I sang in my chains like the sea.’ – Dylan Thomas Medio 2016 reed Auke Hulst van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Caroline van Ommeren boeken
  Caroline van Ommeren - Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht

  Niets is voor de eeuwigheid, zeker niet in Tokio. De bulldozers van projectontwikkelaars effenen de weg naar de Olympische Spelen van 2020 en de allesverwoestende aardbeving 'Big One' ligt op de loer. De inwoners blijven er gelaten onder en wijzen er met trots… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joshua van Eijndhoven boeken
  Joshua van Eijndhoven - Op reis met de Hope

  Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan en met een beperkt budget. Het geheim van zes jaar reizen Joshua is 24 als hij zijn carrièreplannen als jurist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • L. Nobel boeken
  L. Nobel - De evenaar voorbij

  Deze haibunverzameling (oude Japanse dichtvormen) geeft een impressie weer van één vande laatste en daardoor historisch geworden bootreizen van Indonesië naar Nederland. Bootreizen die een exodus waren van Indische-Nederlanders die door politieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,25
 • Andre Brouwer boeken
  Andre Brouwer - Op de via de la Plata ben je iemand

  ??Usted perigrino?? vraagt een vrouw respectvol. Als ik zeg dat ik inderdaad een pelgrim ben, wil ze van alles van me weten. Als haar nieuwsgierigheid is bevredigd, zet ze een mooi stempel in mijn paspoort. Plechtig schudt ze me de hand. Op de Vi'a de la Plata… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - Mosesvogels

  Amper een paar uur in Ghana vraagt Jan Boonstra zich af wat het zoveelste Afrikaanse land dat hij bezoekt zo 'typisch Afrika' maakt. Zijn het de vrouwen met de kinderen op de rug en de bagage op het hoofd? De Bijbelse kreten op de gevels in het zuiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Hub van Wersch boeken
  Hub van Wersch - van A naar A en terug

  Met deze bundel bewijst Hub van Wersch dat hij niet alleen grote historische romans kan schrijven, maar ook compacte stukken. De prikkelende teksten lenen zich prima voor het korten van de tijd op perrons, in wachtkamers of bij de lunch. Na het verschijnen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • F. van Dyke boeken
  F. van Dyke - Verstand op nul, blik op oneindig

  Met de wind in de rug begint Flip van Dyke aan een stuk fietsen zonder te weten waar zijn tocht zal eindigen. Eerst oostwaarts op zoek naar avontuur. Maar nergens hoeft hij zich te verdedigen tegen de hem voorspelde hordes Serviërs, de verwachte problemen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Marnix de Bruyne boeken
  Marnix de Bruyne - Het land van Soekmekaar

  In de dunbevolkte provincie Limpopo ligt Soekmekaar. Zes onverharde wegen, een benzinestation, een paar winkels. Ooit een bastion van conservatieve blanke boeren met alle macht én grond. Tot in 1994 Nelson Mandela president werd en alles veranderde voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Nicholas Tomalin, Ron Hall boeken
  Nicholas Tomalin, Ron Hall - De wonderbaarlijke laatste reis van Donald Crowhurst

  In 1968 besloot Donald Crowhurst mee te doen aan de allereerste solozeilrace rond de wereld. Afgaand op zijn enthousiaste radioberichten dacht iedereen in Engeland dat hij zou winnen. Het land maakte zich al op voor een heldenontvangst. Maar acht maanden na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Henry Havard boeken
  Henry Havard - Pittoreske reis langs de dode steden van de Zuiderzee

  In de zomer van 1873 maakte de Franse cultuurhistoricus Henry Havard (1838-1921) met een tjalk een zeiltocht over de Zuiderzee, waarvan een jaar later het verslag verscheen in zijn boek La Hollande pittoresque, voyage aux villes mortes du Zuiderzée. Havard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martijn van der Kooij boeken
  Martijn van der Kooij - Alle dagen Libanon

  Wie Libanon begrijpt, weet hoe het Midden-Oosten in elkaar zit. Alle belangrijke partijen die in de regio met elkaar in conflict zijn, wonen in dit kleine Mediterrane land. Een op de drie inwoners is vluchteling. Het land staat onder hoogspanning. In een serie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jakobien Huisman boeken
  Jakobien Huisman - Dagen op Finca don Carmelo

  Emigreren, integreren en boerin worden tegelijk, dat gaat niet zonder slag of stoot in dit vervolg op Een jaar in Andalusië, het relaas van Jakobien Huisman en Alain Grootaers over hoe ze - met hun toen 11-jarige dochter Julia en hun poes Shukran - hun lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Iris Hannema boeken
  Iris Hannema - Reizen volgens Hannema

  Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Is reizen weglopen? Is het een talent of kun je het leren? Geëmigreerd naar de Franse Alpen met haar Franse geliefde en hond maakt beroepsreiziger Iris Hannema de stand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lex Harding boeken
  Lex Harding - De reis van mijn leven

  'Dit is een boek vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen...' Media-ondernemer en wereldreiziger Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein en Rick. In een fourwheeldrive, tent op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willemijn van Dijk boeken
  Willemijn van Dijk - Via Roma

  In haar sprankelende reisgids Via Roma laat Willemijn van Dijk je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. Via Rome neemt je mee op een reis door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Edwin Trommelen boeken
  Edwin Trommelen - Het rijk van de BAM

  Tussen 1974 en 1984 trokken jonge idealisten uit alle uithoeken van de Sovjet-Unie naar Oost-Siberië om de BAM te bouwen, het grootste civiele bouwproject aller tijden'. De ruim drieduizend kilometer spoorlijn die het Bajkalmeer met de Stille Oceaan zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Tosca Niterink boeken
  Tosca Niterink - Klimmen naar kruishoogte

  Klimmen naar kruishoogte is geen wandelgids en ook niet het zoveelste verslag van een spirituele zoektocht. Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Anita besloten als ware wandelamateurs de zogenaamde ‘zilverroute’ te lopen: 1200 kilometer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Emmy van Schalkwijk boeken
  Emmy van Schalkwijk - Toen ik wakker werd

  Nadat Ik wakker is geworden in het gele zand en door alle mensen verlaten is, gaat ze samen met Doorzettingsvermogen op zoek naar Wolf die haar zal helpen haar herinneringen terug te vinden. Met een hoofd vol vragen ontmoet ze Steen en Brein die haar beiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Enno Brokke, Elisabeth Brokke boeken
  Enno Brokke, Elisabeth Brokke - Groeten uit Kautokeino

  Het Nederlandse echtpaar Enno en Elisabeth Brokke verbleef van 1951 tot 1955 in Kautokeino, Finnmark. Ze leefden samen met de lokale bevolking, maakten een voorjaarstrek mee met een nomaden familie, gaven teken- en muziekles aan kinderen en beleefden allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mark Vanhalle boeken
  Mark Vanhalle - Bloed, zweet en avontuur

  Dit boek is het relaas van mijn maandenlange omzwervingen doorheen het grootste deel van West-Afrika, één van de minst ontwikkelde gebieden op deze aardbol, en dit uitsluitend gebruik makend van het plaatselijke openbare vervoer. Tijdens deze reis beleefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - De koe uit Bangalore

  Jan Boonstra maakt India niet mooier dan het is. Op de foto's en in de beschrijving van het alledaagse Indiase leven zijn de betovering en de verwarring waarmee elke toerist wordt geconfronteerd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is waar dat India een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • henk kleinstra boeken
  henk kleinstra - een reis door amerika

  Een reis door Amerikade westcoast 1979gemaakt in een tijd voor het internet en reizen nog avontuurlijk was.heden te dagen bekijkt men,voor men op reis gaat op internet water te zien is op de plaats van bestemming en is men van alles op de hoogte.Eind '70er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tinie Hoek boeken
  Tinie Hoek - Van de Noordkaap terug naar huis

  Dit boekje is een vervolg op 'Naar de Noordkaap' en begint op de zestiende dag dat we onderweg zijn. We hebben de Noordkaap bezocht en het voelt alsof de vakantie voorbij is.Via Finland, Zweden en een bezoek aan het mooie Zweedse eiland Öland, rijden we naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tinie Hoek boeken
  Tinie Hoek - Naar de Noordkaap

  Boven aan het lijst van landen die we nog eens wilden bezoeken stond Scandinavie en dan vooral Noorwegen. Wat zou het mooi zijn om daar heen te gaan. Ongerepte natuur, fjorden, watervallen, ijs, sneeuw, bergen. In 2010 was het dan zover en waarom dan niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50