Boeken over reisverhalen

 • Mark Vanhalle boeken
  Mark Vanhalle - Bloed, zweet en avontuur

  Dit boek is het relaas van mijn maandenlange omzwervingen doorheen het grootste deel van West-Afrika, één van de minst ontwikkelde gebieden op deze aardbol, en dit uitsluitend gebruik makend van het plaatselijke openbare vervoer. Tijdens deze reis beleefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Boonstra boeken
  Jan Boonstra - De koe uit Bangalore

  Jan Boonstra maakt India niet mooier dan het is. Op de foto's en in de beschrijving van het alledaagse Indiase leven zijn de betovering en de verwarring waarmee elke toerist wordt geconfronteerd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is waar dat India een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • henk kleinstra boeken
  henk kleinstra - een reis door amerika

  Een reis door Amerikade westcoast 1979gemaakt in een tijd voor het internet en reizen nog avontuurlijk was.heden te dagen bekijkt men,voor men op reis gaat op internet water te zien is op de plaats van bestemming en is men van alles op de hoogte.Eind '70er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tinie Hoek boeken
  Tinie Hoek - Van de Noordkaap terug naar huis

  Dit boekje is een vervolg op 'Naar de Noordkaap' en begint op de zestiende dag dat we onderweg zijn. We hebben de Noordkaap bezocht en het voelt alsof de vakantie voorbij is.Via Finland, Zweden en een bezoek aan het mooie Zweedse eiland Öland, rijden we naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tinie Hoek boeken
  Tinie Hoek - Naar de Noordkaap

  Boven aan het lijst van landen die we nog eens wilden bezoeken stond Scandinavie en dan vooral Noorwegen. Wat zou het mooi zijn om daar heen te gaan. Ongerepte natuur, fjorden, watervallen, ijs, sneeuw, bergen. In 2010 was het dan zover en waarom dan niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Hans Veltmeijer boeken
  Hans Veltmeijer - Echo's uit Rio de Janeiro

  Tragedies, triomfen, absurditeit en zelfspot. In Echo's uit Rio de Janeiro beschrijft Hans Veltmeijer op indringende en geestige wijze zijn belevenissen in Brazilië. De lezer maakt kennis met de levens van de gewone, maar altijd bijzondere cariocas, die in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. Schneemann, L. Batta boeken
  M. Schneemann, L. Batta - Op vijf wielen

  "En als we nu eens naar Australië rijden?" "Rijden? Met de motor?? Jij bent gek!"Op een crossmotor en een motor met zijspan rijden Maartje Schneemann en Leon Batta naar Australië. Een reis van 15 maanden door 17 landen die elk hun eigen gebruiken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Manja Herstel boeken
  Manja Herstel - Dolen door dertien metropolen

  Behalve een trip met de sightseeingbus, een bezoek aan een niet te missen museum en een dagje winkelen heeft Manja Herstel geen vastomlijnde plannen voor de stedentrips die zij met haar man Erik maakt. Ze laten zich liever inspireren door wie of wat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ad van Schaik boeken
  Ad van Schaik - Kerala

  Koning Salomo kocht er pauwen, de Romeinen schaften er ivoor aan, de Arabieren kaneel en de VOC peper. Al duizenden jaren bezit Kerala contacten met andere culturen. Dat maakt Kerala tot een bijzonder deel van India. Kerala is het venster van India op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sandra Bakker boeken
  Sandra Bakker - Zijdezacht zand

  In Zijdezacht zand volgt Sandra Bakker samen met haar partner de oude paden van de legendarische zijderoute door Centraal-Azie. Een reis die begon in Oekraïne, een land dat heen en weer wordt geslingerd tussen pro-Westerse en Russische sentimenten. Met humor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Miet Heymans boeken
  Miet Heymans - Op reis met mijn tweede adem

  Miet had een aandoening waarbij haar luchtpijp langzaam maar zeker dichtgroeide. Nog vóór de operatie in Lausanne belooft ze zichzelf om na de revalidatie een tijdje te gaan reizen.Met de rugzak op wegEnkele maanden later is het zover: Miet pakt haar rugzak,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stef Smulders boeken
  Stef Smulders - Nog Meer Italiaanse Toestanden

  Stef Smulders emigreerde in 2008 met man en hond naar Italië om daar B&B Villa I Due Padroni te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden achter en deed een sprong in het onbekende. In 2014 deed hij verslag van zijn belevenissen in het boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • S.A. Yoo boeken
  S.A. Yoo - Standplaats Seoul

  Taxichauffeur: ?Hee, komt u uit het buitenland?? Ik: ?Ja.?Taxichauffeur: ?Komt u uit Japan??Ik: ?Nee.?Taxichauffeur: ?China??Ik: ?Nee.?Taxichauffeur (met blik in de achteruitkijkspiegel): ?U ziet er wel Koreaans uit.?Ik: ?Mijn ouders zijn Koreaans. Ze zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dick Kooper boeken
  Dick Kooper - Geknakt Haïti

  Er komen drie patiënten tegelijkertijd de spreekkamer binnen - hoezo privacy?Met een ongelofelijke gelatenheid wachten zij af wat er gaat gebeuren. Eerstde microscoop maar gebruiksklaar maken. We vinden een tweede microscoopop de OK en van deze twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Rob Vennix boeken
  Rob Vennix - Per fiets van Tilburg naar Santiago de Compostela

  Soms zeg je wel een wat in een vlaag van verstandsverbijstering en meestal heeft dat geen gevolgen.Deze keer is het wat anders.'Ik ga met de fiets naar Santiago de Compostela', zeg ik tegen mijn kinderen en weet dat er geen weg meer terug is, zeker als ik de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,60
 • Roos Boum boeken
  Roos Boum - Du vin, du pain, du... pindakaas

  Je hebt het in Nederland goed voor elkaar. Nog geen 35 jaar, een weiland met paarden bij je vrijstaande huis, een vette leasebak voor de deur en beiden een topjob. Hoe komt het dan dat twee doorgewinterde Frankrijkhaters, anti-jachtactivisten en rechtgeaarde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Nienke Vos boeken
  Nienke Vos - Ons leven in Schotland

  Nienke, Jack en hun dochter Charlie besluiten de boel te pakken en naar Schotland te verhuizen. In deze grote verandering besluiten ze een facebook pagina bij te houden met hun belevenissen, deze belevenissen hebben ze nu omgezet in een klein boekje, inclusief… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,72
 • Harald Lamers boeken
  Harald Lamers - Waar de weg ophoudt

  Harald Lamers en zijn broer Udo trokken maan-denlang per motor door onherbergzame gebieden in Afrika. Ze begonnen in Delft en sloten de reis af op Kaap de Goede Hoop. Onderweg trotseerden ze woeste rode modderstromen, hitte, zand, vijandige bevolking en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Redmond O'Hanlon boeken
  Redmond O'Hanlon - Tussen Orinoco en Amazone

  Na zijn reis naar het hart van Borneo dacht Redmond O Hanlon dat een reis over de Orinoco naar het hart van het Amazonegebied geen enkel probleem zou opleveren. Niets bleek minder waar; naast de gevaren die hij al kende, deden zich nog heel andere voor: een op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Anne Frank

  Ronald Wilfred Jansen bezocht Anne Franks woonadressen in Frankfurt am Main, Aken en Amsterdam, haar onderduikadres Het Achterhuis en de concentratiekampen Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen waar Anne Frank gevangen heeft gezeten. Zijn boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Marona van den Heuvel boeken
  Marona van den Heuvel - Tussen bannelingen en bohemiens

  In Tussen bannelingen en bohemiens bezoekt schrijfster Marona van den Heuvel delen van Parijs waar gewone bezoekers meestal geen voet zetten. Ze spreekt met de artiesten van de kunstenaarskolonie La Ruche, portretteert een Perzische kolonel van de sjah en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marijke Arijs boeken
  Marijke Arijs - De wandelstok van Virginia Woolf

  Hoe ziet het netjes opgemaakte bed van Emily Dickinson eruit? Hoe zwaar was de weg die Virginia Woolf voor de laatste maal liep naar de rivier? Snapte Louis Couperus Japan wel?Soms is het doel van het reizen niet de plek, maar de persoon die op die plek heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Caroline van Ommeren boeken
  Caroline van Ommeren - Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht

  Niets is voor de eeuwigheid, zeker niet in Tokio. De bulldozers van projectontwikkelaars effenen de weg naar de Olympische Spelen van 2020 en de allesverwoestende aardbeving 'Big One' ligt op de loer. De inwoners blijven er gelaten onder en wijzen er met trots… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Olink boeken
  Hans Olink - Mijn vriend Vladimir Ivanovitsj

  Ruim dertig jaar is Hans Olink bevriend met Vladimir Ivanovitsj, zijn begeleider, tolk en producer. Samen maakten zij vele reizen door het Rusland van Gorbatsjov, van Jelsin, van Poetin, om voor de Nederlandse media de veranderingen in dat immense land vast te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Marijke Arijs boeken
  Marijke Arijs - De hoed van Federico

  Spanje telt tal van personages én schrijvers met een mythisch gehalte. Personages ontsnappen uit een boek, groeien uit tot mythen en veroveren een plaats in de echte wereld. Marijke Arijs zocht hen op in hun vertrouwde omgeving. Ze speurde onder meer naar Don… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50