Boeken over reisverhalen

 • Richard Woudenberg boeken
  Richard Woudenberg - Team "Till the End"

  Na een drastisch verandering in mijn leven in 2011 is geen enkele dag meer hetzelfde. Na een reis van meer dan drie jaar op de motor door verschillende continenten heb ik me nu ingeschreven voor een rally. Een rally zonder support van de organisatie, maar met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,46
 • Iris Hannema boeken
  Iris Hannema - Het bitterzoete paradijs

  'Iris bewijst dat je als vrouw uitstekend in je eentje de wereld over kunt reizen.' - National Geographic TravelerNa een maandenlange reis door Oost-Afrika besluit wereldreizigster Iris Hannema op zoek te gaan naar het aardse paradijs. Zou het bestaan en waar?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - Goed volk

  De reisverhalen. Als voorbereiding op zijn werk maakte Arthur regelmatig bijzondere reizen. Zijn reisverhalen zijn terug te vinden in zijn dagboeken, of her en der verspreid in kranten en bladen; soms ook heeft hij ze helemaal niet gepubliceerd. In deze bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Gijs van Middelkoop boeken
  Gijs van Middelkoop - Amerikanen fietsen niet...

  Gijs van Middelkoop en zijn vriendin fietsen van Miami naar San Francisco. Coast to coast, een afstand van 8500 kilometer. Ze willen Amerika leren kennen. Natuurlijk kennen ze het land van tv, maar is dat het echte Amerika? Niet alles verloopt even soepel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dolf de Vries boeken
  Dolf de Vries - China

  Schrijver en acteur (Soldaat van Oranje, Zwartboek) Dolf de Vries reisde met zijn vrouw en 16-jarige zoon door China. Ze reisden per trein, boot, fiets en bus, met niets dan een rugzak en zonder een woord Chinees te spreken. In China neemt hij u mee naar dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Henk de Velde boeken
  Henk de Velde - Nergens is ook ergens

  Een reis zonder einde Twee jaar geleden vertrok Henk de Velde uit Nederland met de bedoeling nooit terug te komen. Dit boek beschrijft de reis van Europa naar Zuid-Amerika. Hij doet diverse eilanden aan. Na vertrek uit Argentinië breekt de mast van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Danielle Boelens boeken
  Danielle Boelens - Route 8

  Het is een vreemde gewaarwording wanneer je aan een eettafel zit en de lamp aan het plafond heen en weer begint te zwiepen. Ik begrijp niet goed wat ik zie, totdat de tafel tegelijk met mijn stoel begint te schudden. Perla slaakt een kreet en sommeert iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Martin Hendriks boeken
  Martin Hendriks - Onder de Poolster

  Willem van Wakkerendijk , geboren in 1741 in het Veerhuis van de 'Oude Melm' aan de rivier de Eem, was 14 jaar toen hij als jongen naar zee ging. Hij klom op tot stuurman en was later schipper. Willem kon levendig vertellen over zijn belevenissen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Caspar Visser 't Hooft boeken
  Caspar Visser 't Hooft - Frankrijk in 50 klanken

  Frankrijk is een gevarieerd land. Caspar Visser ’t Hooft kan dit weten, hij heeft er de afgelopen 30 jaar op zeer verschillende plekken gewoond. Hij schrijft erover op zijn goed bezochte website ‘Schrijver in Frankrijk’. Een keuze uit zijn columns… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Digna Mielard boeken
  Digna Mielard - Avontuurlijk Cuba

  Een rondreis met de auto van 4.225 kilometer zonder vooraf een planning te maken, zonder van tevoren overnachtingen te boeken en zonder ook maar enig idee te hebben waar we heen willen. De reisgidsen hebben Digna en Richard bewust thuisgelaten en zo komen ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Gerard Treffers boeken
  Gerard Treffers - Perikelen in Puerto Rico

  Een humoristische beschrijving van reisverhalen in Puerto Rico, Gran Canaria. Persiflages van ontmoetingen met personen op straat, in restaurants en op het strand. Heerlijke humor, herkenbaar en goed oefenmateriaal voor de lachspieren. Het zijn reisverhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marc Peeters boeken
  Marc Peeters - Doorfietsen

  Voor Marc Peeters vormen fietsen en schrijven een eeneiige tweeling. Dit boek is de opvolger van zijn eerste bundel Ik fiets, dus ik ben. Het bevat de persoonlijke notities van een verwonderd, geïnteresseerd en gepassioneerd fietser, in een mix van drie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ada Rosman-Kleinjan boeken
  Ada Rosman-Kleinjan - De drums van Timkat

  Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land waar meer dan tachtig verschillende bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. De reis begon in het Noorden met een busreis van Addis Ababa naar Bahir Dar aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ada Rosman-Kleinjan boeken
  Ada Rosman-Kleinjan - In Boeddha's schaduw

  China en Tibet. Samen met haar echtgenoot reist de auteur af naar deze twee landen in Azië. De reis begint in Hongkong, om vanuit deze miljoenenstad door te reizen naar het Karstgebergte in het zuiden van China. Vervolgens met het vliegtuig naar Chengdu waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jos van Kersbergen boeken
  Jos van Kersbergen - Met mijn timmermanspotlood op pelgrimage

  Na Galatañazor gaat de weg noordwaarts. Een mooie, smalle weg met weinig verkeer, dat bevalt mij wel. Soms gaan sommige chauffeurs als gekken tekeer. Vooral als het regent met die plassen, dan ben je gelijk gewassen.Pelgrimeren is niet alleen verslavend, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • E.J. Groeskamp boeken
  E.J. Groeskamp - De Rode spoorlijn

  Vanuit West-Europa loopt in oostelijke richting de langste ononderbroken spoorlijn van de wereld. Een traject van 16.000 kilometer dat door Europees Rusland en Siberië voert naar Mongolië en China en daarna verder naar het zuiden van Vietnam. Deze machtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stef Smulders boeken
  Stef Smulders - Italiaanse toestanden - Leven en overleven in Italië

  Humoristische korte verhalen over het emigreren naar Italië en de kennismaking met tal van karakteristieke Italianen. De auteur emigreerde in 2008 met man en hond naar Italië om daar een B&B te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • L. Meiners boeken
  L. Meiners - Ik ben wel een type voor de tropen

  Een reis rond de wereld, een droom van velen. Op 50-jarige leeftijd gooidenLars Meiners en z'n vrouw Stefanie alles aan de kant. Ze stapten op het vliegtuig voor een trektocht van een jaar. Het resultaat: twee hoofden vol onbetaalbare herinneringen, en dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • van Duin Marjan boeken
  van Duin Marjan - Zwart, Wit en Bruin

  Zwart, wit en bruin is een bundel reisverhalen, maar geen alledaagse reisverhalen. De verhalen van Marjan van Duin gaan over het dagelijks leven in diverse culturen, op diverse continenten. Door haar verfijnde waarneming ziet en voelt zij zaken waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Pasma Johanna boeken
  Pasma Johanna - Avonturen langs de Zijderoute

  De grote treinreis! Op zoek naar spanning, maar vooral naar ontmoeting met andere volken en culturen. Met de Transsiberië Express naar China. Onverwachte gebeurtenissen in en buiten de trein. De Zijderoute vanaf Beijing naar Almaty. Per auto naar Xiahe,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Jan Onnes Hendrik boeken
  Jan Onnes Hendrik - Op reis

  “Bijna elke dag trekken we verder. De bestemming is bekend, maar de route nog niet. We zoeken het onderweg uit. Je hoort van nieuwe plaatsen en andere vallen af. We passen ons plan aan, kijken naar het weer en passen het nog eens aan. Een volgende haven, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Henry Havard boeken
  Henry Havard - Pittoreske reis langs de dode steden van de Zuiderzee

  In de zomer van 1873 maakte de Franse cultuurhistoricus Henry Havard (1838-1921) met een tjalk een zeiltocht over de Zuiderzee, waarvan een jaar later het verslag verscheen in zijn boek La Hollande pittoresque, voyage aux villes mortes du Zuiderzée. Havard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arnoud Boerwinkel boeken
  Arnoud Boerwinkel - Op een bolletje wol naar Rome

  Op 15 oktober 2011 trekt Arnoud Boerwinkel (1952) de deur achter zich dicht van zijn woning in Amsterdam-Noord. Het is de eerste dag van een voetreis naar Rome. De tocht door Nederland onderneemt hij in de weekenden en in gezelschap van vrouw, familie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Emmy van Schalkwijk boeken
  Emmy van Schalkwijk - Toen ik wakker werd

  Nadat Ik wakker is geworden in het gele zand en door alle mensen verlaten is, gaat ze samen met Doorzettingsvermogen op zoek naar Wolf die haar zal helpen haar herinneringen terug te vinden. Met een hoofd vol vragen ontmoet ze Steen en Brein die haar beiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Enno Brokke, Elisabeth Brokke boeken
  Enno Brokke, Elisabeth Brokke - Groeten uit Kautokeino

  Het Nederlandse echtpaar Enno en Elisabeth Brokke verbleef van 1951 tot 1955 in Kautokeino, Finnmark. Ze leefden samen met de lokale bevolking, maakten een voorjaarstrek mee met een nomaden familie, gaven teken- en muziekles aan kinderen en beleefden allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00