Boeken over reisverhalen

  • Roland Verbiest boeken
    Roland Verbiest - Blauw hout

    Twee Haagse broers zien hun carrières in Nederland min of meer stranden en besluiten een oude jongensdroom na te jagen: een transportbedrijf in Congo en leven en werken met en tussen de lokale bevolking. Al snel lopen ze tegen de snoeiharde Congolese… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    22,99
  • Gerrit Jan Zwier boeken
    Gerrit Jan Zwier - Vijftig tinten groen

    Na veertig jaar schoffelen en snoeien in de tuin der letteren keert Gerrit Jan Zwier in ‘Vijftig tinten groen’ terug naar een van zijn oudste liefdes: Ierland. In zijn eerste boek daarover, ‘Mijn Ierland’, uit 2007, merkte hij op: ‘Over geen land is… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    20,00
  • Ed van der Aa boeken
    Ed van der Aa - De Camino de Levante

    Voor de derde keer ondernam Ed van der Aa een pelgrimstocht, nu vanuit het oosten naar het westen van Spanje. Van 23-3 t/m 8-5-16 liep hij over de Camino de Levante in 40 dagen ruim 800 km van Valencia naar Zamora. De overige dagen bezocht hij steden. Zijn… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    28,97
  • Ed van der Aa boeken
    Ed van der Aa - De Camino de Levante en De Ruta de la Lana

    De uitgebreide dagverslagen van twee even onbekende als indrukwekkende voettochten in één boek bijeengebracht: de CAMINO DE LEVANTE (Valencia-Zamora, 815 km in 40 etappes) en de RUTA DE LA LANA (Alicante-Burgos, 672 km in 32 etappes). Met vermelding van de… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    20,00
  • Miranda Baeten boeken
    Miranda Baeten - Single Amazing Thailand

    Op ontdekking naar jezelf ... Hoe doe je dat? Dat is voor ieder anders uiteraard, maar bij mij viel de keuze op een singlereis waar ik zowel mezelf als de wereld en andere mensen wat leerde kennen; ervaringen op doen die voor mij een blijvende herinnering… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    18,00
  • Jan Boonstra boeken
    Jan Boonstra - De brommer met bami

    In De Brommer met bami volgen we Jan Boonstra op een rondreis door de drie bekendste Indonesische eilanden: Sumatra, Java en Bali. We maken er kennis met de ‘adat’: de aloude, maar ondanks kerstening en islamisering nog steeds geldende, overlevering van… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    21,50
  • Frans Westra boeken
    Frans Westra - Venetianen kunnen niet fietsen

    Toen Frans Westra op 29 augustus 1988 voor het eerst naar Venetië reisde had hij geen idee van wat hem te wachten stond. ‘Met de KLM kon je nog niet naar Venetië, dus we vlogen met Alitalia met een overstap in Milaan. Het was de laatste vlucht en wellicht… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    17,95
  • Hans H. Ester boeken
    Hans H. Ester - Italië en haar mysteries

    Benvenuto in Italia, welkom in Italië. Dit staat op de borden bij de grensovergang van Zwitserland naar Italië. Ik lees het elke keer en het geeft me een prettig gevoel. Ik ben van harte welkom. Italianen zijn gastvrij en hartelijk, ik mag alles vragen en… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    15,95
  • Tosca Niterink boeken
    Tosca Niterink - De poncho must go on

    Al jaren trekt Tosca Niterink er met haar vaste dans- en wandelpartner Annie op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek. Kamperen in Patagonië, wandelen tussen de knoflookvelden in Zuid-Korea, een geheel verzorgde busreis naar Tsjernobyl of de… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    18,50
  • Daan Goppel boeken
    Daan Goppel - Knalpot

    Daan Goppel vertrekt voor onbepaalde tijd naar Jakarta om te weten te komen hoe het is om in deze miljoenenstad te leven. Hij begint aan een studie Indonesisch en betrekt een kamer in een volkswijk. Jakarta toont zich een intense stad. Een plek van uitersten.… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    16,99
  • Renee Vonk-Hagtingius boeken
    Renee Vonk-Hagtingius - Kijk, meer dan ooit Zuid-Frankrijk!

    Het Zuid-Frankrijk waar ze meer dan een kwart eeuw geleden verliefd op werd bestaat niet meer. Maar nog steeds zou Renée Vonk- Hagtingius nergens anders willen wonen. Ooit kocht ze een paar muren en een half dak ter hoogte van zo'n schilderachtig dorpje in de… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    17,50
  • Rik Van Boeckel boeken
    Rik Van Boeckel - Het loslaten van Atlas

    In 1987 vertrekt journalist Rik van Boeckel voor een reportage naar het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Hij interviewt er dissident Vaclav Havel en fotograaf Jan Saudek. Van Boeckel is tevens slagwerker en leert in Senegal de muzikale taal van West Afrika kennen… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    19,95
  • Tjarda Kanters boeken
    Tjarda Kanters - Boeren, Burgers, Duitselui

    Duitsland is, op Belgie na, het meest populaire emigratieland voor Nederlanders. Vanwaar die aantrekkingskracht? Boeren, Burgers, Duitselui is het vlot geschreven chronologische verslag van de emigratie van Tjarda Kanters. Samen met haar man Davy en kinderen… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Tim Voors boeken
    Tim Voors - Alleen

    Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst,… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    22,00
  • Richard Woudenberg boeken
    Richard Woudenberg - Team "Till the End"

    Na een drastisch verandering in mijn leven in 2011 is geen enkele dag meer hetzelfde. Na een reis van meer dan drie jaar op de motor door verschillende continenten heb ik me nu ingeschreven voor een rally. Een rally zonder support van de organisatie, maar met… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    18,46
  • Jeroen Vogel boeken
    Jeroen Vogel - In Vietnam

    Met 100cc van Saigon naar Hanoi – twee Nederlandse vrienden besluiten het te gaan doen. In Saigon kopen ze ieder een ‘motor’ en beginnen zonder enige ervaring aan een avontuurlijke reis die hen langs de kust en door de Centrale Hooglanden voert. Onderweg… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    18,51
  • Martin Hendriks boeken
    Martin Hendriks - Onder de Poolster

    Willem van Wakkerendijk , geboren in 1741 in het Veerhuis van de 'Oude Melm' aan de rivier de Eem, was 14 jaar toen hij als jongen naar zee ging. Hij klom op tot stuurman en was later schipper. Willem kon levendig vertellen over zijn belevenissen op de… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    25,00
  • Caspar Visser 't Hooft boeken
    Caspar Visser 't Hooft - Frankrijk in 50 klanken

    Frankrijk is een gevarieerd land. Caspar Visser ’t Hooft kan dit weten, hij heeft er de afgelopen 30 jaar op zeer verschillende plekken gewoond. Hij schrijft erover op zijn goed bezochte website ‘Schrijver in Frankrijk’. Een keuze uit zijn columns… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    17,50
  • Schat, ik ben ff een rondje wandelen.

    In een bescheiden afstand van 40 wandeldagen ligt het 'Barrevoetspad'. Vlak onder onze eigen vertrouwde voeten. Één van de, uit die vele honderden Pelgrimspaden die onze aardkloot bezit. Een bezit door de eeuwen heen vergaard met innerlijk leed van wanhoop.… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    24,95
  • Gerard Treffers boeken
    Gerard Treffers - Perikelen in Puerto Rico

    Een humoristische beschrijving van reisverhalen in Puerto Rico, Gran Canaria. Persiflages van ontmoetingen met personen op straat, in restaurants en op het strand. Heerlijke humor, herkenbaar en goed oefenmateriaal voor de lachspieren. Het zijn reisverhalen… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Reinder Bielleman boeken
    Reinder Bielleman - Belevenissen met een oldtimer

    In 'Belevenissen met een oldtimer' deelt Reinder Bielleman met de liefhebber van klassieke motoren zijn ervaringen tijdens ritten door heel Europa. In een vloeiende stijl wordt de lezer meegenomen naar het New Forest District in Engeland, of het Reuzengebergte… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    16,90
  • Jan Siemonsma boeken
    Jan Siemonsma - Dreamgirls

    'Dreamgirls' is een tocht vol verrassingen en ontdekkingen. In 70 korte verhalen (selfies puur natuur) wandel je onbekommerd door het Schuitwater, op de Kalmthoutse Heide, op Vlieland, in Twickel, Hollandsche Rading, bij de Swalm, in het Markiezaat, over het… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    16,97
  • Christopher Postema boeken
    Christopher Postema - Een brief in de berm

    Anekdotes en belevenissen van een wereldfietserChristopher Postema heeft op de meest verlaten plaat-sen ter wereld gefietst, zoals de Mojave woestijn in Californië, Noors Lapland en de snelweg die Noord- en Zuid-Chili met elkaar verbindt. Beladen met tas-sen,… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    16,50
  • Marjan van den Dorpe boeken
    Marjan van den Dorpe - Spanje ten voeten uit

    Een kleine tien jaar geleden verruilde auteur Marjan van den Dorpe samen met haar man het vertrouwde Nederland voor een avontuur in Spanje. Over alle opstartproblemen schreef zij al in haar eerste bundel Leven onder de Spaanse zon. Nadat het tweetal in een… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    16,95
  • Bas van Oort boeken
    Bas van Oort - Het wonder van Iowa

    Als reisjournalist Bas van Oort aan zijn 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle begint, gloort een maandenlange droomreis door een overweldigend land. De realiteit pakt, uiteraard, anders uit. Door lekke banden, gebroken spaken,… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    19,99