Boeken over reisverhalen

 • Jan Reneman boeken
  Jan Reneman - Fietsen in het paradijs

  Na een transfer van Ujung Pandang naar Rantepao begint een fantastische fietstocht door Centraal Sulawesi. Lastige klimmen en prachtige afdalingen wisselen elkaar af. Een wandeling door de dichte jungle bij Tentena en een verblijf van vijf dagen op het mooie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Diederique Mulder boeken
  Diederique Mulder - Retour Kaap Hoorn

  Zwervend langs de randen van Zuid-Amerika. Kaap Hoorn is het keerpunt waar de maandenlange reis, in een voortdurende strijd met weer en wind, overgaat in een nieuwe koers. Komend van tropische breedtes, langs de ongenaakbaarheid van Kaap Hoorn. Maanden te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Huijboom boeken
  Hans Huijboom - Bloed, zweet en paden

  Waarom ging de jonge Johann Sebastian Bach te voet naar Lübeck? Hoe hield hij zichzelf en zijn partituren droog? Wat te doen als je langs de Zijderoute voor een terrorist wordt aangezien, wat de Franse gepensioneerde journalist Ollivier overkwam? Is Johann… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Richard Landman boeken
  Richard Landman - Van Cozumel tot Tirana

  In deze bundel met reisverhalen neemt de auteur ons mee naar nabije en verre oorden, waar hij uit eigen waarneming verslag doet van wat men boven- en onderwater zoal kan tegenkomen: van walvishaaien en ontbrekende plaspauzes, cursussen Mindfulness en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Lukas de Vos boeken
  Lukas de Vos - Land! Land!

  Op 3 mei 1953 maakte William Benedict met copiloot Joseph Fletcher van het Alaska Air Command de eerste geslaagde vliegtuiglanding op de Noordpool. Hun C-47 landde op ski's. De actie was alleen bedoeld om in volle Koude Oorlog het moreel van de luchtmacht op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • V. van den Dries boeken
  V. van den Dries - De kleur van koffie verkeerd

  De auteur trekt na een goede voorbereiding samen met zijn partner de stoute schoenen aan. Zij reizen voor een half jaar door Zuid-Amerika. Dit boek geeft een goed beeld hoe het is om met zijn tweeën door dit continent te reizen. Hij rekent af met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • May Peters boeken
  May Peters - i Musica, maestra!

  Als wereldmusicus May Peters een baan krijgt aangeboden op het Conservatorium in Puerto Rico als docent Trombone Jazz en Caribische muziek, beschrijft ze wekelijks haar hilarische, ontroerende en onverwachte belevenissen in brieven aan het thuisfront. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,45
 • R. Lever boeken
  R. Lever - Huizenjacht in Toscane

  Huizenjacht in Toscane is een vlotgeschreven boek dat, met onderkoelde humor, de ervaringen van de schrijver in Italië weergeeft. De zoektocht naar een huis is de rode draad in het verhaal dat als een roman geschreven is. Toch is alles waarheidsgetrouw… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Larita Gerrissen boeken
  Larita Gerrissen - Van polder tot Rockies

  In ?Van polder tot Rockies? doet Larita Gerrissen verslag van haar emigratie samen met haar partner en hun hele hebben en houden naar het westen van Canada.Tijdens een oriëntatiereis in 2004 hadden zij de inspirerende omgeving van de Albertan Foothills in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Yvonne Groenleer boeken
  Yvonne Groenleer - Rijst, zon en een glimlach

  In 2007 woonde en werkte Yvonne Groenleer samen met haar man voor vier maanden in Vietnam. Terwijl haar man zich stort op een project in de stad DaNang om het plaatselijke drinkwaterbedrijf te ondersteunen, worstelt Yvonne met het dagelijkse bestaan in haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A. Motzheim boeken
  A. Motzheim - Hoe Zweeds kun je worden?

  Al jaren zeilden Angelien en haar gezin (man en twee zonen van elf en dertien jaar) in de vakanties naar Scandinavie. Tijdens die reizen onstond steeds meer het besef dat ze daar een bestaan zouden willen opbouwen. Hoewel er geen vast omlijnde plannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Janet Hofstra boeken
  Janet Hofstra - Canada here we come... again!

  Janet Hofstra en Jeroen Bos besluiten in 2003 de aantrekkingskracht van Canada niet langer links te laten liggen en een emigratie op te starten. Niets lijkt hun in de weg te staan om samen met hun drie kleine kinderen dit avontuur aan te gaan. Maar het loopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jeannet Appelo boeken
  Jeannet Appelo - Thuis in Noorwegen

  In dit boek met interviews met Nederlandse emigranten in Noorwegen, leest u de unieke verhalen. Van sneeuwruimen tot lesuren in het bos. Van een hechte gemeenschap tot enorme vriezers in de berging. De verhalen gaan over lef, twijfel, doorzettingsvermogen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • F. Buysse boeken
  F. Buysse - Enkele reis Canada

  Visumspecialist Frans Buysse bezocht zeventien gezinnen die hij in de laatste acht jaar begeleid heeft bij hun emigratie naar Canada. Het doel van deze reis was de emigranten te laten vertellen wat hun ertoe bracht te emigreren, waarom ze een eigen bedrijf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - In de voetsporen van Anne Frank

  In de voetsporen van Anne Frank Een herinneringstocht langs Frankfurt am Main, Aken, Amsterdam, Kamp Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen.In de voetsporen van ANNE FRANK Ronald Wilfred Jansen bezocht haar woonadressen in Frankfurt am Main, Aken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,43
 • Harmen Malderik boeken
  Harmen Malderik - De kleine Koningin

  De kleine Koningin beschrijft een fietstocht van een vader met zijn zestienjarige zoon die in Haarlem begint en naar de Franse Dordogne voert. Tijdens de meer dan duizend kilometer lange tocht koppelt de verteller gebeurtenissen aan herinneringen, mijmeringen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • Kees Slager boeken
  Kees Slager - Mijn Zeeland

  In dit persoonlijk woordenboek heeft Kees Slager (Scherpenisse 1938) alle liefde voor maar ook kritiek op zijn geboorteland Zeeland en zijn mede-Zeeuwen samengebracht. Hij onderneemt zoektochten naar de ziel van de oorspronkelijke bewoners van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,45
 • S. Pijnenburg boeken
  S. Pijnenburg - Uit San Lucas, met heel mijn hart

  Saskia Pijnenburg (1971) woonde van 2001 tot 2007 met haar gezin in San Lucas, een afgelegen dorp in de Boliviaanse Andes, waar zij bij de gemeente werkzaam was als irrigatie deskundige.Het dorp San Lucas ligt op een hoogte van 3050 meter boven zeeniveau en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • G. de Kok boeken
  G. de Kok - De glimlach achter opwindend Thailand

  Tempels en monniken, olifanten en apen, zonovergoten stranden en exotische vrouwen. Is Thailand de ultieme bestemming in de zoektocht naar mystiek, ongerepte natuur en ongeremd sekstoerisme? Het land staat als toeristische bestemming hoog in de top tien.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Christian Oerlemans boeken
  Christian Oerlemans - Op weg naar de Noordkaap

  Eind jaren vijftig begon de wereld te veranderen. Jack Kerouacs bestseller On the Road zette hele volksstammen jongeren in beweging. Als je jong was kon je eigenlijk niet meer thuis blijven zitten. Je moest bijvoorbeeld druiven plukken in Frankrijk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Erik Hendriks boeken
  Erik Hendriks - Reis rond de wereld in 30 dagen

  Een pakkend reisverhaal over een van de 5 teams die in 1988 deelnemen aan de "Caballero Reis om de wereld in 30 dagen". Veel belevenisen in avontuurlijke bus- en treinreizen over de Balkan, de Himalaya en het nog nauwelijks ontsloten China. Reizen in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Patrick Ven boeken
  Patrick Ven - Zeilen naar de zon

  Een boek over 2 mensen die niet gehinderd door teveel zeilervaring met een klein zeiljacht naar Griekenland zeilen om daar een heel ander leven te beginnen.Suzy en Patrick gooien letterlijk het roer om wanneer ze beslissen om het grijze België te ruilen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,71
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Carberry fields forever

  Ierland - wie kent het niet? Land met een rijke historie, lieflijke landschappen en gastvrije mensen in leuke pubs, met vrolijke muziek en veel Guinness. Misschien is die typering een beetje te oppervlakkig. In de geschiedenis van Ierland speelt de eeuwenlange… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Kelly Keasberry boeken
  Kelly Keasberry - Van attest tot acceptatie

  Geen landen zo dichtbij en toch zo verschillend als Nederland en België. Diverse onderzoeken brachten aan het licht dat de machtsafstand in België groter is, de cultuur masculiener en de communicatie indirecter. Ook het onderwijssysteem richt zich relatief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Peter Schilte boeken
  Peter Schilte - Even een boodschap doen

  Hoe een geslaagde smokkelreis naar Marokko uiteindelijk toch nog fout afliep.Na enkele jaren van verslaving aan heroïne zit de auteur met de financiële gevolgen. Een uitnodiging van een paar vrienden om een rit naar Marokko te maken tegen een leuke beloning… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00