Boeken over reisverhalen

 • Hans Maarten van den Brink boeken
  Hans Maarten van den Brink - Reizigers bij een herberg

  Dit is een boek over eten. Over de maaltijden die ik heb gegeten en over de herinnering daaraan. Eten heeft niet alleen met smaak en geur te maken, want die zijn nog in een recept te vatten, maar ook met plaats en tijd, met gezelschap en ervaring, met ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lieve Joris boeken
  Lieve Joris - De golf

  In 1984 – lang vóór de Eerste Golfoorlog – reist Lieve Joris vier maanden door Saoedi-Arabië, de Emiraten, Qatar, Bahrein en Koeweit, landen die door de olierijkdom uit hun slaap zijn gekust. Zij ontmoet bedoeïenen die hun tenten verruild hebben voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Paul Theroux boeken
  Paul Theroux - Laatste trein naar Zona Verde

  `Ik was weer gelukkig, terug in Afrika, rijk van het licht, schrijft Theroux wanneer hij begint aan een nieuwe reis: van Kaapstad naar Angola, dwars door het continent waar hij zoveel van houdt. Hij kwam voor het eerst in Afrika als 22­jarige vrijwilliger bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • N. Peijer boeken
  N. Peijer - Griekse vriendschap

  Griekenland staat bekend om zijn;zonovergoten eilandenparelwitte strandenazuurblauwe zeewitte huizen met blauwe luikenMaar Griekenland heeft u nog zoveel meer te bieden. Lees, ontdek en laat u verrassen.Dit boek geeft u de gelegenheid om te reizen zonder weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bram Stoffers boeken
  Bram Stoffers - Santiago de Compostela

  Heb je al jaren de behoefte eens die fietstocht naar Santiago de Compostela te maken? Kriebelt het ergens of wil je graag eens uit de dagelijkse sleur? Dit reisverslag helpt je van alle schroom af. Als caminofietser trok Bram Stoffers langs de grillige kust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan Reneman boeken
  Jan Reneman - Fietsen in het paradijs

  Na een transfer van Ujung Pandang naar Rantepao begint een fantastische fietstocht door Centraal Sulawesi. Lastige klimmen en prachtige afdalingen wisselen elkaar af. Een wandeling door de dichte jungle bij Tentena en een verblijf van vijf dagen op het mooie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Diederique Mulder boeken
  Diederique Mulder - Retour Kaap Hoorn

  Zwervend langs de randen van Zuid-Amerika. Kaap Hoorn is het keerpunt waar de maandenlange reis, in een voortdurende strijd met weer en wind, overgaat in een nieuwe koers. Komend van tropische breedtes, langs de ongenaakbaarheid van Kaap Hoorn. Maanden te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lukas de Vos boeken
  Lukas de Vos - Land! Land!

  Op 3 mei 1953 maakte William Benedict met copiloot Joseph Fletcher van het Alaska Air Command de eerste geslaagde vliegtuiglanding op de Noordpool. Hun C-47 landde op ski's. De actie was alleen bedoeld om in volle Koude Oorlog het moreel van de luchtmacht op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hans Huijboom boeken
  Hans Huijboom - Bloed, zweet en paden

  Waarom ging de jonge Johann Sebastian Bach te voet naar Lübeck? Hoe hield hij zichzelf en zijn partituren droog? Wat te doen als je langs de Zijderoute voor een terrorist wordt aangezien, wat de Franse gepensioneerde journalist Ollivier overkwam? Is Johann… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Richard Landman boeken
  Richard Landman - Van Cozumel tot Tirana

  In deze bundel met reisverhalen neemt de auteur ons mee naar nabije en verre oorden, waar hij uit eigen waarneming verslag doet van wat men boven- en onderwater zoal kan tegenkomen: van walvishaaien en ontbrekende plaspauzes, cursussen Mindfulness en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Huib Edixhoven boeken
  Huib Edixhoven - Dom Pérignon in een rugzak

  Vanaf de allereerste minuten van zijn leven speelt wijn een allesbepalende rol in het leven van Huib Edixhoven. Smaak, geur, eten en drinken zijn heilig. Veel wordt hem met de paplepel ingegoten, maar er broeit iets. Zodra de gelegenheid er is, trekt hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Francesco Antinucci boeken
  Francesco Antinucci - Specerijen

  Heel lang - reeds tientallen eeuwen - zijn specerijen van grote invloed geweest op de wereldeconomie. Overal ter wereld en in alle tijden, vanaf de oudheid tot aan de middeleeuwen en de moderne tijd. Specerijen hebben de geschiedenis voor een groot deel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • May Peters boeken
  May Peters - i Musica, maestra!

  Als wereldmusicus May Peters een baan krijgt aangeboden op het Conservatorium in Puerto Rico als docent Trombone Jazz en Caribische muziek, beschrijft ze wekelijks haar hilarische, ontroerende en onverwachte belevenissen in brieven aan het thuisfront. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,45
 • V. van den Dries boeken
  V. van den Dries - De kleur van koffie verkeerd

  De auteur trekt na een goede voorbereiding samen met zijn partner de stoute schoenen aan. Zij reizen voor een half jaar door Zuid-Amerika. Dit boek geeft een goed beeld hoe het is om met zijn tweeën door dit continent te reizen. Hij rekent af met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • R. Lever boeken
  R. Lever - Huizenjacht in Toscane

  Huizenjacht in Toscane is een vlotgeschreven boek dat, met onderkoelde humor, de ervaringen van de schrijver in Italië weergeeft. De zoektocht naar een huis is de rode draad in het verhaal dat als een roman geschreven is. Toch is alles waarheidsgetrouw… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Larita Gerrissen boeken
  Larita Gerrissen - Van polder tot Rockies

  In ?Van polder tot Rockies? doet Larita Gerrissen verslag van haar emigratie samen met haar partner en hun hele hebben en houden naar het westen van Canada.Tijdens een oriëntatiereis in 2004 hadden zij de inspirerende omgeving van de Albertan Foothills in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Yvonne Groenleer boeken
  Yvonne Groenleer - Rijst, zon en een glimlach

  In 2007 woonde en werkte Yvonne Groenleer samen met haar man voor vier maanden in Vietnam. Terwijl haar man zich stort op een project in de stad DaNang om het plaatselijke drinkwaterbedrijf te ondersteunen, worstelt Yvonne met het dagelijkse bestaan in haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A. Motzheim boeken
  A. Motzheim - Hoe Zweeds kun je worden?

  Al jaren zeilden Angelien en haar gezin (man en twee zonen van elf en dertien jaar) in de vakanties naar Scandinavie. Tijdens die reizen onstond steeds meer het besef dat ze daar een bestaan zouden willen opbouwen. Hoewel er geen vast omlijnde plannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Janet Hofstra boeken
  Janet Hofstra - Canada here we come... again!

  Janet Hofstra en Jeroen Bos besluiten in 2003 de aantrekkingskracht van Canada niet langer links te laten liggen en een emigratie op te starten. Niets lijkt hun in de weg te staan om samen met hun drie kleine kinderen dit avontuur aan te gaan. Maar het loopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jeannet Appelo boeken
  Jeannet Appelo - Thuis in Noorwegen

  In dit boek met interviews met Nederlandse emigranten in Noorwegen, leest u de unieke verhalen. Van sneeuwruimen tot lesuren in het bos. Van een hechte gemeenschap tot enorme vriezers in de berging. De verhalen gaan over lef, twijfel, doorzettingsvermogen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • F. Buysse boeken
  F. Buysse - Enkele reis Canada

  Visumspecialist Frans Buysse bezocht zeventien gezinnen die hij in de laatste acht jaar begeleid heeft bij hun emigratie naar Canada. Het doel van deze reis was de emigranten te laten vertellen wat hun ertoe bracht te emigreren, waarom ze een eigen bedrijf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harmen Malderik boeken
  Harmen Malderik - De kleine Koningin

  De kleine Koningin beschrijft een fietstocht van een vader met zijn zestienjarige zoon die in Haarlem begint en naar de Franse Dordogne voert. Tijdens de meer dan duizend kilometer lange tocht koppelt de verteller gebeurtenissen aan herinneringen, mijmeringen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • Kees Slager boeken
  Kees Slager - Mijn Zeeland

  In dit persoonlijk woordenboek heeft Kees Slager (Scherpenisse 1938) alle liefde voor maar ook kritiek op zijn geboorteland Zeeland en zijn mede-Zeeuwen samengebracht. Hij onderneemt zoektochten naar de ziel van de oorspronkelijke bewoners van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,45
 • S. Pijnenburg boeken
  S. Pijnenburg - Uit San Lucas, met heel mijn hart

  Saskia Pijnenburg (1971) woonde van 2001 tot 2007 met haar gezin in San Lucas, een afgelegen dorp in de Boliviaanse Andes, waar zij bij de gemeente werkzaam was als irrigatie deskundige.Het dorp San Lucas ligt op een hoogte van 3050 meter boven zeeniveau en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - In de voetsporen van Anne Frank

  In de voetsporen van Anne Frank Een herinneringstocht langs Frankfurt am Main, Aken, Amsterdam, Kamp Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen.In de voetsporen van ANNE FRANK Ronald Wilfred Jansen bezocht haar woonadressen in Frankfurt am Main, Aken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,43