Boeken over reisverhalen

 • Marijke van Langen boeken
  Marijke van Langen - Terug naar de Altaj

  Ze moet terug. De bergen van de Altaj roepen haar opnieuw. Drie jaar eerder bezocht ze deze streek, na een voettocht van Amsterdam naar Rusland. Een ingrijpende gebeurtenis heeft haar leven echter volledig op zijn kop gezet. Nu reist ze opnieuw af naar dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marjan van Duin boeken
  Marjan van Duin - Zwart, Wit en Bruin

  Zwart, wit en bruin is een bundel reisverhalen, maar geen alledaagse reisverhalen. De verhalen van Marjan van Duin gaan over het dagelijks leven in diverse culturen, op diverse continenten. Door haar verfijnde waarneming ziet en voelt zij zaken waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Huib Edixhoven boeken
  Huib Edixhoven - Dom Perignon in een rugzak

  Vanaf de allereerste minuten van zijn leven speelt wijn een allesbepalende rol in het leven van Huib Edixhoven. Smaak, geur, eten en drinken zijn heilig. Veel wordt hem met de paplepel ingegoten, maar er broeit iets. Zodra de gelegenheid er is, trekt hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frank Flippo boeken
  Frank Flippo - Van het Pad

  Frank Flippo is geboren om te reizen. Zijn onblusbare nieuwsgierigheid leidt hem naar alle uithoeken van de wereld en daar observeert hij de plaatselijke gebruiken zoals een kunstkenner een juist ontdekt schilderij onderzoekt. Frank is zo'n ervaren reiziger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dick van Kooten boeken
  Dick van Kooten - Wereldreizen

  Met de bovengemiddelde reislust van de auteur en zijn vrouw is de kans groot dat je bijzondere dingen meemaakt. Of dat niet eens in een boek kon komen. Dat kon! De 30 verhalen (met kleurenfoto’s) spelen zich af in veel van de 57 landen die de auteur en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jan Bommerson boeken
  Jan Bommerson - De ontdekking van Shetland. Er is daar helemaal niets.

  TzumRecensie door Remko EkkersWaarom gaat iemand naar de Shetland eilanden? Er is daar helemaal niets. Dat wil zeggen, er zijn altijd schapen en pony's en vogels natuurlijk. Er is wind en zee en regen en er zijn rotsen, waar je af kunt lazeren en er is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Roos Boum boeken
  Roos Boum - Du vin, du pain, du... pindakaas

  Je hebt het in Nederland goed voor elkaar. Nog geen 35 jaar, een weiland met paarden bij je vrijstaande huis, een vette leasebak voor de deur en beiden een topjob. Hoe komt het dan dat twee doorgewinterde Frankrijkhaters, anti-jachtactivisten en rechtgeaarde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,17
 • Hans Olink boeken
  Hans Olink - Mijn vriend Vladimir Ivanovitsj

  Ruim dertig jaar is Hans Olink bevriend met Vladimir Ivanovitsj, zijn begeleider, tolk en producer. Samen maakten zij vele reizen door het Rusland van Gorbatsjov, van Jelsin, van Poetin, om voor de Nederlandse media de veranderingen in dat immense land vast te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Eric Newby boeken
  Eric Newby - De laatste graanrace

  Aanmonsteren op een viermaster en de wereldzeeën over zeilen? Eric Newby deed het op zijn 19e. De laatste graanrace is zijn indringende verslag van een zeilreis aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. De laatste graanrace In 1939 scheepte de jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jos Lammers boeken
  Jos Lammers - Mooie motorverhalen

  Een dwaze tocht op en neer naar de Noordkaap in krap twee weken, met een hoofd vol gedachtes na een echtscheiding. Samen met zijn zoontje langs de kust van Frankrijk en België, op zoek naar het geheim van rust in je kop. Kennismaken met de Baltische staten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Krijn Koetsveld boeken
  Krijn Koetsveld - Il mio giro d'Italia

  Fietsen in Italië, van Mortera naar La Forcella.Te lange afstanden, teveel klimwerk, te warm, maar telkens redt hij zich eruit en bereikt toch het eindpunt.Een paar jaar later wordt er een nieuwe tocht ondernomen. Er is veel gebeurd, ziekte, gedeeltelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Cornelis Sturing boeken
  Cornelis Sturing - De horizon gloort

  De schrijver neemt U mee naar landen in Oost Europa, Zuid Amerika, Australië en Afrika. Op boeiende wijze vertelt hij over mensen en landen, van de Roma's in Roemenië tot de Quechua Indianen in de Andes. De situaties, die hij beschrijft, en in welke trieste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - De stedenbundel

  “De Stedenbundel” is niet zozeer een reisgids maar eerder een boek met verhalen om inspiratie op te doen. 12 steden die bijzonder geschikt zijn om een stedentrip naar te ondernemen worden in deze bundel belicht. Ze zijn goed bereikbaar vanuit onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Auke Hulst boeken
  Auke Hulst - Motel Songs

  Auke Hulst schreef met Motel songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. ‘Time held me green and dying / though I sang in my chains like the sea.’ – Dylan Thomas Medio 2016 reed Auke Hulst van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dick Kooper boeken
  Dick Kooper - Geknakt Haïti

  Er komen drie patiënten tegelijkertijd de spreekkamer binnen - hoezo privacy?Met een ongelofelijke gelatenheid wachten zij af wat er gaat gebeuren. Eerstde microscoop maar gebruiksklaar maken. We vinden een tweede microscoopop de OK en van deze twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan Siemonsma boeken
  Jan Siemonsma - Lustrum

  'Lustrum' is een ontdekkingstocht. Het brengt je in 70 korte verhalen (selfies ongefilterd) naar de Houtribdijk, het Bargerveen, Flupland, de Lindevallei, het Brielse Meer, de Niers, Blauwestad, de Zouweboezem, de Famenne, het Zwin, het Drents-Friese Wold en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Rob van den Broek boeken
  Rob van den Broek - Verhalen uit de Alentejo

  In het ongerepte berglandschap van de Zuid Alentejo in Portugal ligt de boerderij waar Charlotte en haar ex echtgenoot Jan 20 jaar een schapenmelkerij hebben gehad. De boerderij is deels nog steeds in gebruik, maar wordt nu voorbereid op de terugkeer van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Adriaan Bekman boeken
  Adriaan Bekman - Ierland - mijn Ierland

  In dit boek beschrijf ik mijn liefde voor Ierland, mijn Ierland.Vijfendertig jaar vormt het een deel van mijn leven.Het is het land van de menselijke ziel met al zijn mooie en minder mooie kanten.In vijftig verhalen uit mijn Ierse leven wil ik dat tot leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frank van Rijn boeken
  Frank van Rijn - Drie kameleons

  Een reis door Namibië In bijna vier maanden tijd maakte Frank van Rijn op de fiets een ongeveer 7000 km lange rondreis door het prachtige Namibië in het zuidwesten van Afrika, een reis door een qua landschappen en dierenwereld fascinerend land, dat weldadig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adri van Oosten boeken
  Adri van Oosten - Pelgrimeren tegen Wil en Dank

  'Wat beweegt een vrijzinnige, maatschappijkritische, tegen­draadse twijfelaar om op pelgrims­tocht te gaan, en dat nog wel naar Rome?' vroeg de gereformeerde dominee die Adri tegen kwam tijdens de eerste zware Franciscaanse voettocht met rugzak en tent van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Heiko Leugs boeken
  Heiko Leugs - Van droom tot emigratie

  Reeds jaren geleden was het voor Joke en Heiko Leugs duidelijk: hun toekomst zou in Zweden liggen. Het land waar ze bij iedere vakantie het gevoel kregen dat ze thuis kwamen. Juist als het tweetal er vol voor wil gaan, slaat de economische recessie toe. Hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ronald Lijster boeken
  Ronald Lijster - De weg naar Santiago

  Als ik op 60-jarige leeftijd de mogelijkheid krijg om te stoppen met werken maak ik een jeugddroom waar. Op de fiets naar Santiago de Compostella. Dit is mijn reisverslag, mijn dagboek met al mijn gevoelens, mijn keuzes, mijn zekerheden en onzekerheden. "Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mirjam Grunwald boeken
  Mirjam Grunwald - Dansende Buffels

  Een lange reis met de motor door exotische landen, welke motor enthousiast droomt daar niet van? Mirjam voegde de daad bij het woord en besloot samen met goede vriendin Marika vanuit India terug te rijden naar Nederland. De motoren, twee BMW's R1150 GS werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Reinder Bielleman boeken
  Reinder Bielleman - Belevenissen met een oldtimer

  In 'Belevenissen met een oldtimer' deelt Reinder Bielleman met de liefhebber van klassieke motoren zijn ervaringen tijdens ritten door heel Europa. In een vloeiende stijl wordt de lezer meegenomen naar het New Forest District in Engeland, of het Reuzengebergte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Johan R. ter Molen boeken
  Johan R. ter Molen - Plezierreis in de zomer van 1718 - De familie Von Uffenbach in de Nederlanden

  In de jaren 1709-1711 hebben de gebroeders Von Uffenbach uit Frankfurt, ter afsluiting van hun studie, een wetenschappelijke reis gemaakt waarbij zij langdurig in de Noordelijke Nederlanden hebben verbleven. Hun zeer gedetailleerde reisnotities werden al in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00