Boeken over regionalia

 • H.W.J. Dohmen boeken
  H.W.J. Dohmen - Urges

  Hubert van Caumer is het pseudoniem van H.W.J. Dohmen (1923-1979), de Heerlense galeriehouder die zich een groot deel van zijn leven heeft ingezet voor het behoud van het Limburgs dialect.In de bundel Urges zijn de gedichten samengebracht die hij in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jan Neefjes, Hans Bleumink boeken
  Jan Neefjes, Hans Bleumink - Erfgoedatlas gemeente Nunspeet

  In de gemeente Nunspeet zijn alle Veluwse landschappen vertegenwoordigd en deze atlas brengt de boeiende landschapsgeschiedenis in kaart. Het laat zien hoe dorpen als Elspeet en Vierhouten eeuwenlang minieme bewoonbare eilanden waren, omgeven door 'woeste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ineke Steevens boeken
  Ineke Steevens - Onze vissers

  Onze vissers Het DNA van Het Zilte Leven Ineke Steevens, Martin Heylen e.a. De visserij in ons land is in volle evolutie, waarbij veel van de typische zeevisserscultuur aan het verdwijnen is. Dit boek wil het erfgoed en de ziel van deze visserscultuur blijvend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Margot Verhaagen boeken
  19,99
 • Lila Mohan boeken
  18,50
 • Stichting Jabikspaad Fryslân boeken
  Stichting Jabikspaad Fryslân - Het Jabikspaad

  Stichting Jabikspaad Fryslân Het Jabikspaad wandel- en fietsroute van Sint-Jacobiparochie (Frl.) naar Hasselt (Ov.) 7de geheel herziene druk Het Jabikspaad is veelzijdig: het is een aaneenschakeling van geschiedenissen van de mensen die Noord-Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Adri Hoppenbrouwers van Erck boeken
  Adri Hoppenbrouwers van Erck - Bij Jontje van Nille op de koffie

  BIJ JONTJE VAN NILLE OP DE KOFFIEIk praot plat, dwoodgewoon plat.Da's nie verkjeerd.Dad hem ik geljeerd,van oos vaoder en oos moeder.Elk voogeltje ziengt zoas 't ies gebekt.Dus praot ik m'n èège dialect.Da dialect ies de taol van Zundert waor Adri van Erck… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Johannes Doedes de Jong boeken
  Johannes Doedes de Jong - Water

  Ontdek de verdwenen wereld van het Friese water in de jaren zestig en zeventig in dit nostalgische kijkboek vol schitterende fotografie. Over stoere schippers, stille palingvissers, sluwe stropers en boeren met natte voeten. Johannes Doedes de Jong (1912 ?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Swanenberg, Michel de Koning boeken
  Cor Swanenberg, Michel de Koning - Onder ons gezegd... in Brabant

  In Onder ons gezegd... in Brabant geven maar liefst 138 schrijvers de top-tien van hun Brabantse dialect. Aan dit project, daterend uit 1990, werkte een groot aantal gerenommeerde schrijvers mee. Diversen van hen zijn ondertussen al overleden. De redactie had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ben Siemerink, Henk Hesselink boeken
  Ben Siemerink, Henk Hesselink - 100 jaar middenstand in Oldenzaal

  Op 14 januari werd in Oldenzaal de Rooms Katholieke Ondernemers Vereniging St. Clemens opgericht. In 2011 is het precies 100 jaar geleden dat de (katholieke) Oldenzaalse middenstanders zich voor het eer verenigden in een belangenorganisatie. "100 jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harry Wonink boeken
  Harry Wonink - Geniet van het twentse buitengebied

  Da drauszen vor dem Tore. Het is de titel van één van Hermann Löns' boeken die hij schreef over zijn zwerftochten door de natuur.Een boek, dat in Nederland de titel De wereld staat in bloei meekreeg. Daar, buiten voor de stadspoort, zou ook de naamvan dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Karstkarel, Nanka Karstkarel boeken
  Peter Karstkarel, Nanka Karstkarel - Kloosterpad 1453

  Deze herziene en geactualiseerde gids in kleur voor het Kloosterpad van Drachten en Smalle Ee naar Klaarkamp en Dokkum leidt wandelaars en fietsers over een van de mooiste en belangrijkste historische routes in Friesland.De 42 kilometer lange route, stammend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Mark Buijs boeken
  Mark Buijs - Religieus erfgoed in Oudenbosch

  Mark BuijsReligieus erfgoed in Oudenbosch. Het Rome van Willem HellemonsDe plaatsnaam Oudenbosch lokt vaak een directe reactie uit. Vrijwel iedereen verbaast zich van veraf of bij een bezoek over de imposante koepels van de basiliek en het instituut Saint… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Giel van Gastel boeken
  Giel van Gastel - West-Braobant

  Giel van Gastel, alias Michel de Koning, uit Wouwse Plantage overleed onverwachts in de zomer van 2012, nog voor hij dit boek helemaal af had. Michel was een begenadigd schrijver en een belezen en creatieve man, die zeer veel mensen geholpen heeft in uitingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Peter Ruitenberg boeken
  Peter Ruitenberg - West-Friesland

  In mai 2012 was 't op de kop of veertig jaar leden dat Peter Ruitenberg Westfries begon te skroiven. Eerst stukkies in de krant, toe 'n bundeltje verhale en later kelenders. Vanof 1984 het ie dertig Westfriese kelenders maakt. En dat alles om 't Westfries… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Brian Delf, Leonoor van Oosterzee boeken
  Brian Delf, Leonoor van Oosterzee - The canals of Amsterdam - House by house

  Brian Delf illustreerde vele internationaal bekende encyclopedieën en atlassen. Totdat hij veertien jaar geleden in de ban raakte van de Amsterdamse grachten. Bijna twaalf jaar lang tekende hij de grachtenpanden, huis voor huis. Een monnikenwerk, ja, maar wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Max Krijger boeken
  Max Krijger - Monumenten van de gemeente Tubbergen

  Prachtig foto boek, waarin alle monumenten van de gemeente Tubbergen worden belicht. Foto's zijn gemaakt door Henk Frons. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joke Radius boeken
  Joke Radius - Normandië en Bretagne

  Normandië en Bretagne behoren al jarenlang tot de toppers onder de vakantiebestemmingen, en terecht. Er is ongelofelijk veel te zien en te beleven. De natuur langs de schitterende kusten en landinwaarts biedt allerlei vertier, maar ook weldadige rust met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Berthus Maassen, Ini Maassen-te Brake boeken
  Berthus Maassen, Ini Maassen-te Brake - Groen door Oranje

  Dit rijk geïllustreerde boek is een eerbetoon aan die generaties arbeiders én kinderen die van de paarse Veluwe een groene hebben gemaakt. Het belicht daarbij een aantal uiteenlopende aspecten van het Kroondomein Het Loo zoals nog niet eerder is gebeurd. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • J. van Eijndhoven, R. van der Heijden boeken
  J. van Eijndhoven, R. van der Heijden - Tilburg in de jaren '60

  Tilburg beleefde net als de rest van de westerse wereld roerige tijden in de jaren zestig. Wie herinnert zich niet de beruchte sloophamer van burgemeester C. Becht, de bouw van de huidige schouwburg en het station en de brand die warenhuis V&D compleet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • G. Deseyn boeken
  G. Deseyn - Gids voor Oud Gent

  In deze gids worden acht stevige wandelingen uitgestippeld, telkens beginnend op een marktplein en eindigend in de nabijheid van één van de voormalige stadspoorten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Graven veur de Todt

  A'k zo 's in Hengel bun is 't mien op-evallen dat der nog aardeg wat mensen bunt die zich der gin veurstelling van könt maken hoe of 't der in de oorlog an toe ging. Daorumme lek 't mien 'n goed idee um die verhalen nog weer 's bi-j mekare te zuuken. Zi-j… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tanguy Ottomer boeken
  Tanguy Ottomer - 't stad van vroeger

  Een nostalgisch foto- en tekstboek van Tanguy Ottomer over verdwenen gebouwen, pleinen en standbeelden in Antwerpen, zoals: Stadsgids en personal shopper Tanguy Ottomer (1981) bouwde zijn eenmanszaak uit tot het succesvolle 'Buro BeroepsAntwerpenaar' dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Spapens boeken
  Paul Spapens - Huisjes van Ons Moeder

  Noord-Brabant is de kapellenprovincie van Nederland. Er staan honderden kapellen. De meeste zijn toegewijd aan Maria. ?Huisjes van Ons Moeder? geeft de achtergronden van vele tientallen Mariakapellen in alle delen van de provincie. Deze verhalen zijn rijk aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr boeken
  Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr - kullu tamam druk met audio

  Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90