Boeken over regionalia

 • Henk Bloemhoff, Philomène Bloemhoff-de Bruijn, Jan Nijen Twilhaar, Henk Nijkeuter, Harrie Scholtmeijer boeken
  Henk Bloemhoff, Philomène Bloemhoff-de Bruijn, Jan Nijen Twilhaar, Henk Nijkeuter, Harrie Scholtmeijer - Nedersaksisch in een notendop

  Het Nedersaksisch kreeg in 2018 nationale erkenning als volwaardige en zelfstandige taal. In Nedersaksisch in een notendop beschrijven vijf kenners het Gronings, Drents, Stellingwerfs, Sallands, Twents, Achterhoeks en Veluws. Beknopt, maar wel in al hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Stichting Jabikspaad Fryslân boeken
  Stichting Jabikspaad Fryslân - Het Jabikspaad

  Stichting Jabikspaad Fryslân Het Jabikspaad wandel- en fietsroute van Sint-Jacobiparochie (Frl.) naar Hasselt (Ov.) 7de geheel herziene druk Het Jabikspaad is veelzijdig: het is een aaneenschakeling van geschiedenissen van de mensen die Noord-Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk Krosenbrink boeken
  Henk Krosenbrink - Achterhoek

  Van 1994 (voor de kalender van 1995) tot 2003 heeft Henk Krosen-brink de Achterhoekse & Liemerse spreukenkalender samenge-steld. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 1.500 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr boeken
  Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr - kullu tamam druk met audio

  Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Adri Hoppenbrouwers van Erck boeken
  Adri Hoppenbrouwers van Erck - Bij Jontje van Nille op de koffie

  BIJ JONTJE VAN NILLE OP DE KOFFIEIk praot plat, dwoodgewoon plat.Da's nie verkjeerd.Dad hem ik geljeerd,van oos vaoder en oos moeder.Elk voogeltje ziengt zoas 't ies gebekt.Dus praot ik m'n èège dialect.Da dialect ies de taol van Zundert waor Adri van Erck… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Peter Ruitenberg boeken
  Peter Ruitenberg - West-Friesland

  In mai 2012 was 't op de kop of veertig jaar leden dat Peter Ruitenberg Westfries begon te skroiven. Eerst stukkies in de krant, toe 'n bundeltje verhale en later kelenders. Vanof 1984 het ie dertig Westfriese kelenders maakt. En dat alles om 't Westfries… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Cor Swanenberg, Michel de Koning boeken
  Cor Swanenberg, Michel de Koning - Onder ons gezegd... in Brabant

  In Onder ons gezegd... in Brabant geven maar liefst 138 schrijvers de top-tien van hun Brabantse dialect. Aan dit project, daterend uit 1990, werkte een groot aantal gerenommeerde schrijvers mee. Diversen van hen zijn ondertussen al overleden. De redactie had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ben Siemerink, Henk Hesselink boeken
  Ben Siemerink, Henk Hesselink - 100 jaar middenstand in Oldenzaal

  Op 14 januari werd in Oldenzaal de Rooms Katholieke Ondernemers Vereniging St. Clemens opgericht. In 2011 is het precies 100 jaar geleden dat de (katholieke) Oldenzaalse middenstanders zich voor het eer verenigden in een belangenorganisatie. "100 jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harry Wonink boeken
  Harry Wonink - Geniet van het twentse buitengebied

  Da drauszen vor dem Tore. Het is de titel van één van Hermann Löns' boeken die hij schreef over zijn zwerftochten door de natuur.Een boek, dat in Nederland de titel De wereld staat in bloei meekreeg. Daar, buiten voor de stadspoort, zou ook de naamvan dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Giel van Gastel boeken
  Giel van Gastel - West-Braobant

  Giel van Gastel, alias Michel de Koning, uit Wouwse Plantage overleed onverwachts in de zomer van 2012, nog voor hij dit boek helemaal af had. Michel was een begenadigd schrijver en een belezen en creatieve man, die zeer veel mensen geholpen heeft in uitingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Max Krijger boeken
  Max Krijger - Monumenten van de gemeente Tubbergen

  Prachtig foto boek, waarin alle monumenten van de gemeente Tubbergen worden belicht. Foto's zijn gemaakt door Henk Frons. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Koomen boeken
  Peter Koomen - Groosk West-Friesland

  Dit boek gaat over het leven van alle dag en bijzondere mensen die via dit schrijven tot leven worden gebracht, afgewisseld met huismiddeltjes, spreuken, gezegden en oude gebruiken met nog het één en ander, aangaande verhalen omtrent onze geschiedenis.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Graven veur de Todt

  A'k zo 's in Hengel bun is 't mien op-evallen dat der nog aardeg wat mensen bunt die zich der gin veurstelling van könt maken hoe of 't der in de oorlog an toe ging. Daorumme lek 't mien 'n goed idee um die verhalen nog weer 's bi-j mekare te zuuken. Zi-j… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J. van Eijndhoven, R. van der Heijden boeken
  J. van Eijndhoven, R. van der Heijden - Tilburg in de jaren '60

  Tilburg beleefde net als de rest van de westerse wereld roerige tijden in de jaren zestig. Wie herinnert zich niet de beruchte sloophamer van burgemeester C. Becht, de bouw van de huidige schouwburg en het station en de brand die warenhuis V&D compleet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • De Peel 37 SBB

  10e druk, 2019-2021 Een levend geschiedenisboek, zo wordt de Peel ook wel omschreven. Op het eerste gezicht is de Peel een landschap van water, berken en pijpenstrootjes. Op het tweede gezicht openbaart zich de geschiedenis van dit ooit ondoordringbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • G. Nijkamp boeken
  G. Nijkamp - Twente

  Sinds 1995 (voor de kalender van 1996) stelt Gé Nijkamp de spreukenkalender samen. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 3.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn, dat bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • B. Overeem, B. Paasman boeken
  B. Overeem, B. Paasman - Het leven van Evert

  Brand Overeem verzorgde de fotografie en Bert Paasman tekende het levensverhaal op in 'Het leven van Evert'. Evert was een uniek mens die midden in een consumptieve wereld boordevol hypes, zichzelf en zijn sobere familietraditie trouw bleef. In de goede zin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Huub Schous boeken
  Huub Schous - Elswout

  Elswout, van buitenplaats tot wandelbos is het eerste boek over Elswout, de best bewaarde buitenplaats van ons land. Het behandelt de rijke geschiedenis van de diverse generaties die Elswout hebben opgebouwd tot het schitterende voorbeeld van de Engelse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Brian Delf, Leonoor van Oosterzee boeken
  Brian Delf, Leonoor van Oosterzee - The canals of Amsterdam - House by house

  Brian Delf illustreerde vele internationaal bekende encyclopedieën en atlassen. Totdat hij veertien jaar geleden in de ban raakte van de Amsterdamse grachten. Bijna twaalf jaar lang tekende hij de grachtenpanden, huis voor huis. Een monnikenwerk, ja, maar wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • B. Overeem, B. Paasman boeken
  B. Overeem, B. Paasman - Mariahoeve drie gezusters en de strijd om het bestaan

  Een schitterend monument in foto's: Mariahoeve. Drie gezusters en de strijd om het bestaanNa de dood van hun broer waren de drie gezusters Geertje, Steventje en Maria op elkaar aangewezen. Gedrieën zetten ze het boerenbedrijfje van hun familie voort: een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Kelly Heerink, Gerard Menting, Frans Miggelbrink, Willy Hermans boeken
  Kelly Heerink, Gerard Menting, Frans Miggelbrink, Willy Hermans - Achterhoekse Kearls 2

  Na het succes van deel 1 nu deel 2!Twee elftallen met portretten van markante Achterhoekers:JOUCKE MODDERKOLK GEERT PREIN GRADUS EENINK JOHAN GODSCHALK FERDI JOLY WALTER RAAF TIJN SPEKKINK ERIK LEGTERS RENÉ HIDDINK HARRY SOMSEN THEO ROES JOHAN VENDERBOSCH JAN… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Janneke Spoelstra boeken
  Janneke Spoelstra - De kleine Fries voor dummies

  'De kleine Fries voor Dummies' is de toegankelijke en praktische kennismaking met het Fries, de bekendste officiële minderheidstaal van Nederland. Je leert de taal in alledaagse situaties toe te passen, zoals bij het kennismaken en op vakantie, maar ook bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Tanguy Ottomer boeken
  Tanguy Ottomer - 't stad van vroeger

  Een nostalgisch foto- en tekstboek van Tanguy Ottomer over verdwenen gebouwen, pleinen en standbeelden in Antwerpen, zoals: Stadsgids en personal shopper Tanguy Ottomer (1981) bouwde zijn eenmanszaak uit tot het succesvolle 'Buro BeroepsAntwerpenaar' dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joke Radius boeken
  Joke Radius - Normandië en Bretagne

  Normandië en Bretagne behoren al jarenlang tot de toppers onder de vakantiebestemmingen, en terecht. Er is ongelofelijk veel te zien en te beleven. De natuur langs de schitterende kusten en landinwaarts biedt allerlei vertier, maar ook weldadige rust met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Henk Lettink boeken
  Henk Lettink - Achterhoekse wijsheden

  Een verzameling Achterhoekse wijsheden voorzien van fraaie illustraties. Van hunde en blagen, wordt völle verdragen. Van honden en kleine kinderen wordt veel verdragen. I'j mot neet aller eier onder ene henne leggen. Je moet niet alle eieren onder één hen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99