Boeken over regionalia

 • Jan van der Heijden boeken
  Jan van der Heijden - Kombi, een Maastrichts jeugddocument

  Kombi was de ultieme jongerensociëteit, opgericht door de paters Jezuïeten die zich eind jaren zestig met overgave storten op het vormingswerk. In Maastricht viel er voor jongeren weinig te beleven.Kombi was de ultieme jongerensociëteit, opgericht door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,19
 • H.W.J. Dohmen boeken
  H.W.J. Dohmen - Urges

  Hubert van Caumer is het pseudoniem van H.W.J. Dohmen (1923-1979), de Heerlense galeriehouder die zich een groot deel van zijn leven heeft ingezet voor het behoud van het Limburgs dialect.In de bundel Urges zijn de gedichten samengebracht die hij in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • 17,50
 • G. Nijkamp boeken
  G. Nijkamp - Twente

  Sinds 1995 (voor de kalender van 1996) stelt Gé Nijkamp de spreukenkalender samen. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 3.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn, dat bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • P. De Ridder boeken
  P. De Ridder - Brussels

  How did Brussels grow from a small settlement in the marshy valley of the River Zenne to become the capital city of the Netherlands, of the state of Belgium and of Europe ? Brussels historical Dr. Paul De Ridder outlines the city?s development in a very… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Adri Hoppenbrouwers van Erck boeken
  Adri Hoppenbrouwers van Erck - Bij Jontje van Nille op de koffie

  BIJ JONTJE VAN NILLE OP DE KOFFIEIk praot plat, dwoodgewoon plat.Da's nie verkjeerd.Dad hem ik geljeerd,van oos vaoder en oos moeder.Elk voogeltje ziengt zoas 't ies gebekt.Dus praot ik m'n èège dialect.Da dialect ies de taol van Zundert waor Adri van Erck… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Cor Swanenberg, Michel de Koning boeken
  Cor Swanenberg, Michel de Koning - Onder ons gezegd... in Brabant

  In Onder ons gezegd... in Brabant geven maar liefst 138 schrijvers de top-tien van hun Brabantse dialect. Aan dit project, daterend uit 1990, werkte een groot aantal gerenommeerde schrijvers mee. Diversen van hen zijn ondertussen al overleden. De redactie had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ben Siemerink, Henk Hesselink boeken
  Ben Siemerink, Henk Hesselink - 100 jaar middenstand in Oldenzaal

  Op 14 januari werd in Oldenzaal de Rooms Katholieke Ondernemers Vereniging St. Clemens opgericht. In 2011 is het precies 100 jaar geleden dat de (katholieke) Oldenzaalse middenstanders zich voor het eer verenigden in een belangenorganisatie. "100 jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harry Wonink boeken
  Harry Wonink - Geniet van het twentse buitengebied

  Da drauszen vor dem Tore. Het is de titel van één van Hermann Löns' boeken die hij schreef over zijn zwerftochten door de natuur.Een boek, dat in Nederland de titel De wereld staat in bloei meekreeg. Daar, buiten voor de stadspoort, zou ook de naamvan dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Giel van Gastel boeken
  Giel van Gastel - West-Braobant

  Giel van Gastel, alias Michel de Koning, uit Wouwse Plantage overleed onverwachts in de zomer van 2012, nog voor hij dit boek helemaal af had. Michel was een begenadigd schrijver en een belezen en creatieve man, die zeer veel mensen geholpen heeft in uitingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Peter Ruitenberg boeken
  Peter Ruitenberg - West-Friesland

  In mai 2012 was 't op de kop of veertig jaar leden dat Peter Ruitenberg Westfries begon te skroiven. Eerst stukkies in de krant, toe 'n bundeltje verhale en later kelenders. Vanof 1984 het ie dertig Westfriese kelenders maakt. En dat alles om 't Westfries… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Max Krijger boeken
  Max Krijger - Monumenten van de gemeente Tubbergen

  Prachtig foto boek, waarin alle monumenten van de gemeente Tubbergen worden belicht. Foto's zijn gemaakt door Henk Frons. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Graven veur de Todt

  A'k zo 's in Hengel bun is 't mien op-evallen dat der nog aardeg wat mensen bunt die zich der gin veurstelling van könt maken hoe of 't der in de oorlog an toe ging. Daorumme lek 't mien 'n goed idee um die verhalen nog weer 's bi-j mekare te zuuken. Zi-j… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Koomen boeken
  Peter Koomen - Groosk West-Friesland

  Dit boek gaat over het leven van alle dag en bijzondere mensen die via dit schrijven tot leven worden gebracht, afgewisseld met huismiddeltjes, spreuken, gezegden en oude gebruiken met nog het één en ander, aangaande verhalen omtrent onze geschiedenis.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk Krosenbrink boeken
  Henk Krosenbrink - Achterhoek

  Van 1994 (voor de kalender van 1995) tot 2003 heeft Henk Krosen-brink de Achterhoekse & Liemerse spreukenkalender samenge-steld. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 1.500 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr boeken
  Manfred Woidich, Rabha Heinen - Nasr - kullu tamam druk met audio

  Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Stichting Jabikspaad Fryslân boeken
  Stichting Jabikspaad Fryslân - Het Jabikspaad

  Stichting Jabikspaad Fryslân Het Jabikspaad wandel- en fietsroute van Sint-Jacobiparochie (Frl.) naar Hasselt (Ov.) 7de geheel herziene druk Het Jabikspaad is veelzijdig: het is een aaneenschakeling van geschiedenissen van de mensen die Noord-Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • J. van Eijndhoven, R. van der Heijden boeken
  J. van Eijndhoven, R. van der Heijden - Tilburg in de jaren '60

  Tilburg beleefde net als de rest van de westerse wereld roerige tijden in de jaren zestig. Wie herinnert zich niet de beruchte sloophamer van burgemeester C. Becht, de bouw van de huidige schouwburg en het station en de brand die warenhuis V&D compleet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Berthus Maassen, Ini Maassen-te Brake boeken
  Berthus Maassen, Ini Maassen-te Brake - Groen door Oranje

  Dit rijk geïllustreerde boek is een eerbetoon aan die generaties arbeiders én kinderen die van de paarse Veluwe een groene hebben gemaakt. Het belicht daarbij een aantal uiteenlopende aspecten van het Kroondomein Het Loo zoals nog niet eerder is gebeurd. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Huub Schous boeken
  Huub Schous - Elswout

  Elswout, van buitenplaats tot wandelbos is het eerste boek over Elswout, de best bewaarde buitenplaats van ons land. Het behandelt de rijke geschiedenis van de diverse generaties die Elswout hebben opgebouwd tot het schitterende voorbeeld van de Engelse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Janneke Spoelstra boeken
  Janneke Spoelstra - De kleine Fries voor dummies

  'De kleine Fries voor Dummies' is de toegankelijke en praktische kennismaking met het Fries, de bekendste officiële minderheidstaal van Nederland. Je leert de taal in alledaagse situaties toe te passen, zoals bij het kennismaken en op vakantie, maar ook bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • De Peel 37 SBB

  10e druk, 2019-2021 Een levend geschiedenisboek, zo wordt de Peel ook wel omschreven. Op het eerste gezicht is de Peel een landschap van water, berken en pijpenstrootjes. Op het tweede gezicht openbaart zich de geschiedenis van dit ooit ondoordringbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Op de koffie

  "Van en bi-j de scheerbaas" is 't letste deel uut de serie "Verzamelde werken van Herman van Velzen". Maor toe dat in de krante ston hebt ze mien toch nog weer aardeg wat vehalen op-estuurd. Hier mot ik de naeve van Gert Reusink en Jan ten Have, allebeide uut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Fré Schreiber boeken
  Fré Schreiber - Gronings voor beginners

  'Moi! Hou is t?' Met deze woorden kun je in Groningen hartelijk begroet worden. Wil je op gepaste wijze antwoorden, zeg dan: 'Kon minder'. Als je naar het buitenland gaat, bereid je je goed voor en koop je een taalgidsje om iets te begrijpen van de vreemde… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • B. Overeem, B. Paasman boeken
  B. Overeem, B. Paasman - Het leven van Evert

  Brand Overeem verzorgde de fotografie en Bert Paasman tekende het levensverhaal op in 'Het leven van Evert'. Evert was een uniek mens die midden in een consumptieve wereld boordevol hypes, zichzelf en zijn sobere familietraditie trouw bleef. In de goede zin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99