Boeken over regionalia

 • Jaak Rau boeken
  Jaak Rau - Handel en nijverheid in Brugge Deel 2 - Archiefbeelden

  Met deel II van ÔHandel en Nijverheid in BruggeÕ is auteur Jaak A. Rau opnieuw gaan graven in zijn rijke iconografische verzameling fotomateriaal over Groot-Brugge. Deze keer komen naast de handelshuizen, braderie'n en kleine nijverheden ook unieke opnames… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Adelijn Calderon boeken
  Adelijn Calderon - Knokke-Heist 2 Archiefbeelden

  Ontdek Knokke-Heist zoals het vroeger was. Met meer dan 200 fotoÕs die u meenemen naar de meest ingrijpende en boeiende momenten van de badstad.Bekijk de badstad tijdens de donkere periode van de Eerste Wereldoorlog. Flaneer langs de dijk en zie het Casino… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Frank van Paridon boeken
  Frank van Paridon - Het vondelpark gevoel

  Vanwege het feit dat het leukste park van Amsterdam volgend jaar 150 jaar bestaat verschijnt dit schitterende Vondelpark jubileumboek. Net als het park zelf bruist dit fotoboek van het leven: natuur, gebouwen, kunstwerken en vooral mensen wisselen elkaar, net… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Koos Boertjens boeken
  Koos Boertjens - Eemsdelta in beeld

  In deze uitgave vindt u informatie over het gebied dat grenst aan het Eems-Dollard estuarium. De havens van de Eemsdelta (Eemshaven en Delfzijl) maken een enorme economische ontwikkeling door. De Eemshaven is uitgebreid met de Beatrixhaven en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • L. de Vink boeken
  L. de Vink - Kleine grammatica van het Katwijks

  Het Katwijks van Katwijk aan Zee is een kleurrijk dialect met een lange geschiedenis. Het dialect is ouder dat het Nederlands dat we gewend zijn te spreken. Helaas is het Katwijks bezig te verdwijnen. Gelukkig is er een grote groep Katwijkers die het dialect… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Rolf Roos boeken
  Rolf Roos - Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater

  Na het succesvolle Duinen en mensen: Kennemerland verscheen onder redactie van Rolf Roos: Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater. ISBN: 9789080815841Een bijzonder tweede deel in een spraakmakende serie over de kust: www.duinenenmensen.nlHet verhaal van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • M.A.W. Gerding, W.A.B. van der Sanden boeken
  M.A.W. Gerding, W.A.B. van der Sanden - Geschiedenis van Drenthe

  De set 'Geschiedenis van Drenthe' bestaat uit de uitgaven: Geschiedenis van Drenthe - In archeologisch perspectief van auteur Wijnand van der Sanden en Geschiedenis van Drenthe - In nieuw perspectief van auteur Michiel Gerding. De beide delen zijn samengevoegd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Gerhardt Mulder boeken
  Gerhardt Mulder - Haagse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling Haagse wijsheden, verzameld door Gerhardt Mulder en voorzien van prachtige illustraties van Bert Witte.

  Hè hep gain cent te makkûh.

  Je mot je schaulgeld trug gaan hale.

  Blèf immâh jeizellef,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Annet Werkhoven boeken
  Annet Werkhoven - Aan de Stichtse Lustwarande

  Dit boek is het eerste deel van de serie waarin zoveel mogelijk bekende en onbekende landgoederen, buitens en villa’s in de omgeving van de Stichtse Lustwarande beschreven worden. Historica Annet Werkhoven schetst de ontstaansgeschiedenis van de gebouwen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • B. van Oudheusden boeken
  B. van Oudheusden - Encyclopedie van Tilburg

  Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg in 2009 verschijnt deze Encyclopedie van Tilburg. Het boek dat alle andere boeken over Tilburg overbodig maakt. Ongeveer 2500 lemma's over bekende en minder bekende onderwerpen geven een breed overzicht van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Anton Scheepstra boeken
  Anton Scheepstra - Kleurboek van Groningen

  Kleurboek van Groningen 14 plekken in de stad Groningen om zelf in te kleuren kleurboek voor volwassenen gegevens: formaat 27 x 21 cm, oblong 32 pagina's korte, begeleidende teksten in Nederlands en Engels tekeningen door Joppe van der Spoel papier: 140 grams (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Koos Boertjens boeken
  Koos Boertjens - Friesland van boven

  De foto's in 'Friesland van Boven' zijn bijna allemaal gemaakt in het voorjaar en de zomer. De natuur komt in volle bloei, de bomen kleuren groen en fris, precies het goede moment voor luchtfotografie. Koos Boertjens wil u Friesland laten zien vanuit een ander… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Gerhardt Mulder boeken
  Gerhardt Mulder - Rotterdamse wijsheden

  In dit boekje vindt u een verzameling van Rotterdamse wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Assie verlief wor, staan je verstand op nul. Je mot nie krabbe waar 't nie jeuk. Wie z'n kop nie gebruik mot z'n hande late wappere. (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • H. Vermaak boeken
  H. Vermaak - Amsterdamse Wijsheden

  Dit boek bevat een aantal Amsterdamse wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Visite en vis blijve twee dage fris. Hij ken nog geen duppie vinde, al struikelt ie erover. Beter een buik van 't suipe as een bult van hard werke. (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Frank den Hollander, Herman Sandman boeken
  Frank den Hollander, Herman Sandman - Wandelcursus Groningen

  Amsterdam heeft de flair, Groningen heeft the balls. Waar in de Randstad slechts over gesproken wordt, gebeurt in de Martinistad: de meest swingende plek in Nederland. Cafés kennen geen sluitingstijden, de architectuur is speels en spannend, de geschiedenis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ludo Jongen, Julia Szirmai, Johan H. Winkelman boeken
  Ludo Jongen, Julia Szirmai, Johan H. Winkelman - De reis van Sint Brandaan

  De twaalfde-eeuwse Reis van Sint Brandaan behoort zonder enige twijfel tot de toppers van de Middelnederlandse letterkunde. De zwerftocht die de Ierse abt als straf voor zijn ongeloof in de wonderen van God volbracht en die hem tot het eind van de destijds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer boeken
  Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer - Gloepends mooie verhalen

  Verhalen over het raadselachtige platteland, minne streken en dolende witte wieven worden prettig afgewisseld met romantische, grappige of ironische anekdotes en columns. In zeven varianten van de streektaal. Gloepends mooie verhalen dus. Verhalen om in één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • André Flikweert boeken
  André Flikweert - Van Spaanse Zee en Keulse Putten

  Bij de watersnoodramp van 1 februari 1953 werden de Duivelandse dorpen Nieuwerkerk en Ouwerkerk het zwaarst getroffen. In beide plaatsen kwam bijna een zesde deel van de bevolking om het leven: in Nieuwerkerk vielen 288 slachtoffers en in het kleinere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Bernard Kamphuis boeken
  Bernard Kamphuis - Daar waar ik geboren ben

  Bernard Kamphuis is geboren in 1936 op de boerderij "De Keseer". Als tweede zoon van Engelbert. Op de lagere school zeiden ze Keseers Bernard tegen hem. Engelberts tweelingbroer Albert had ook een jongen die Bernard heette. Die noemden ze Bernard van Kaamphoes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk Nijkeuter boeken
  Henk Nijkeuter - Waor roet en blommen wortel schiet in ’t veld

  Ruim twaalf jaar nadat zijn Geschiedenis van de Drentse Literatuur 1816-1956 verscheen, legt Henk Nijkeuter in het vervolg Waor roet en blommen wortel schiet in 't veld de naoorlogse geschiedenis van de Drentse letterkunde vast.In dit gedetailleerde handboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Walter Lelievre boeken
  Walter Lelievre - Nieuwpoort Deel 2 - Archiefbeelden

  Na het succes van Archiefbeelden-Nieuwpoort duikt Walter Lelièvre opnieuw het collectieve geheugen in, om naar buiten te komen met meer dan 220 prachtige foto's van Nieuwpoort - van de Nieuwpoortenaren!Het bloeiende verenigingsleven komt aan bod, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jan Neefjes, Hans Bleumink boeken
  Jan Neefjes, Hans Bleumink - Erfgoedatlas gemeente Nunspeet

  In de gemeente Nunspeet zijn alle Veluwse landschappen vertegenwoordigd en deze atlas brengt de boeiende landschapsgeschiedenis in kaart. Het laat zien hoe dorpen als Elspeet en Vierhouten eeuwenlang minieme bewoonbare eilanden waren, omgeven door 'woeste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Kees Slager boeken
  Kees Slager - Zeeuwse Vrouwen

  Zeven Zeeuwse vrouwen vertellen in dit boek het verhaal van hun eigen leven. Gewone vrouwen, die zich op het eerste gezicht in niets onderscheiden van andere vrouwen, maar tegelijkertijd ook bijzondere vrouwen, aan wie het leven niet ongemerkt voorbij is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Zwemer boeken
  Jan Zwemer - Onrust en welvaart

  Wat gebeurt er als een kalme plattelandssamenlevingonverwachts geconfronteerd wordt met mobilisatie van een deel van de twintig- tot veertig-jarigen, met oorlog op gehoorsafstand en met een door de regering opgelegdgeheel van regels ten aanzien van consumptie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Stille getuigen

  Achtergrondinformatie over de invloedrijke textielfamilie Blijdenstein en actuele en historische foto's van hun landgoederen- en huizen, stadsvilla's, fabrieksrestanten en graven in Enschede en de rest van Twente.Landgoederen- en huizen, stadsvilla's,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,67