Boeken over regionalia

 • Paul Reichenbach boeken
  Paul Reichenbach - Zwolse Blauwvingers

  Geschreven door Paul Reichenbach, omslag en illustraties van Paul Geerts. Zwolle is een stad met een rijke geschiedenis die in dikke boekwerken is opgeschreven. Toch zijn er nog veel Zwolse verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan, zoals het verhaal… (Losbladig)

  Lees meer...
    9,90
 • Gerhardt Mulder boeken
  Gerhardt Mulder - Haagse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling Haagse wijsheden, verzameld door Gerhardt Mulder en voorzien van prachtige illustraties van Bert Witte.

  Hè hep gain cent te makkûh.

  Je mot je schaulgeld trug gaan hale.

  Blèf immâh jeizellef,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Guido Geenen, Yuri Gerrits, Bruno De Meulder, Joris Scheers boeken
  Guido Geenen, Yuri Gerrits, Bruno De Meulder, Joris Scheers - De Dijle aan het woord

  Het boek bundelt de resultaten van een internationale ontwerpworkshop aan de KU Leuven over de Leuvense Dijlevallei, en formuleert enkele uitdagende scenario's voor de toekomst van de stad. Leuven staat in de nabije toekomst voor erg belangrijke veranderingen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Cor Swanenberg, Jan Luysterburg boeken
  Cor Swanenberg, Jan Luysterburg - Wa'k nog zegge wou...

  Het thema van de landelijke Boekenweek 2016 is: Duitsland. Was ich noch zu sagen hätte. 46 schrijvers en dichters hebben een bijdrage geleverd aan dit boek, dat we de titel Wa'k nog zegge wou... hebben gegeven. Uiteraard grijpen veel van die verhalen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Koos Boertjens boeken
  Koos Boertjens - Friesland van boven

  De foto's in 'Friesland van Boven' zijn bijna allemaal gemaakt in het voorjaar en de zomer. De natuur komt in volle bloei, de bomen kleuren groen en fris, precies het goede moment voor luchtfotografie. Koos Boertjens wil u Friesland laten zien vanuit een ander… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • F. Debaillie boeken
  F. Debaillie - Sint-Godelieve in Gistel

  De verering van de Heilige Godelieve is de rode draad doorheen de Gistelse geschiedenis. Aan de hand van zo?n 200 foto?s, oude postkaarten en documenten bestudeert dit boek op een vlotte, toegankelijke manier de twintigste-eeuwse geschiedenis van deze devotie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Nico Blontrock, Chris Weymeis boeken
  Nico Blontrock, Chris Weymeis - Sint-Andries

  De succesvolle reeks archiefbeelden over Brugge is weer een deelrijker. Chris Weymeis en Nico Blontrock leggen zich deze keer toe opde Brugse deelgemeente Sint-Andries. Ook uit dit stukje Brugge kwameen schat aan foto?s naar boven, met nooit eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • E. Vandenberghe boeken
  E. Vandenberghe - Groot-Diksmuide Deel II - Archiefbeelden

  Diksmuide, West-VlaanderenMet veel liefde heeft de auteur Edwin Vandenberghe in zijn vorige boek, ÔArchiefbeelden-DiksmuideÕ de Diksmuidelingen en ge?nteresseerden kunnen overtuigen dat Diksmuide een unieke positie inneemt in de geschiedenis van de Grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Roger Lampaert boeken
  Roger Lampaert - Brieven van achter de IJzer - Oorlogsgeschiedenis

  Wanneer eind oktober 1914 de IJzerslag voorbij is, wordt het rustig langs het Belgisch front. Maar de piot krijgt met nieuwe problemen te kampen. De verveling steekt de kop op. De losbandigheid en de zedelijke achteruitgang nemen toe. Het contact met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jaak Rau boeken
  Jaak Rau - Handel en nijverheid in Brugge Deel 2 - Archiefbeelden

  Met deel II van ÔHandel en Nijverheid in BruggeÕ is auteur Jaak A. Rau opnieuw gaan graven in zijn rijke iconografische verzameling fotomateriaal over Groot-Brugge. Deze keer komen naast de handelshuizen, braderie'n en kleine nijverheden ook unieke opnames… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Walter Lelievre boeken
  Walter Lelievre - Nieuwpoort Deel 2 - Archiefbeelden

  Na het succes van Archiefbeelden-Nieuwpoort duikt Walter Lelièvre opnieuw het collectieve geheugen in, om naar buiten te komen met meer dan 220 prachtige foto's van Nieuwpoort - van de Nieuwpoortenaren!Het bloeiende verenigingsleven komt aan bod, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Adelijn Calderon boeken
  Adelijn Calderon - Knokke-Heist 2 Archiefbeelden

  Ontdek Knokke-Heist zoals het vroeger was. Met meer dan 200 fotoÕs die u meenemen naar de meest ingrijpende en boeiende momenten van de badstad.Bekijk de badstad tijdens de donkere periode van de Eerste Wereldoorlog. Flaneer langs de dijk en zie het Casino… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Tanguy Ottomer boeken
  Tanguy Ottomer - Het bruisende Antwerpen van weleer

  Het vervolg op de bestseller 't Stad van vroeger - Verdwenen parels van Antwerpen, en een nostalgische ode aan het bruisende amusementsleven in Antwerpen van 1900 tot nu, met verhalen over: Legendarische danspaleizen uit de roaring twenties zoals Magic Palace,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elly Schepers - Corstjens boeken
  Elly Schepers - Corstjens - Allef om Half

  Lieve lezers, vrienden en familie. Mijn zesde bundel verhalen en gedichten is een feit!Omdat heel veel mensen ook genieten van de verhalen en gedichten in Gastels dialect, welke regelmatig worden gepubliceerd, verzameld en doorgestuurd naar familie door het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer, Peter Nefkens, Anita Pepping, Leny Hamminga boeken
  Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer, Peter Nefkens, Anita Pepping, Leny Hamminga - B'ART 2016

  Na een eerste sprankelende editie van de B'ART is er nu de tweede. De B'ART 2016 heeft weer geweldig veel te bieden, de variatie is enorm. In tekst (Nederlands en Drents) en beeld (prachtige foto's van professionals) laten we u Drenthe en Drenten zien op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Cor Swanenberg, Jan Luysterburg boeken
  Cor Swanenberg, Jan Luysterburg - Alle kanten op!

  Overal is het crisis, maar kennelijk niet in de Brabantse dialectschrijverij. Het aantal inzendingen voor het Brabants Boekenweekboek 2014 evenaart namelijk het record van 2012. Ook toen waren er 51 bijdragen van dialectschrijvers en -dichters.Misschien heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Jaap van der Boon boeken
  Jaap van der Boon - Het Baarsma-imperium

  De naam Baarsma is een begrip in Dantumadiel, maar eigenlijk in heel ondernemend Friesland en zelfs ver daarbuiten. De naam komt niet alleen terug in Baarsma's Mode op Ameland, groothandel Baarsma in de Westereen en de bekende Friese beddenzaak Meulen&Baarsma,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Frank de Klerk, Rene Verhulst, Peter de Jonge, Eugene de Kok boeken
  Frank de Klerk, Rene Verhulst, Peter de Jonge, Eugene de Kok - Op zoek naar Zeeland

  Een zoek- en kijkboek over Zeeland. Op basis van 10 prenten van Danker Jan Oreel schreven 7 auteurs informatie over de verschillende onderwerpen. Ontdek Zeeland zoals je het nog nooit hebt gedaan. (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Leny Hamminga boeken
  Leny Hamminga - B'ART 2015

  Eigenwijs, brutaal en nieuwsgierig. Dat is B'ART 2015, die 'dit is óók Drenthe' als veelbetekenende subtitel heeft meegekregen Zeker de helft van de inhoud bestaat uit foto's, de andere helft wordt gevuld met onder meer verhalen, gedichten, interviews en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joris van Rummersdijk boeken
  Joris van Rummersdijk - Polderleven 2014

  We hebben lang geaarzeld of we alles van hetgeen hier beschreven wordt, wel op schrift moesten stellen. Waarom die aarzeling? Het is een terugblik op onze jeugd. Over wat we zelf meemaakten, wat we anderen zagen doen of wat we hoorden. Hoe gingen wij, en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Desire de Waal boeken
  Desire de Waal - Meer Graauwse streken

  MEER GRAAUWSE STREKEN is geschreven door Désiré de Waal die op 16 juli 1926 op een boerenhofstee in Graauw geboren werd. Hij is overleden op 22-12-2009. Na een aantal jaren in het vlas gewerkt en gehandeld te hebben, vond hij in Terneuzen een baan in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Op de koffie

  "Van en bi-j de scheerbaas" is 't letste deel uut de serie "Verzamelde werken van Herman van Velzen". Maor toe dat in de krante ston hebt ze mien toch nog weer aardeg wat vehalen op-estuurd. Hier mot ik de naeve van Gert Reusink en Jan ten Have, allebeide uut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ida Vast Leutscher boeken
  Ida Vast Leutscher - De man mit twij gezichten

  Roman in gunnens dialect door Ida Vast. t Is n stokgelokkeg huusholdentje dat deur d'verlaaiden van overspel verbroken wordt. As Antje heur man, Bas, naarns gain uitweg meer zugt, geestelk zaik wordt en noar n verpleeghuus mout, bezuiken de kinder hom traauw.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer boeken
  Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer - Gloepends mooie verhalen

  Verhalen over het raadselachtige platteland, minne streken en dolende witte wieven worden prettig afgewisseld met romantische, grappige of ironische anekdotes en columns. In zeven varianten van de streektaal. Gloepends mooie verhalen dus. Verhalen om in één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dirk Kok boeken
  Dirk Kok - 't is alles kleuren, zilver, goud

  Aan de basis van "'t Is alles kleuren, zilver, goud" ligt een gedicht uit 1925 van Observator van een Staphorster onderwijzer die in het gedicht en ook middels ingezonden stukken in de Meppeler Courant de tegenstanders van ruilverkaveling bekritiseert. In zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50