Boeken over regionalia

 • Anne Doornbos boeken
  Anne Doornbos - De paddenvanger

  De Paddenvanger is een echte Drentse thriller die zich ofspeult in de umgeving van Raol. Vier dwarse, overjaorige tieners riedt nao een nacht stappen heur straf integen. Een wrede straf veur een laffe daod. Is der sprake van een ruzie, rechts-extremisme of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan van der Wal, Henry Drost boeken
  Johan van der Wal, Henry Drost - Dit is Terschelling

  'Dit is Terschelling'is een boek met informatie over het actuele heden en het verleden van Terschelling. Het eiland heeft een boeiende geschiedenis waarover zeer veelo te vertellen is. Dit boek geeft daar in een kort bestek een beeld van, waarbij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Frank de Klerk, Rene Verhulst, Peter de Jonge, Eugene de Kok boeken
  Frank de Klerk, Rene Verhulst, Peter de Jonge, Eugene de Kok - Op zoek naar Zeeland

  Een zoek- en kijkboek over Zeeland. Op basis van 10 prenten van Danker Jan Oreel schreven 7 auteurs informatie over de verschillende onderwerpen. Ontdek Zeeland zoals je het nog nooit hebt gedaan. (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter de Jonge boeken
  Peter de Jonge - JOS

  Jos Broeke is zijn leven lang bezeten geweest van het weer. Hij werkte o.a. bij het KMNI in de Bilt. Bij het grote publiek werd hij bekend als vaste weerman van Omroep Zeeland. Behalve als metereoloog ontpopte hij zich ook als een wandelende encyclopedie vol… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Eugène de Kok boeken
  Eugène de Kok - Zeeland in kleur

  Doorkruis het Zeeuwse landschap en het is alsof je een kleurenwaaier uitvouwt. Voor "Zeeland in kleur" reisden de fotografen Bennie Krajenbrink en Charles Linssen kriskras door de provincie en legden bekende en minder bekende, maar altijd kleurrijke kanten van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Peter van Druenen, Peter de Jonge, Peter Sijnke boeken
  Peter van Druenen, Peter de Jonge, Peter Sijnke - Zondige Zeeuwen

  Ook de scheve schaats wordt in het Zeeuwse landschap met regelmaat bereden. Soms is het een korte ku¨r, gevolgd door spijt, en soms een levenslange marathon waaruit geen ontsnappen mogelijk is. En het publiek kijkt geboeid toe, moedigt bewust of onbewust aan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • René Verhulst, Veronique De Tier, Margot Verhaagen, Frank de Klerk boeken
  René Verhulst, Veronique De Tier, Margot Verhaagen, Frank de Klerk - Verder op zoek naar Zeeland

  De vrolijke zoektocht naar het ware Zeeland, begonnen in 'Op zoek naar Zeeland', wordt hier voortgezet in tien fonkelnieuwe themaprenten van Danker Jan Oreel. De zoekplaten worden toegelicht door Peter de Jonge, Frank de Klerk, Euge`ne de Kok, Veronique De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Margot Verhaagen boeken
  Margot Verhaagen - Kiek Zeeland

  KIEK ZEELAND Reisgids voor wie zich even Zeeuw wil voelen Zeeland, de naam zegt het al, is een provincie met land en veel water. Met eilanden en delen die ieder hun eigen karakter hebben weten te behouden. Aan de bijna vijfhonderd kilometer Zeeuwse kust is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rachelle Verhage boeken
  Rachelle Verhage - Op zoek naar het echte Zeeuwse meisje

  "Zeeuwse vrouwen geportretteerd in word en beeld. Het begrip "Zeeuws meisje" is achterhaald, de stigma's nog levend. Er lijkt een overtuiging te bestaan dat Zeeuwse meisjes op klompen lopen, boter karnen, koeien melken en veel kaas eten. Hoe dat beeld is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Feest

  Zeeland belicht - Feest Ringrijden Strijd op de brede rug van het paard. Walcherse boerendochters en boerenzonen, getraind om de kleinste ring aan hun lans te rijgen. Folklore? De winnaar wordt gejonast. Dus ook wel heel erg van vandaag. Dit boek biedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Land

  Zeeland Belicht - Land Krakend IJs en weder dienende, het oude jaar neemt krakend afscheid. Dit boek biedt een beeld van stad en land in Zeeland. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Kust

  Zeeland belicht - Kust Laag Let op het licht. Laag geeft het lange schaduwen. Tot er tegenlicht wordt geboden. Dit boek biedt een beeld van de Zeeuwse kust. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Paul Reichenbach, Riekie Ripke boeken
  Paul Reichenbach, Riekie Ripke - Kampen in Tekst en Muziek

  Verhalen en een CD met de bekendste liedjes over Kampen door diverse koren en solisten. Samengesteld door Paul Reichenbach en Riekie Ripke Foto's, afbeeldingen en CD (waarop liederen op staan met betrekking tot Kampen). Het boek bestaat uit 2 delen, deel 1,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Reichenbach boeken
  Paul Reichenbach - Zwolse Blauwvingers

  Geschreven door Paul Reichenbach, omslag en illustraties van Paul Geerts. Zwolle is een stad met een rijke geschiedenis die in dikke boekwerken is opgeschreven. Toch zijn er nog veel Zwolse verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan, zoals het verhaal… (Losbladig)

  Lees meer...
    9,90
 • Jaap Krediet, Rieke Visser boeken
  Jaap Krediet, Rieke Visser - Gedeeld verleden

  Het begon in 1912, met een 'opvoedingsgesticht' voor verwaarloosde en 'ontouderde' kinderen, in het midden van Nederland, op initiatief van ds. R.J.W. Rudolph en een groep idealistische christenen. Het 'opvoeddorp' of jeugddorp kreeg later zijn naam:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • H. te Loo boeken
  H. te Loo - Twentse wijsheden

  Dit boek bevat een verzameling wijsheden uit Twente, voorzien van fraaie illustraties. Alns hef 'n êane, mear nen wos hef d'r twee. Alles heeft een eind, maar een worst heeft er twee. Wee 't breed hef, löt 't breed hangen. Wie het breed heeft, laat het breed… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Henk Lettink boeken
  Henk Lettink - Achterhoekse wijsheden

  Een verzameling Achterhoekse wijsheden voorzien van fraaie illustraties. Van hunde en blagen, wordt völle verdragen. Van honden en kleine kinderen wordt veel verdragen. I'j mot neet aller eier onder ene henne leggen. Je moet niet alle eieren onder één hen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • G. Heijink boeken
  G. Heijink - Sallandse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling wijsheden uit Salland. Deze zijn verzameld door G. Heijink en voorzien van illustraties door Bert Witte. Din hef 'n bek tot achter de oren lös. Die heeft een grote mond. Ik ette d'r gien snee stoete minder umme. Ik eet er geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • B. Decleer boeken
  B. Decleer - Antwerpse wijsheden

  Dit boek bevat een verzameling Antwerpse wijsheden, voorzien van prachtige illustraties.

  Bassende houngde baaite ni.
  Blaffende honden bijten niet.

  Iëns gestoûle altaait dief.
  Eens gestolen altijd een dief.

  Ge… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • R. Reijntjes boeken
  R. Reijntjes - Drentse wijsheden

  Een klein boekien met Drentse Wiesheden is een paradiessien, da'j in de buus mèt kunt dragen. Een klein boekje met Drentse wijsheden, is een paradijsje dat je in je zak kunt meedragen. Dit boekje staat vol met wijsheden uit Drenthe, verzameld door Roel… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • A.P. de Bont boeken
  A.P. de Bont - Het herbarium van De Bont Deel V

  HERBARIUM VAN DE BONT- dialect van Kempenland, meer in het bijzonder d'Oerse taol. Deel V.Door A.P. de Bont, bezorgd en ingeleid door Jos Swanenberg. In 2003 kwam ons via Frans Hoppenbrouwers uit Valkenswaard het gerucht ter ore dat er een nog een onuitgegeven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Cor Swanenberg boeken
  Cor Swanenberg - Nou houdoe dan

  Deejs is ?t buukske van ons aauw lùi, Piet Gurtjes èn Han Heijmans. We hebbe al verskèije kirres ?n stuk over onze vòdder èn ons moeder geskreejve in ?t Neederlands, mar gelèijelek òn zen we ?r aachtergekomme dè ?t boek over ons aauw lùi toch vurral… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Cor Swanenberg boeken
  Cor Swanenberg - t Leste van Klaas van Bette

  Het merendeel van de verhalen van Klaas van Bètte, alias Cor Swanenberg, verscheen eerder ongeïllustreerd en verkort als column in de weekbladen De Brug, De Bernhezer, De Streekwijzer, De Stadswijzer, De Maasbode en De Rosbode in de jaren 2009 en 2010. Uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Willem Iven boeken
  Willem Iven - Hoe het komt dat het met Pasen altijd Pasen is

  ´De dag. De mensen maken die elke dag mee. Elke keer komt na een nacht de zon (verstopt achter wolken of zo helder als wat) weer ?voor de dag?, de dageraad. Je staat ervan te kijken hoe vlug dat gaat. Een nieuwe dag is begonnen. Iedere dag is dat zo, maar wel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rinus Willemsen boeken
  Rinus Willemsen - Zeeland

  Sinds 1999 (voor het jaar 2000) stelt Rinus Willemsen de Zeeuwse spreukenkalender samen. Sindsdien werd de kalender gevuld met meer dan 2.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn dat, bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95