Boeken over regionalia

 • H. te Loo boeken
  H. te Loo - Twentse wijsheden

  Dit boek bevat een verzameling wijsheden uit Twente, voorzien van fraaie illustraties. Alns hef 'n êane, mear nen wos hef d'r twee. Alles heeft een eind, maar een worst heeft er twee. Wee 't breed hef, löt 't breed hangen. Wie het breed heeft, laat het breed… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • G. Heijink boeken
  G. Heijink - Sallandse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling wijsheden uit Salland. Deze zijn verzameld door G. Heijink en voorzien van illustraties door Bert Witte. Din hef 'n bek tot achter de oren lös. Die heeft een grote mond. Ik ette d'r gien snee stoete minder umme. Ik eet er geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Frank van Paridon boeken
  Frank van Paridon - Het vondelpark gevoel

  Vanwege het feit dat het leukste park van Amsterdam volgend jaar 150 jaar bestaat verschijnt dit schitterende Vondelpark jubileumboek. Net als het park zelf bruist dit fotoboek van het leven: natuur, gebouwen, kunstwerken en vooral mensen wisselen elkaar, net… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Feest

  Zeeland belicht - Feest Ringrijden Strijd op de brede rug van het paard. Walcherse boerendochters en boerenzonen, getraind om de kleinste ring aan hun lans te rijgen. Folklore? De winnaar wordt gejonast. Dus ook wel heel erg van vandaag. Dit boek biedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Land

  Zeeland Belicht - Land Krakend IJs en weder dienende, het oude jaar neemt krakend afscheid. Dit boek biedt een beeld van stad en land in Zeeland. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Kust

  Zeeland belicht - Kust Laag Let op het licht. Laag geeft het lange schaduwen. Tot er tegenlicht wordt geboden. Dit boek biedt een beeld van de Zeeuwse kust. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Martijn J. Adelmund boeken
  Martijn J. Adelmund - Gelderland

  De wonderbare bron van BatenburgBatenburg was vroeger een van de belangrijkste burchten van Gelderland. Hier woonde de jonkvrouw van Wychen, die gehuwd was met de heer van Batenburg, bekend als 'de wreedaard van de Maaskant'. In de kelders beging hij zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Paul Brenneker boeken
  Paul Brenneker - Sambumbu Mensen & manieren

  Paul Brenneker (1912- 1996), was een maatschappelijk zeer betrokken pater van de Orde van Dominicanen die ruim een halve eeuw voor zijn overlijden in een land aankwam waarvan hij geen enkele wetenschap had. Brenneker voelde heel goed aan dat het belangrijk is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Gerard van Bruggen boeken
  Gerard van Bruggen - Aan water nooit gebrek

  In dit boek gaat u mee op een bijzondere ontdekkingstocht over de Veluwe en haar oude industrieën: langs fabriekshallen en productiebedrijven, ateliers en technische laboratoria. De tocht voert langs bestaande bedrijven als fietsfabrikant Gazelle,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Reinder Politiek boeken
  Reinder Politiek - De Laurentiuskerk van Kimswerd, een pronkstuk

  In Nederland zijn weinig kerken meer aanwezig waarvan je duizend jaar geschiedenis in hout en steen kunt aflezen. In de Laurentiuskerk van Kimswerd is veel van deze historie bewaard gebleven en na de laatste restauratie, afgerond in 2012, is dat nog veel beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • R. Reijntjes boeken
  R. Reijntjes - Drentse wijsheden

  Een klein boekien met Drentse Wiesheden is een paradiessien, da'j in de buus mèt kunt dragen. Een klein boekje met Drentse wijsheden, is een paradijsje dat je in je zak kunt meedragen. Dit boekje staat vol met wijsheden uit Drenthe, verzameld door Roel… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Jaap van der Boon boeken
  Jaap van der Boon - Het Baarsma-imperium

  De naam Baarsma is een begrip in Dantumadiel, maar eigenlijk in heel ondernemend Friesland en zelfs ver daarbuiten. De naam komt niet alleen terug in Baarsma's Mode op Ameland, groothandel Baarsma in de Westereen en de bekende Friese beddenzaak Meulen&Baarsma,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Leny Hamminga boeken
  Leny Hamminga - B'ART 2015

  Eigenwijs, brutaal en nieuwsgierig. Dat is B'ART 2015, die 'dit is óók Drenthe' als veelbetekenende subtitel heeft meegekregen Zeker de helft van de inhoud bestaat uit foto's, de andere helft wordt gevuld met onder meer verhalen, gedichten, interviews en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer boeken
  Gees Bartels, Erik van Oosterhout, Annette Timmer - Gloepends mooie verhalen

  Verhalen over het raadselachtige platteland, minne streken en dolende witte wieven worden prettig afgewisseld met romantische, grappige of ironische anekdotes en columns. In zeven varianten van de streektaal. Gloepends mooie verhalen dus. Verhalen om in één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Abel Darwinkel, Eline Brontsema, Siemon Reker boeken
  Abel Darwinkel, Eline Brontsema, Siemon Reker - Op stee

  Wie kent het niet: de ergernis die ontstaat wanneer een plaatsnaam verkeerd wordt uitgesproken. Tegelijkertijd is het ook wel begrijpelijk dat een journaallezer Wèsterbork in plaats van Westerbòrk zegt, want het is simpelweg onmogelijk om van alle plaatsen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Peter de Jonge boeken
  Peter de Jonge - JOS

  Jos Broeke is zijn leven lang bezeten geweest van het weer. Hij werkte o.a. bij het KMNI in de Bilt. Bij het grote publiek werd hij bekend als vaste weerman van Omroep Zeeland. Behalve als metereoloog ontpopte hij zich ook als een wandelende encyclopedie vol… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer, Peter Nefkens, Anita Pepping, Leny Hamminga boeken
  Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer, Peter Nefkens, Anita Pepping, Leny Hamminga - B'ART 2016

  Na een eerste sprankelende editie van de B'ART is er nu de tweede. De B'ART 2016 heeft weer geweldig veel te bieden, de variatie is enorm. In tekst (Nederlands en Drents) en beeld (prachtige foto's van professionals) laten we u Drenthe en Drenten zien op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Paul Reichenbach, Riekie Ripke boeken
  Paul Reichenbach, Riekie Ripke - Kampen in Tekst en Muziek

  Verhalen en een CD met de bekendste liedjes over Kampen door diverse koren en solisten. Samengesteld door Paul Reichenbach en Riekie Ripke Foto's, afbeeldingen en CD (waarop liederen op staan met betrekking tot Kampen). Het boek bestaat uit 2 delen, deel 1,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jent Hadderingh boeken
  Jent Hadderingh - Nakende wiefies

  Waarom heten Sneeuwklokjes in Drenthe nakende wiefies? Er is een grote kans dat de nietsvermoedende lezer zonder kennis van de Drentse streektaal, bij de titel van dit boek eerder denkt aan de aankondiging van een pikant boek dan aan een boek over plantennamen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Eugène de Kok boeken
  Eugène de Kok - Zeeland in kleur

  Doorkruis het Zeeuwse landschap en het is alsof je een kleurenwaaier uitvouwt. Voor "Zeeland in kleur" reisden de fotografen Bennie Krajenbrink en Charles Linssen kriskras door de provincie en legden bekende en minder bekende, maar altijd kleurrijke kanten van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ludo Jongen, Julia Szirmai, Johan H. Winkelman boeken
  Ludo Jongen, Julia Szirmai, Johan H. Winkelman - De reis van Sint Brandaan

  De twaalfde-eeuwse Reis van Sint Brandaan behoort zonder enige twijfel tot de toppers van de Middelnederlandse letterkunde. De zwerftocht die de Ierse abt als straf voor zijn ongeloof in de wonderen van God volbracht en die hem tot het eind van de destijds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Rene Vlug boeken
  Rene Vlug - Aanzitten bij Arnold van der Wal

  De levenswijze van Arnold van der Wal is niet alledaags te noemen. Zijn uitgesproken karakter en zijn natuurlijke en directe levens- en handelswijze konden heel confronterend zijn. Toch school er een boeiend man achter die kenmerken. Zijn grote idealen op het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martijn Adelmund, Peter-Jan Vermey, Heleen van der Maas, Merit Roodbeen boeken
    9,95
 • Sjoerd de Jong boeken
  Sjoerd de Jong - Verhalen uit de Vallei

  Verhalen uit de Vallei bevat veertien streekverhalen van de bekende Veenendaalse auteur/journalist Sjoerd de Jong. Streekverhalen zijn hem op het lijf geschreven. Hij ontmoette opmerkelijke mensen met een bijzonder, maar voor velen ook herkenbaar verhaal. U… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Heidi Kuin boeken
  Heidi Kuin - Van boer tot bord

  Van boer tot bord is een kookverhalenboek met daarin de verhalen van negentien biologische producenten en ondernemers in en om Wageningen. Boeren, tuinders, winkeliers en horecaondernemers vertellen over het wat, hoe en waarom van biologisch ondernemen. Na de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50