Boeken over regionalia

 • Peter Jan Vermeij boeken
  Peter Jan Vermeij - Groot Veluws doeboek

  De Veluwe: een prachtig stuk Nederland waar zoveel te beleven en te doen is. Soms zie je door de vele bomen de uitgestrekte bossen niet meer. Het Groot Veluws Doeboek biedt een ingang voor al die bijzondere uitjes en plekken op de Veluwe, en laat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Rudolf Hamel boeken
  Rudolf Hamel - Groeten van de Veluwe en het Rijk van Nijmegen

  Dit boek is een heerlijke reis terug in de tijd. Het vertelt over hoe men begin vorige eeuw al op vakantie ging, op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen. Ruud Hamel heeft uit zijn grote collectie oude ansichten en foto's de mooiste plaatjes bij elkaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Heidi Kuin boeken
  Heidi Kuin - Van boer tot bord

  Van boer tot bord is een kookverhalenboek met daarin de verhalen van negentien biologische producenten en ondernemers in en om Wageningen. Boeren, tuinders, winkeliers en horecaondernemers vertellen over het wat, hoe en waarom van biologisch ondernemen. Na de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frank van Paridon boeken
  Frank van Paridon - Het vondelpark gevoel

  Vanwege het feit dat het leukste park van Amsterdam volgend jaar 150 jaar bestaat verschijnt dit schitterende Vondelpark jubileumboek. Net als het park zelf bruist dit fotoboek van het leven: natuur, gebouwen, kunstwerken en vooral mensen wisselen elkaar, net… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Gerard van Bruggen boeken
  Gerard van Bruggen - Aan water nooit gebrek

  In dit boek gaat u mee op een bijzondere ontdekkingstocht over de Veluwe en haar oude industrieën: langs fabriekshallen en productiebedrijven, ateliers en technische laboratoria. De tocht voert langs bestaande bedrijven als fietsfabrikant Gazelle,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Herman van Velzen boeken
  Herman van Velzen - Van en bi-j de scheerbaas

  Op 't landgoed Kotmans in Miste/Winterswiek is 'n schrieverspad an-elegd. Daor steet 'n barkenboom ter ere van Frans Roes, Herman van Velzen. Onder den boom steet 'n bordjen met de volgende tekst: Aornt, 'n klein kaeltjen met 'n gelapte pilose bokse. Zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Feest

  Zeeland belicht - Feest Ringrijden Strijd op de brede rug van het paard. Walcherse boerendochters en boerenzonen, getraind om de kleinste ring aan hun lans te rijgen. Folklore? De winnaar wordt gejonast. Dus ook wel heel erg van vandaag. Dit boek biedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Land

  Zeeland Belicht - Land Krakend IJs en weder dienende, het oude jaar neemt krakend afscheid. Dit boek biedt een beeld van stad en land in Zeeland. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Jan van Damme boeken
  Jan van Damme - Zeeland belicht Kust

  Zeeland belicht - Kust Laag Let op het licht. Laag geeft het lange schaduwen. Tot er tegenlicht wordt geboden. Dit boek biedt een beeld van de Zeeuwse kust. Seizoensgebonden en losgezongen van de tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Bernard Kamphuis boeken
  Bernard Kamphuis - Daar waar ik geboren ben

  Bernard Kamphuis is geboren in 1936 op de boerderij "De Keseer". Als tweede zoon van Engelbert. Op de lagere school zeiden ze Keseers Bernard tegen hem. Engelberts tweelingbroer Albert had ook een jongen die Bernard heette. Die noemden ze Bernard van Kaamphoes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rosalie Sprooten boeken
  Rosalie Sprooten - De Heerenkuil en; Het verloren paradijs

  Een arm stadsbestuur gaat op zoek naar ideeen om de stadskas te spekken. Miskopen lagen op de loer. De eerste stadsbussen konden maar met moeite de Servaasbrug beklimmen. Een van de wethouders vat dan het plan op om beren te fokken. Jonge beertjes zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • A.P. de Bont boeken
  A.P. de Bont - Het herbarium van De Bont Deel V

  HERBARIUM VAN DE BONT- dialect van Kempenland, meer in het bijzonder d'Oerse taol. Deel V.Door A.P. de Bont, bezorgd en ingeleid door Jos Swanenberg. In 2003 kwam ons via Frans Hoppenbrouwers uit Valkenswaard het gerucht ter ore dat er een nog een onuitgegeven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Cor Swanenberg boeken
  Cor Swanenberg - Nou houdoe dan

  Deejs is ?t buukske van ons aauw lùi, Piet Gurtjes èn Han Heijmans. We hebbe al verskèije kirres ?n stuk over onze vòdder èn ons moeder geskreejve in ?t Neederlands, mar gelèijelek òn zen we ?r aachtergekomme dè ?t boek over ons aauw lùi toch vurral… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Cor Swanenberg boeken
  Cor Swanenberg - t Leste van Klaas van Bette

  Het merendeel van de verhalen van Klaas van Bètte, alias Cor Swanenberg, verscheen eerder ongeïllustreerd en verkort als column in de weekbladen De Brug, De Bernhezer, De Streekwijzer, De Stadswijzer, De Maasbode en De Rosbode in de jaren 2009 en 2010. Uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Willem Iven boeken
  Willem Iven - Hoe het komt dat het met Pasen altijd Pasen is

  ´De dag. De mensen maken die elke dag mee. Elke keer komt na een nacht de zon (verstopt achter wolken of zo helder als wat) weer ?voor de dag?, de dageraad. Je staat ervan te kijken hoe vlug dat gaat. Een nieuwe dag is begonnen. Iedere dag is dat zo, maar wel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rinus Willemsen boeken
  Rinus Willemsen - Zeeland

  Sinds 1999 (voor het jaar 2000) stelt Rinus Willemsen de Zeeuwse spreukenkalender samen. Sindsdien werd de kalender gevuld met meer dan 2.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn dat, bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Minke Kraijer boeken
  Minke Kraijer - Overijssel

  In 2004 verscheen de eerste Overijsselse spreukenkalender. Sindsdien werd de voorkant van deze kalender gevuld met spreuken en de achterzijde met o.a. gedichten, korte verhalen, rijmpjes, oude versjes, raadsels, recepten, anekdotes en wetenswaardigheden. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Cor Swanenberg boeken
  Cor Swanenberg - Streek & Taol Oost-Brabant

  Sinds 1989 (voor de kalender van 1990) stellen Cor & Jos Swanenberg de Brabantse spreukenklender samen. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 4.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes.Het zou jammer zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • G. Nijkamp boeken
  G. Nijkamp - Twente

  Sinds 1995 (voor de kalender van 1996) stelt Gé Nijkamp de spreukenkalender samen. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 3.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn, dat bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Fré Schreiber boeken
  Fré Schreiber - Grunnen

  Sinds 2006 (voor de kalender van 2007) stelt Fré Schreiber de Grunneger spreukenklender samen. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 3.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn dat, bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • M. Beker-Schuite, Jan van Rijthoven boeken
  M. Beker-Schuite, Jan van Rijthoven - Streek & Taal Veluwe

  In 1999 verscheen de eerste Veluwse spreukenkalender voor het jaar 2000. Sindsdien werd de kalender gevuld met meer dan 2.000 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de kalenderblaadjes. Het zou jammer zijn dat, bij het afscheuren van… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • H. Scholtmeijer boeken
  H. Scholtmeijer - Veluws handwoordenboek

  Girlegorl en merzikol - dat zijn geen beesten uit een gedicht van C. Buddingh', maar woorden uit het Veluwse dialect. Net als muisje schrapmaken, rechtveerdig haor of snotpsalmen zingen. In dit boek zijn de meest opvallende en bijzondere woorden van het Veluws… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Anton Lukas Bergen boeken
  Anton Lukas Bergen - Terug op de zwerfkei

  Grepen uit het leven op het Twentse platteland in de jaren dertig tot en met zestig in de twintigste eeuw. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Cor Swanenberg, Michel de Koning boeken
  Cor Swanenberg, Michel de Koning - Vriende?

  Het thema van de Boekenweek 2012, Vriendschap en andere ongemakken, leverde voor het Brabantse Boekenweekboek 51 bijdragen op. Het bijzondere aan het thema was de toevoeging 'en andere ongemakken'. Die zorgde voor een paradox. In veel bijdragen duiken de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Henk Krosenbrink boeken
  Henk Krosenbrink - Achterhoek

  Van 1994 (voor de kalender van 1995) tot 2003 heeft Henk Krosen-brink de Achterhoekse & Liemerse spreukenkalender samenge-steld. Deze kalenders werden gevuld met meer dan 1.500 spreuken. Dit geldt tevens voor de teksten op de achterzijde van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95