Boeken over regionalia

 • N. Blontrock, C. Weymeis boeken
  N. Blontrock, C. Weymeis - Brugge

  Iemand zei ooit tegen de auteurs van Archiefbeelden-Brugge dat hun succesvolle reeks vergelijkbaar is met een trein: men kan er altijd een extra wagon aankoppelen. De geschiedenis van Groot-Brugge in beeldvorm is zo rijk dat Chris Weymeis en Nico Blontrock… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Antwerpse circusartiesten - Archiefbeelden

  Antwerpen heeft niet alleen een rijke circus­geschiedenis, ook vandaag slaan rond­trekkende circussen regelmatig hun tenten op in de stad.De metropool aan de Schelde bracht in de loop van de jaren heel wat circusartiesten voort. In dit boek vindt u meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Lia van der Mark boeken
  Lia van der Mark - De Rietvink gered

  Restauratieverslag van een verweesde molen & realisatie van een droomLia en Rolf van der Mark zoeken jarenlang naar een mooie ligplaats voor hun eigenhandig gerestaureerde zeilende woonschip. Na vele mislukkingen wordt bij toeval poldermolen De Rietvink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rosalie Sprooten boeken
  Rosalie Sprooten - De Heerenkuil en; Het verloren paradijs

  Een arm stadsbestuur gaat op zoek naar ideeen om de stadskas te spekken. Miskopen lagen op de loer. De eerste stadsbussen konden maar met moeite de Servaasbrug beklimmen. Een van de wethouders vat dan het plan op om beren te fokken. Jonge beertjes zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • gunter brandorff boeken
  gunter brandorff - Kerken langs de overijsselse vecht

  "Wat een prachtige foto's staan erin".(de Stentor)Tijdloos naslagwerk, zo'n veertig kerken tussen Dalfsen en Nordhorn worden belicht. Auteur en fotograaf hebben ervoor gekozen om een brede rand langs de Vecht te kiezen voor hun verhaal. Auteur: Günter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Guido Geenen, Yuri Gerrits, Bruno De Meulder, Joris Scheers boeken
  Guido Geenen, Yuri Gerrits, Bruno De Meulder, Joris Scheers - De Dijle aan het woord

  Het boek bundelt de resultaten van een internationale ontwerpworkshop aan de KU Leuven over de Leuvense Dijlevallei, en formuleert enkele uitdagende scenario's voor de toekomst van de stad. Leuven staat in de nabije toekomst voor erg belangrijke veranderingen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Julien Wiemer, Saskia Groenen, Jurgen Okrongli boeken
  Julien Wiemer, Saskia Groenen, Jurgen Okrongli - Schiermonnikoog met huid en haar

  Een werkelijk waanzinnig mooi fotoboek! Schiermonnikoog zoals u het nog nooit heeft gezien. Als ik door de zoeker kijk, zie ik niet zomaar wat, dan voel ik dit zo bijzondere eiland Schiermonnikoog - Julien Wiemer. SCHIER knalt midden in mijn hart. De anekdotes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dick Schüter boeken
  Dick Schüter - Geldermannen en vrouwen

  Een halve eeuw geleden beheerste het textielbedrijf H.P. Gelderman & Zonen (HPG) het leven in Oldenzaal en wijde omgeving. Van maandag tot en met zaterdag deelden talloze gezinnen hun dagen in op basis van het geluid van de stoomfluit. En op zondag bepaalden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Egbert A. Meijers boeken
  Egbert A. Meijers - Flint

  Flint, zwerver uit de oertijd Toen het landijs zich lang geleden terugtrok naar noordelijke streken, lag Drenthe bezaaid met flinten (zwerfkeien). Vanaf de bouw van de hunebedden hebben we van hun aanwezigheid geprofiteerd. Drie eeuwen geleden werden ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bertus Boivin boeken
  Bertus Boivin - Orvelte

  Na 1960 onderging het Drentse landschap een complete renovatie als gevolg van de ruilverkaveling. De meeste boeren stopten met hun bedrijf, de dorpen veranderden onherkenbaar. Eén dorp werd van de 'vooruitgang' van de twintigste eeuw gered: terwijl het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Martin Hiemink boeken
  Martin Hiemink - 101 Assenaardigheden en meer

  Combineer liefde voor Assen, een scherp oog voor detail en een ijzersterk geheugen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, interesse in stedelijke ontwikkeling en een vleugje nostalgie, en je hebt de ingrediënten voor deze bundel. Martin Hiemink publiceert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Michiel Gerding boeken
  Michiel Gerding - Geschiedenis van Drenthe

  Drenthe treedt omstreeks 800 de geschiedenis binnen als in een officieel stuk de naam 'Threant' (Drenthe) wordt gebruikt. Gedurende de volgende 700 jaar is Drenthe het speelveld van onder andere de bisschop van Utrecht, de kasteelheer van Coevorden, horige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • F. Debaillie boeken
  F. Debaillie - Sint-Godelieve in Gistel

  De verering van de Heilige Godelieve is de rode draad doorheen de Gistelse geschiedenis. Aan de hand van zo?n 200 foto?s, oude postkaarten en documenten bestudeert dit boek op een vlotte, toegankelijke manier de twintigste-eeuwse geschiedenis van deze devotie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Nico Blontrock, Chris Weymeis boeken
  Nico Blontrock, Chris Weymeis - Sint-Andries

  De succesvolle reeks archiefbeelden over Brugge is weer een deelrijker. Chris Weymeis en Nico Blontrock leggen zich deze keer toe opde Brugse deelgemeente Sint-Andries. Ook uit dit stukje Brugge kwameen schat aan foto?s naar boven, met nooit eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • E. Vandenberghe boeken
  E. Vandenberghe - Groot-Diksmuide Deel II - Archiefbeelden

  Diksmuide, West-VlaanderenMet veel liefde heeft de auteur Edwin Vandenberghe in zijn vorige boek, ÔArchiefbeelden-DiksmuideÕ de Diksmuidelingen en ge?nteresseerden kunnen overtuigen dat Diksmuide een unieke positie inneemt in de geschiedenis van de Grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Roger Lampaert boeken
  Roger Lampaert - Brieven van achter de IJzer - Oorlogsgeschiedenis

  Wanneer eind oktober 1914 de IJzerslag voorbij is, wordt het rustig langs het Belgisch front. Maar de piot krijgt met nieuwe problemen te kampen. De verveling steekt de kop op. De losbandigheid en de zedelijke achteruitgang nemen toe. Het contact met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jaak Rau boeken
  Jaak Rau - Handel en nijverheid in Brugge Deel 2 - Archiefbeelden

  Met deel II van ÔHandel en Nijverheid in BruggeÕ is auteur Jaak A. Rau opnieuw gaan graven in zijn rijke iconografische verzameling fotomateriaal over Groot-Brugge. Deze keer komen naast de handelshuizen, braderie'n en kleine nijverheden ook unieke opnames… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Adelijn Calderon boeken
  Adelijn Calderon - Knokke-Heist 2 Archiefbeelden

  Ontdek Knokke-Heist zoals het vroeger was. Met meer dan 200 fotoÕs die u meenemen naar de meest ingrijpende en boeiende momenten van de badstad.Bekijk de badstad tijdens de donkere periode van de Eerste Wereldoorlog. Flaneer langs de dijk en zie het Casino… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jent Hadderingh boeken
  Jent Hadderingh - Nakende wiefies

  Waarom heten Sneeuwklokjes in Drenthe nakende wiefies? Er is een grote kans dat de nietsvermoedende lezer zonder kennis van de Drentse streektaal, bij de titel van dit boek eerder denkt aan de aankondiging van een pikant boek dan aan een boek over plantennamen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stichting Huus van de Taol, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer boeken
  Stichting Huus van de Taol, Jan Germs, Erwin Kikkers, Annemiek Meijer - B'ART 2017

  Dit is de derde B'ART! Misschien wel het mooiste boek over Drenthe en zijn inwoners. Een boek met schitterende foto's ontroerende verhalen, heerlijke recepten en verrassende onderwerpen. Dit boek mag op geen enkele Drentse tafel of vensterbank, op geen enkel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Huus van de Taol Stichting, Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers boeken
  Huus van de Taol Stichting, Geertje Bakker, Jan Germs, Erwin Kikkers - B'ART 2018

  Drenthe wordt buiten de provincie vaak gezien als het stille, wat teruggetrokken, bescheiden zusje uit het gezin dat Nederland heet. Sommige broertjes en zusjes vinden zichzelf heel belangrijk, omdat ze dikker of groter zijn, of harder praten. Maar binnenin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jannie Boerema boeken
  Jannie Boerema - Leeive lieve Eva

  Schriever Jannie Boerema wet in riek Noordenvelds persoonlijke en universele ervaorings met mekaor te verbinden en lezers in het hart te raoken. Gedichten die as een biografie te lezen binnen in de vörm van een breeif an het overleden zussie dat ze nooit kend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Rieks Siebering boeken
  Rieks Siebering - Verjaag met mij de rikken van mien laand

  De poëzie van Rieks Siebering is tiedloos. En daorum is het biezunder en mooi dat in Verjaag met mij de rikken van mien laand de nog niet eerder in een bundel verschenen gedichten bij mekaar ebracht bint. De gedichten pakt en ontroert de lezer nog net zo, as… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Jennie Lambers-Niers boeken
  Jennie Lambers-Niers - Jeremia & Klaagliedern

  Wie kent niet de uutdrukking: jeremiëren? Het woord is ontleend an het biebelboek Jeremia en betekent: jammern. Wie dit boek leest, markt dat dat klopt. Mar in Jeremia zien boek stiet meer as allén gejammer. Nou en dan klinkt woorden van hoop en uutzicht op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan Germs, Jans Polling boeken
  Jan Germs, Jans Polling - Jan, Jans en de fiets

  Lös van mekaar besluut twee meer as volwassen kirrels, um een fietstocht van meerdere weken te maken. Hielemaol allén, dat ok nog. Zulden ze allebei een steekie lös hebben? Of zit de bejaorde leeftied heur zo dicht op de nak dat der toch ies wat daon worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50