Reinhard Kaiser-Mühlecker - Vreemde zielen, donker woud

Twee broers groeien op op een Oostenrijkse boerderij, waar koeien nog met de hand gemolken worden. Alexander ontvlucht die door in het leger te gaan. Als hij na een affaire trouwt met de vrouw van een overleden meerdere besluit hij zich weer in een landelijke omgeving te vestigen. Jakob, de jongste probeert met zijn vijftien jaren het bedrijf draaiend te houden, maar zijn vader verkoopt stuk voor stuk alle grond en vee om te beleggen in dubieuze projecten. Hij vlucht in een liefdeloze relatie met een meisje dat een kind heeft van zijn vriend. Als die vriend zelfmoord pleegt, gaan de geruchten dat Jakob daar schuldig aan is en keert hij beschadigd terug naar zijn ouderlijk huis.

http://www.deutscher-buchpreis.de/nominiert/#section-shortlist

Recensie door Jury Deutsche Buchpreis

"Reinhard Kaiser-Mühleckers figuren zijn opgesloten in hun afkomst, in hun taal. Er is geen ontkomen aan het verleden en de drang om uit het heden te vluchten wordt door de alternatiefloosheid van de situaties geabsorbeerd. Ze zoeken naar verlossing, zonder het te weten. De uiterlijke veranderingen voltrekken zich met grotere snelheid dan de innerlijke rijpheid ervoor. Dat leidt tot hulpeloosheid, verstomdheid. Hoe Kaiser-Muhlecker daaruit (...) literatuur laat ontstaan, is virtuoos."


Het boek vreemde zielen, donker woud van Reinhard Kaiser-Mühlecker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Reinhard Kaiser-Mühlecker boeken - Vreemde zielen, donker woud
ISBN 9789082545357
PAGINA’S 304
VERSCHENEN 29-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Manuzio
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel