Raymond ten Berge - De stille wegen van Drenthe

In De Stille Wegen Van Drenthe geeft een nieuwe kijk op de geschiedenis van Drenthe. Heden en verleden; fictie en non-fictie worden met elkaar verweven. Een opmerkelijke roman waarin een merkwaardige geschiedenis wordt geopenbaard.

Rudolf is amateurhistoricus met een gedrevenheid voor Drenthe. Tijdens zijn tochten langs de stille wegen van zijn provincie wordt hij voortdurend geïnspireerd om na te denken over het verleden. Drentse volksverhalen en onbekende geschiedenissen koppelt hij aan wetenschappelijke artikelen en historische teksten om zo het verleden te reconstrueren. Hij vindt een klankbord in de gedaante van een mysterieus gothic-meisje dat in zijn leven verschijnt. Met zijn kennis weet hij haar te raken en geleidelijk voor zich in te nemen. Zij, op haar beurt, weet ook een plekje in zijn hart te veroveren.

Maar het is een toevallige ontmoeting met een kritische archeoloog die zijn leven pas echt verandert. Dankzij diens kennis komt hij namelijk tot nieuwe inzichten over de ontstaansgeschiedenis van Drenthe. Het beeld dat ontstaat is even fascinerend als verrassend.

In De Stille Wegen Van Drenthe wordt de lezer een uniek kijkje gegund in de geschiedenis van Drenthe. Op bijzondere wijze weet de schrijver heden en verleden en fictie en non-fictie met elkaar te verweven. Het resultaat is een opmerkelijke roman waarin bladzijde voor bladzijde een merkwaardige geschiedenis aan de lezer wordt geopenbaard.


Het boek de stille wegen van drenthe van Raymond ten Berge is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,47 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Raymond ten Berge boeken - De stille wegen van Drenthe
ISBN 9789461932129
PAGINA’S 182
VERSCHENEN 03-04-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Mijnbestseller.nl
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,47
Bestel