Ramon Schleijpen, Loes Leatemia, Marga Verheije - Pioniers in de stad

Wijkondernemers delen kennis en praktijk


Leegstaande panden, het ontbreken van sociale netwerken en het wegvallen van subsidies voor buurthuizen zijn aanleidingen voor bewoners om zelf het initiatief te nemen. Het zijn concrete antwoorden van actieve mensen om in hun eigen buurt een ontmoetingsplek te creëren,een nieuwe buurtgerichte invulling te geven aan een leegstaand gebouw en om de wijkeconomie en de samenhang in de buurt te versterken. In twee jaar van wijkondernemerschap in Amsterdam zijn nieuwe verhoudingen tussen burgers, overheid en maatschappelijke organisaties ontstaan in de stad. Het is een hoopvol perspectief voor buurten en wijken. Dit boek schetst het beeld van binnenuit.

24 initiatieven (uit Amsterdam en een paar van daarbuiten) vertellen hoe ze zijn ontstaan, wie er actief zijn, wat er is bereikt en welke lessen zijn geleerd. In 4 thematische hoofdstukken wordt de maatschappelijke betekenis beschreven en worden conclusies getrokken voor de komende tijd. Ten slotte zijn er columns van Jan Rotmans, Joost Beunderman, Achmed Baâdoud, Jurgen van der Heijden en Nies Medema.


Het boek pioniers in de stad van Ramon Schleijpen, Loes Leatemia, Marga Verheije is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ramon Schleijpen, Loes Leatemia, Marga Verheije boeken - Pioniers in de stad
ISBN 9789078088905
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 28-02-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Trancity
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel