R. Vermij - Kleine geschiedenis van de wetenschap

Grote vragen, kleine details


Kleine geschiedenis van de wetenschap laat zien dat de wetenschap zoals wij haar kennen, een lange weg naar verzelfstandiging heeft afgelegd. Zij moest zich continu aan nieuwe omstandigheden en vragen aanpassen. Elke wetenschappelijke stap heeft veel inspanning en soms toeval gekend. Aristoteles, Galilei, Newton, Darwin en Einstein zijn enkele van de grootste beoefenaren ervan. Het natuuronderzoek is echter niet alleen een zaak van grote vragen, maar ook van kleine details. Naast de grote theorieën en methodes spelen ook meetinstrumenten, laboratoriumhulpen, tijdschriften en geld een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wetenschap.

Rienk Vermij promoveerde in 1991 aan het Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen van de Natuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Sinds 2007 is hij verbonden aan de universiteit van Oklahoma.


Het boek kleine geschiedenis van de wetenschap van R. Vermij is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


R. Vermij boeken - Kleine geschiedenis van de wetenschap
ISBN 9789057122248
PAGINA’S 278
VERSCHENEN 10-12-2005
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nieuwezijds b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van R. Vermij