R. Robroek - Executie na de Wet tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen

Op 9 maart 2017 is de Wet tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen in het Staatsblad geplaatst. De inwerkingtreding van die wet wordt voorzien voor 1 januari 2020. Door de wet verschuift de formele verantwoordelijkheid over de tenuitvoerlegging van het openbaar ministerie naar de minister van Justitie en Veiligheid.

In dit boek wordt het nieuwe positiefrechtelijke kader beschreven en geanalyseerd. Daarnaast wordt zicht gegeven op de praktische uitwerking van die wet. Aan de hand van de volgende onderwerpen wordt de nieuwe verhouding tussen openbaar ministerie en minister geschetst: het toezicht op de naleving van voorwaarden en maatregelen, het stellen van voorwaarden in het kader van de voorwaardelijke invrijheidstelling, het informeren van slachtoffers, het verstrekken van strafrechtelijke beslissingen, het OM-advies en de executie-indicator en dwangmiddelen en onderzoekshandelingen met het oog op de tenuitvoerlegging. Tevens wordt aandacht besteed aan het wetsvoorstel dat strekt tot wijziging van de detentiefasering en de voorwaardelijke invrijheidstelling.

Het boek is bestemd voor zowel praktijkjuristen als diegenen die in meer wetenschappelijke zin in de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen geïnteresseerd zijn.R. Robroek boeken - Executie na de Wet tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen
ISBN 9789462905955
PAGINA’S 236
VERSCHENEN 03-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


41,50

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van R. Robroek