R.E.C.M. Niessen, R.M.P.G. Niessen-Cobben - Inleiding Formeel Belastingrecht

Formeel belastingrecht is niet alleen het ? scale procesrecht. Formeel belastingrecht omvat alle relaties tussen de belastingplichtige en de ? scus. Daar horen ook toe de aanslagvormen, navordering en nahef? ng, boetes en straffen, en de informatieverplichtingen. Verder worden de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en het invorderingsrecht er wel toe gerekend.

Deze thema’s zijn de laatste jaren enorm in belang toegenomen. De belastingplichtige heeft in de hef? ngssfeer steeds minder ruimte en tegelijkertijd worden de touwtjes in bijvoorbeeld de boetesfeer steeds meer aangetrokken. Het is voor de belastingplichtige en zijn adviseur zaak om de mogelijkheden én de valkuilen in het formele recht nauwlettend in de gaten te houden.

De complexiteit van dit terrein is bovendien nog eens hand over hand toegenomen doordat kennis van het nationale belastingrecht en de verdragen ter voorkoming van dubbele belasting niet meer volstaan. Strafrecht en de Algemene wet bestuursrecht behoren nu tot de bagage van de belastingkundige. Daarnaast moeten het Europese recht, de mensenrechten en bijvoorbeeld de uitgebreide regels over internationale informatieverplichtingen nauwgezet worden bijgehouden.

Dit boek biedt voor studie en praktijk een helder overzicht over dit hele, brede terrein. Er zijn vele verwijzingen naar de nationale en internationale rechtspraak en de literatuur opgenomen. De tekst is verder verhelderd met tal van voorbeelden uit de praktijk en historische schetsen.R.E.C.M. Niessen, R.M.P.G. Niessen-Cobben boeken - Inleiding Formeel Belastingrecht
ISBN 9789012402866
PAGINA’S 444
VERSCHENEN 19-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sdu Uitgevers
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
88,54
Bestel

Andere boeken van R.E.C.M. Niessen, R.M.P.G. Niessen-Cobben