Quim Monzó - De omvang van de ramp

Een schrijnende Catalaanse komedie over liefde en haat, lust en eenzaamheid.

Eindelijk slaagt de trompettist Ramon-Maria erin de vrouwelijke vedette van het theater waar hij werkt te versieren. Maar eenmaal in bed blijkt hij tot geen enkele daad in staat. Uit woede roept hij de duivel aan. En zie, vroeg in de volgende morgen rijst zijn lid en slaagt hij erin met de bevallige vedette te vrijen.

Die aan de duivel afgesmeekte erectie heeft echter een onvermoed nadeel: de trompettist komt er niet meer van af! De erectie blijkt een symptoom van een dodelijke ziekte: Ramon heeft nog maar zeven weken te leven.

Zijn toekomstperspectief vernauwt zich, wat nu niet gebeurt, gebeurt nooit meer. Hij besluit zoveel mogelijk te halen uit de tijd die hem nog rest. Hij wil elke dag een ander mens uitbeelden. Zo wordt hij crimineel, doetje, zuurpruim, potloodventer, toerist, straatmuzikant en godsdienstwaanzinnige. En ondertussen vraagt hij zich vertwijfeld af waar hij zijn gruwelijk lot aan te danken heeft.

De omvang van de ramp is verschenen in een dozijn talen en wordt alom geprezen als een meesterlijke parodie en een proeve van verbluffende vertelkunst.


Het boek de omvang van de ramp van Quim Monzó is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Quim Monzó boeken - De omvang van de ramp
ISBN 9789492754035
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 30-05-2018
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Brooklyn
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,00
Bestel