Projectgroep Rekenwonders - Rekenwonders: de Singapore aanpak Handleiding voor IB-ers

Handleiding rekenproblemen oplossen


Effectieve instructie voor het begeleiden van leerlingen naar passende doelen 1F en 1S

Sommige leerlingen hebben moeite met rekenen. Er zijn onderdelen die ze maar niet in de vingers krijgen of waarop ze geheel uitvallen. Hoe kunnen we deze leerlingen helpen? Meer oefenen met de bestaande methode is meestal niet toereikend. De gebruikte didactiek werkt bij deze leerlingen immers niet. Wat wél werkt:

*overstappen op een 'nieuwe' didactiek (stap voor stap);

*aansluiten bij wat de leerling al kan;

*alle handelingsniveaus benutten bij het aanleren van nieuwe vaardigheden;

*leerlingen aanspreken op hun visuele brein.

Dit vindt u terug in de methode Rekenwonders. Rekenwonders (gebaseerd op de Singapore-rekendidactiek) is uitermate geschikt als remediërend materiaal. Het programma focust op het ontwikkelen van probleemoplossend denkvermogen en leert kinderen betekenisvol leren en conceptueel begrip. Rekenwonders is in te zetten naast alle andere reken-wiskundemethodes die op veel Nederlandse basisscholen worden gebruikt. Deze handleiding geeft aan:

*hoe u rekenproblemen opspoort en hoe u leerlingen verder kunt helpen. Dit beschrijft een aanpak die u ook los van Rekenwonders zou kunnen gebruiken.

*in welk boek een rekenonderwerp wordt behandeld in de methode Rekenwonders. De referentieniveaus 1F en 1S zijn beschreven op herkenbare subdomeinen. Er is aangegeven waar deze 1F- en 1S-kwaliteiten zijn terug te vinden in Rekenwonders, zodat u gericht aan de slag kunt.


Het boek rekenwonders: de singapore aanpak handleiding voor ib-ers van Projectgroep Rekenwonders is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Projectgroep Rekenwonders boeken - Rekenwonders: de Singapore aanpak Handleiding voor IB-ers
ISBN 9789461182104
PAGINA’S 56
VERSCHENEN 14-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bazalt Educatieve Uitgaven
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel