Pieter Lalleman - De verborgen eenheid van de Bijbel

Het gebruik van het Oude Testament in het Nieuwe Testament


Het Oude Testament lijkt steeds meer een ondergeschoven kindje te worden in christelijk Nederland.

Het wordt geassocieerd met een wrede God, met geweld en wantoestanden. Wat hebben wij, nieuwtestamentische christenen, nu compleet met dit weinig geliefde deel van de Bijbel te maken?

Pieter Lalleman laat zien hoe belangrijk het Oude Testament is als bron van het Nieuwe. Hij behandelt een selectie van de talloze verbindingen tussen de 66 boeken van de Bijbel.

Hij gaat zowel in op hoofdstukken als op thema’s en personen.

Zonder volledig te willen zijn neemt Lalleman de lezer mee door de Schriften en toont duidelijk dat het Nieuwe Testament bestaat bij de gratie van het Oude. Ook zonder letterlijk te citeren verwijzen Jezus en de apostelen tussen de regels door

naar het ‘Eerste Testament’. Een gedegen kennis van deze teksten wordt verondersteld bij het lezen van de evangeliën en de apostolische brieven.

Wie het Oude Testament veronachtzaamt of van minder waarde acht, mist veel verbanden en toespelingen. Vaak zal daardoor de juiste uitleg en bedoeling van de nieuwtestamentische tekst aan hem voorbijgaan.

Pieter Lalleman zal de lezer inspireren tot een speurtocht om de diepte, rijkdom en eenheid van de Bijbel te ontdekken.


Het boek de verborgen eenheid van de bijbel van Pieter Lalleman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pieter Lalleman boeken - De verborgen eenheid van de Bijbel
ISBN 9789463690164
VERSCHENEN 24-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Drukkerij Buijten en Schipperheijn B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Pieter Lalleman