Pieter d' Hoine, Bart Pattyn - Tijd, evolutie en duurzaamheid

Negentiende editie van een interdisciplinaire lessenreeks

We beseffen dat tijd voorbijgaat omdat we kunnen nadenken over wat is geweest. Kunnen stilstaan bij wat is gebeurd, genereert tegelijk de mogelijkheid te denken aan wat zal komen. Daarom creëren we monumenten, daarom doceren we geschiedenis. Architecten en historici lichten dat in dit boek toe. Ze bevestigen wat Faulkner schreef: 'The past is never dead. It's not even past'. Wat in het verleden is gebeurd, drukt zijn stempel op het heden. Tijd blijkt ook relatief. We denken tijdsverloop in mensenmaat. De wetenschap ontdekte hoe futiel de tijd van mensen is in het licht van de tijd van het universum en van de evolutie. Toch blijkt de impact van mensen op de natuur ingrijpend. Niet alleen een mensenleven is fragiel, ook de biodiversiteit op onze blauwe planeet blijkt uiterst kwetsbaar. Daarom lijkt het de opdracht van deze tijd duurzaamheid te creëren. De thema's in deze lessenreeks kruisen elkaar en zijn complementair. Tegelijk vormt deze bundel een tijdsdocument. In de lessen weerspiegelt zich de tijdsgeest, met zijn angst en hoop.

Contributors

bOb Van Reeth, Kaat Wils, An Goris, Kevin Verstrepen, Mathijs Lamberigts, Jan Hertogen, Helder De Schutter, Manuel Sintubin, Peter Tom Jones, Moritz Diehl, Oliver Honnay, Joris Vandenberghe, Erwin Ooghe, Marie-Christine Janssens


Het boek tijd, evolutie en duurzaamheid van Pieter d' Hoine, Bart Pattyn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pieter d' Hoine, Bart Pattyn boeken - Tijd, evolutie en duurzaamheid
ISBN 9789058679420
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 12-04-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Universitaire Pers Leuven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van Pieter d' Hoine, Bart Pattyn