Pieter d'Hoine, Bart Pattyn - Over grenzen en generaties heen 18 lessen voor de eenentwintigste eeuw

Toekomstgerichte reflecties vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines over mens, maatschappij en wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek kent geen slotakkoord of apotheose. Het zet zich voortdurend door. Op elk moment treden nieuwe academici in het spoor van hun leermeesters, maakt men gebruik van nieuwe methoden en ontwikkelt men nieuwe interesses. Niet alleen de aard van de navorsers en van hun methoden evolueren, ook hun onderzoeksobject verandert. Zeker in het veld van de politiek en de wereldeconomie maken we revolutionaire tijden door. De geopolitiek van de VS en Europa ten opzichte van groeilanden zoals China, India en Brazilië wijzigt drastisch en in de Arabische landen groeit het verlangen naar echte democratie. Intussen neemt de druk op de draagkracht van onze blauwe planeet verder toe. In 2050 zijn we wellicht met 9 miljard mensen. Zal er voldoende voedsel zijn? Welke energie zal aan onze toekomstige behoeften op een duurzame manier kunnen voldoen? In welk soort voertuigen zullen we ons verplaatsen? In onze eigen gemeenschap doet de vergrijzing vragen stellen over de houdbaarheid van ons pensioenstelsel en over de kwaliteit van het leven van een steeds ouder wordende bevolking.

Wie een vinger aan de pols wil houden van de ontwikkeling van het wetenschappelijk onderzoek zal in deze publicatie opnieuw een staalkaart vinden van wat voor vandaag en voor morgen relevant is.


Het boek over grenzen en generaties heen 18 lessen voor de eenentwintigste eeuw van Pieter d'Hoine, Bart Pattyn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pieter d'Hoine, Bart Pattyn boeken - Over grenzen en generaties heen 18 lessen voor de eenentwintigste eeuw
ISBN 9789058679031
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 31-03-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Universitaire Pers Leuven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,00
Bestel

Andere boeken van Pieter d'Hoine, Bart Pattyn