Pieter d'Hoine, Bart Pattyn - In verscheidenheid verenigd

Lessen voor de eenentwintigste eeuw


Interfacultaire lessenreeks over mens, maatschappij en wetenschap.

'In verscheidenheid verenigd' is het motto van Europa. De Unie telt vandaag 28 lidstaten die niet alleen in cultureel maar ook in sociaal opzicht grondig van elkaar verschillen. Lange tijd was het basismotief voor de eenmaking economisch: het Europa van de vrije markt. Sinds de crisis heeft toegeslagen, groeit het besef dat Europa ook op sociaal vlak ambitieuzer moet zijn. Europees Commissaris Marianne Thyssen licht in haar openingslezing van deze lessenreeks haar visie toe op dat sociale Europa.

Ook de universiteit is een huis met vele kamers. De Lessen voor de eenentwintigste eeuw weerspiegelen de verscheidenheid in onderzoeksvragen en disciplines die het academisch onderzoek vandaag kenmerken. Of het nu gaat om nieuwe gezinsvormen, om psychisch welzijn of om de voorziening van energie of grondstoffen, alleen een wetenschappelijk pluralisme zal de vele maatschappelijke uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Tegelijk worden heel wat wetenschappers gedreven door gelijkaardige idealen, zoals het streven naar inzicht in de mens en zijn interactie met de omgeving, het zoeken naar waarheid of - vaak realistischer - waarschijnlijkheid, het verleggen van de grens in wat we kennen en kunnen. In die zin is er eenheid in de verscheidenheid van academische kennis.


Het boek in verscheidenheid verenigd van Pieter d'Hoine, Bart Pattyn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pieter d'Hoine, Bart Pattyn boeken - In verscheidenheid verenigd
ISBN 9789462700697
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 21-04-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Universitaire Pers Leuven
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van Pieter d'Hoine, Bart Pattyn