Pieter Butz - De Abdij van Berne

Leven, werken, liturgie


Pieter Butz

De Abdij van Berne

Leven, werken, liturgie

In deze succesvolle serie gidsen verschijnt nu een uitgave over de abdij van Berne. Al sinds de 12e eeuw zijn hier de norbertijnen werkzaam als een groep religieuzen die midden in de maatschappij staan.

In deze gids komen de kenmerkende eigenschappen van de norbertijnengemeenschap naar voren: de geschiedenis, de spiritualiteit, de activiteiten rond liturgische en religieuze uitgaven (er is een uitgeverij en boekhandel), de bijzondere geschiedenis met pater Van de Elsen als de meest in het oog springende figuur (hij stond aan de basis van wat nu de Rabobank is), het abdijbier van Berne en de contacten met talloze gasten.

Ook wordt aandacht gegeven aan de omgeving van de abdij, als een gebied waar veel te zien is zoals het kasteel van Heeswijk, de Kilsdonkse Molen maar ook de prachtige natuur. Met wandel en fietsroutes.

Pieter Butz is als participant verbonden aan de Abdij van Berne en kent het leven en werken van de norbertijnen van zeer dichtbij.


Het boek de abdij van berne van Pieter Butz is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pieter Butz boeken - De Abdij van Berne
ISBN 9789089721945
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 20-07-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,90
Bestel