Piet van Riet - Van gevechtspiloot tot verkeersvlieger

Portret van een gepassioneerde en rebelse veteraan van de Belgische Luchtvaart


Dit boek is geschreven nadat gedurende vele jaren mijn vrienden voorstelden van de verhalen die ik hen vertelde in een boek te verzamelen.

Het zijn de verhalen die ik als Gevechtspiloot (gedurende 4 jaar) en Verkeersvlieger (gedurende 36 jaar) heb beleeft in het uitoefenen van mijn beroep.

Ik heb getracht de rebelse manier van leven zoals ik heel mijn leven heb geleefd, doorheen alle verhalen weer te geven.

In dit boek kan u allerhande - waar gebeurde - verhalen uit de Luchtvaart lezen: Technische, Droevige, Humoristische, Ongelooflijke en zelfs Onmogelijke.

Van al deze verhalen zijn er weinig gekend in de geschreven zowel als in de beeld media en zelfs bij mij collegae. Een collega die een parallelle loopbaan heeft

'verwerkt' als ik, met wie ik meer dan 3 uur samen gepraat heb over mijn boek , herhaalde tot 3 keer dat het voor hem onmogelijk was te geloven dat onze beide loopbannen zo verschillend waren.

Van de +/- 200 foto's die in het boek worden gepubliceerd zijn de meeste onuitgegeven, vele met de uitzonderlijk geschreven toestemming van de curatele van SABENA

Met een F84G Thunderjet van de Belgische Luchtmacht heb ik in Duitsland 7 of 8 dennenbomen onthoofd en veilig teruggekeerd naar mijn basis.

Drie verhalen van vluchten met een SABENA toestel hadden mij binnen de 48 uur het einde van mijn loopbaan kunnen betekenen indien de directie van SABENA die was te weten gekomen .

Voor de vele meisjes en jongens die ooit piloot wilden worden en het nooit om diverse reden zijn geworden , hoop ik dat het lezen van dit boek hen vele aangename herinneringen zal bezorgen.


Het boek van gevechtspiloot tot verkeersvlieger van Piet van Riet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 38,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Piet van Riet boeken - Van gevechtspiloot tot verkeersvlieger
ISBN 9789463452113
PAGINA’S 244
VERSCHENEN 08-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER De REBEL
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
38,00
Bestel