Pierre Winkler - Praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naar een succesvol MVO-beleid


Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een onderwerp waar elke organisatie tegenwoordig mee te maken heeft. In dit boek worden praktische modellen en methodes besproken om MVO op verschillende beleidsterreinen succesvol vorm te geven. De schrijver laat zien hoe een organisatie MVO concreet als businessinstrument kan inzetten en de zorg voor mens en milieu kan combineren met een sterkere marktpositie en hoger rendement.

De praktische insteek maakt het Praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen handzaam en toegankelijk.

Bij het boek is een website beschikbaar met een uitgebreide verzameling cases, interviews, aanvullende verdiepingsstof en didactische ondersteuning voor docenten.

Praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij uitstek geschikt voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook voor managers die bezig zijn met de implementatie van MVO-beleid.

Pierre Winkler is een veelgevraagd deskundige op het gebied van bedrijfsethiek en MVO. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen op dit terrein. Hij werkt als docent en zelfstandig bedrijfsadviseur.

Kenmerken van dit boek:

? pragmatische aanpak en directe koppeling van MVO met de dagelijkse beroepspraktijk;

? bij elk hoofdstuk concrete modellen en methodes om MVO in de praktijk toe te passen;

? rijk aanbod aan realistische en gevarieerde cases op de website;

? projectcases op de website, waarin MVO geïntegreerd is in opdrachten die ook andere vakgebieden bestrijken, zoals management, hrm, finance, ICT, techniek en communicatie;

? extra verdiepingsstof op de website.


Het boek praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen van Pierre Winkler is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pierre Winkler boeken - Praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen
ISBN 9789046901519
PAGINA’S 110
VERSCHENEN 17-03-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel

Andere boeken van Pierre Winkler