Pierre Eggels - Spelen met gedichten Deel 2

Gedichten voor kinderen van 10 - 14 jaar met vragen en opdrachten


Deze bundel bevat een selectie uit het grote aanbod van prachtige kindergedichten van bekende en minder bekende Nederlandse en Belgische dichters. Het is de voortzetting van de eerste bundel 'Spelen met gedichten' voor kinderen van 6 - 10 jaar die in 2013 verscheen.

Waarom is het waardevol gedichten met kinderen te behandelen? Vanwege het verrassende gebruik van taal en de vaak verbazende, grappige of filosofische inhoud. Met name dichters weten bijzonder creatief om te gaan met taal. Dit kan kinderen inspireren tot eigen taalcreativiteit.

In 'Spelen met gedichten deel 2' is er werk te vinden van onder anderen Remco Campert, Hans Andreus, Edward van de Vendel, Willem Wilmink, Hans Dorrestijn, Toon Hermans, Rudy Kousbroek, Bies van Ede en Johanna Kruit. Allerlei onderwerpen komen aan bod: de mysterieuze blauwbilgorgel doet zijn intrede, we komen erachter wanneer mannen mogen huilen en vragen ons af wat er gebeurd zou zijn als oma opa nooit ontmoet had. Er zijn humoristische en serieuze gedichten, en sommige zetten aan tot nadenken. Er zijn er op rijm en zonder rijm, oude en nieuwe, korte en langere.

Het boek is verdeeld in vier categorieën: gedichten voor kinderen vanaf 10 jaar, gedichten voor kinderen vanaf 11 jaar, gedichten voor kinderen vanaf 12 jaar en zelf gedichten maken. De gedichten zijn dan ook geschikt om te gebruiken in groep 7 en 8 van de basisschool en in de brugklas tijdens de lessen Nederlands. Met vragen en creatieve opdrachten bij elk gedicht.

Pierre Eggels studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij volgde de opleiding voor docent drama aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven en is leraar Nederlands, CKV en drama. Hij is schrijver van de succesvolle dramamethode 'Doe gewoon alsof!' en het 'Schrijfselboek'.

Het boek is geïllustreerd met fantasievolle tekeningen door Imke Meeusen.


Het boek spelen met gedichten deel 2 van Pierre Eggels is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Pierre Eggels boeken - Spelen met gedichten Deel 2
ISBN 9789088400995
PAGINA’S 112
VERSCHENEN 14-06-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Pierre Eggels