Petra Sonnenberg, M. Caland - Kaarsen - werken met de kracht van licht

Alles over het branden van kaarsen, kaarslicht, kaarsenrituelen, geuren en meditaties


Petra Sonnenberg

en Magdalena Caland

Kaarsen

Werken met de Kracht van Licht

Alles over het branden van kaarsen, kaarslicht, kaarsenrituelen, geuren en meditaties

illustraties: kleur en zwart/wit

omvang: 158 blz.

formaat: 14 x 21,5 cm

bindwijze: Paperback

Prijs: 13,50

ISBN: 978 90 6378 503 1

Kaarsen zijn symbolen van licht, toewijding en overgave. In relatie met kleuren en geuren spreiden zij hun kracht ten toon. In dit boek worden voornamelijk kaarsenrituelen behandeld: deze rituelen helpen ons een middelpunt in ons leven te creëren. Kaarsen bieden bij meditatie grote steun en zorgen ervoor dat wij met ons innerlijke licht in contact kunnen komen. Altaarkaarsen, offerkaarsen, astrologische kaarsen en dagkaarsen hebben allemaal hun eigen betekenis. Hoe ze gemaakt moeten worden en hoe kleuren en geuren verwerkt kunnen worden, wordt hierin door de auteurs nauwkeurig beschreven. Aan de hand van talrijke praktische voorbeelden en schema's toont Magdalena Caland hoe de 'Kracht van Kaarslicht' een harmonische persoonlijke ontwikkeling kan bevorderen.

Er bestaat bijna geen geloof ter wereld dat zich bij de uitvoering van haar erediensten en rituelen niet bedient van kaarsen. Maar hoewel er in bijna iedere liturgische handleiding ruim aandacht wordt besteed aan het gebruik en de functie ervan, op de diepere betekenis en de achtergronden van het branden van kaarsen worden zelden ingegaan of uitleg gegeven.

Kaarsen - Werken met de Kracht van Licht doet dit echter wel. Op korte, maar van inzicht getuigende wijze, behandelen de auteurs, na inleidende opmerkingen over licht en vuur, diverse kaarssoorten en hun kleurensymboliek, de manier van vervaardigen, van planeten, van het tijdstip en van rituele onderdelen zoals altaar, kandelaar, wierookvat etc., alsook verschillende rituelen, waarvan het boek vele schematische voorbeelden geeft.

Kaarsen - Werken met de Kracht van Licht is een compleet herziene uitgave van Over het branden van kaarsen. Deze geheel herziene uitgave is voorzien van bijdragen door Petra Sonnenberg en schitterende full colour illustraties. Hierdoor is een handleiding voor het 'Werken met (kaars)Licht' tot stand gekomen die het branden van kaarsen in een actueel, modern licht stelt.
Kopers over dit boek:


heel interessant; het geeft veel informatie over de symboliek van kaarsen. ik vond de service erg goed; ik heb het boek meteen ontvangen. (Chris de Weerd)


Petra Sonnenberg, M. Caland boeken - Kaarsen - werken met de kracht van licht
ISBN 9789063785031
PAGINA’S 16
VERSCHENEN 21-11-2001
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Schors V.O.F.

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


13,50

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Petra Sonnenberg, M. Caland