Peter van den Berg, Jorden Hagenbeek, Gerben Huisman, Arne Schaddelee - Zakboek Statenleden

Het Zakboek Statenleden is een onmisbaar naslagwerk voor statenleden en andere (lokale) mensen uit de politiek.

Om een goed Statenlid te zijn en te worden is deze gereedschapskist ontwikkeld. Dit boek is voor zowel ervaren Statenleden als voor 'starters'. Doel is om elk Statenlid te voorzien van gereedschap om hun ambt of ambacht uit te voeren.

Dit boek bevat 3 delen. Het eerste deel gaat over Provinciale Staten. In dit deel komen onder andere de verantwoordelijkheden, de instrumenten van Provinciale Staten, het beleid en het omgaan met bedreigingen aan de orde.

Het tweede deel gaat over het functioneren van de fractie, met onder andere informatie over het verkiezingsprogramma, het fractieprogramma, het jaarverslag van de fractie, evalueren, efficiënt vergaderen binnen de fractie, integriteit en ondermijning.

Het laatste deel gaat over het Statenlid. Welke vaardigheden zou u tot uw beschikking moeten hebben om uw rol effectief in te kunnen vullen? Dit deel gaat over uw persoonlijke vaardigheden op het gebied van debatteren, onderhandelen, effectief invloed uitoefenen, timemanagement, feedback en kernkwaliteiten.

Praktische voorbeelden en tips, korte columns (intermezzo's) van Statenleden, griffiers en bestuurders maken deze gereedschapskist compleet.

Het Zakboek Statenleden verschijnt als deel 2 in de serie Zakboeken Openbaar Bestuur. Eerder verscheen het Zakboek Raadsleden (2017).Peter van den Berg, Jorden Hagenbeek, Gerben Huisman, Arne Schaddelee boeken - Zakboek Statenleden
ISBN 9789492952035
VERSCHENEN 18-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Berghauser Pont Publishing
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
24,95
Bestel

Andere boeken van Peter van den Berg, Jorden Hagenbeek, Gerben Huisman, Arne Schaddelee