Peter Simons - Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector 2019-2020

In Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector wordt het huidig geldende recht uitgelegd voor de hbo-student die zich voorbereidt om zorg- of welzijnsprofessional te worden.

In Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector wordt het huidig geldende recht uitgelegd voor de hbo-student die zich voorbereidt om zorg- of welzijnsprofessional te worden. Beroepsprofielen zijn bepalend geweest voor wat wel of niet in deze bundel aangeboden wordt.

Het boek bestaat uit vijf delen. Deze zijn zowel afzonderlijk als in samenhang te gebruiken. Naarmate de student zijn opleiding vordert, zal het pendelen tussen de verschillende delen belangrijker worden. Ieder deel is voorzien van een uitgebreide inhoudsopgave.

De indeling is als volgt:

Deel 1: de basisstructuur van het recht en de ‘methodiek van casussen oplossen’.

Deel 2: theorie, casuïstiek en rechtsregels geordend naar de levensfase van cliënten/patiënten: de (on)geborene, het kind/de jongere, de volwassene, de zelfstandig wonende oudere, de stervende en de overledene.

Deel 3: de jeugdige die gedwongen jeugdhulp ontvangt, de gehandicapte, de verdachte, de onbekende en de niet-vrijwillig opgenomen patiënt in een psychiatrisch ziekenhuis.

Deel 4: de professional die werkt in een zorg- en welzijnsinstelling.

Deel 5: de professional die functioneert in de cirkel van cliënt, instelling,

maatschappij en overheid.

Bij Deel 2 en 3 is in ieder hoofdstuk een overzicht van de geraadpleegde rechtsbronnen en verwijzingen naar andere delen in het boek te vinden. In de hoofdstukken wordt steeds naar rechtsregels verwezen. Het boek wordt afgesloten met een uitgebreid trefwoordenregister.

Dit boek is de opvolger van Recht voor de zorg- en welzijnsprofessional 2018/2019.

Doelgroep

Met dit boek zijn studenten met diverse leerstijlen in staat om tot een beginnend beroepsbeoefenaar uit te groeien. Ook voor de professional blijft dit boek een belangrijk en verantwoord naslagwerk.


Het boek basisboek recht in de zorg- en welzijnssector 2019-2020 van Peter Simons is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 95,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Peter Simons boeken - Basisboek recht in de zorg- en welzijnssector 2019-2020
ISBN 9789462906242
PAGINA’S 785
VERSCHENEN 07-08-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
95,50
Bestel