Peter R. De Vries - Een moord kost meer levens

Een moord kost meer levens

Peter R. de Vries

'Dit is mijn beste boek, beter dan de Heineken-ontvoering...' - Peter R. de Vries. Nu in geheel herziene editie met uitgebreid voorwoord waarin Peter R. de Vries terugkijkt op de totstandkoming van het boek.

Als zijn vader wordt gearresteerd voor de geruchtmakende moorden op twee kinderen is Paul Spruit nog een puber. Het gezin weet niets van de misdaden van de vader, die berucht werd als de Donald Duckverkoper.

Als alles aan het licht komt en de vader wordt gearresteerd, is voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk. Pauls moeder haalt ten einde raad haar ex-man in huis. Deze is gewelddadig. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. Hij dumpt het lijk bij een kerkhof.

Vanaf dat moment is het leven van Paul Spruit een criminele achtbaan. Hij ontsnapt na een gijzeling uit het Pieter Baan Centrum. Als hij weer is opgepakt bekent hij moorden die hij niet beging. Na verpleging in TBS-klinieken komt Paul Spruit in vrijheid om weer de fout in te gaan. Bij een roofoverval vallen twee doden.

Peter R. de Vries noteerde het levensverhaal van Paul Spruit. Een moord kost meer levens is een schokkend en aangrijpend relaas. Op meesterlijke wijze beschrijft De Vries de problematiek van een doorsnee-gezin dat een buitengewoon schokkende ervaring moet verwerken. Daarna volgt een rollercoaster van gebeurtenissen. Een moord kost meer levens is een absolute true crime klassieker!

Lezers schreven:

'Een uitstekend gedocumenteerd boek. Zulke verhalen moeten geschreven worden’

'Het verhaal slurpt je werkelijk vanaf de allereerste bladzijde op!'

'Zeer goed geschreven! Wanneer je erin begint wil je niet meer stoppen’

Peter R. de Vries (1956), Nederlands bekendste misdaadverslaggever, schreef onthullende reportages en boeken, maakte langlopende tv-programma’s, was Omroepman van het Jaar en oogstte internationale roem met zijn reportage over Nathalie Holloway en Joran van der Sloot.


Het boek een moord kost meer levens van Peter R. De Vries is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Peter R. De Vries boeken - Een moord kost meer levens
ISBN 9789089757432
PAGINA’S 320
VERSCHENEN 08-02-2019
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Just Publishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Peter R. De Vries