Peter Huijs - Symposionreeks Jeroen Bosch, wijsheid-schrijver met beelden

Deze bundel bevat de teksten van het gelijknamige symposium,gehouden door Stichting Rozenkruis, dat plaatsvond op 9 april 2016 in het conferentiecentrum Renova te Bilthoven. Met bijdragen

van Dick van Niekerk, Robert Jan Kelder, Ad de Jong, Roelof Jan Veltkamp en Ankie Hettema.

Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516) schrijft met beelden - maar wat er staat is aan de beschouwer om te ontcijferen. Ook na 500 jaar overbrugt zijn raadselachtige taal tijd en ruimte. Oudnederlands kunnen we niet meer lezen, maar je voelt het meteen: de beeldtaal van Jeroen Bosch is in 2016 nog vol van unieke zeggingskracht.

Op het eerste gezicht werken zijn fabelwezens, trechterhoofden en luitneuzen op de lachspieren. Maar hoe dieper u kijkt, hoe meer de pret vergaat. Wat u

dan ziet is brandend actueel en confronteert u met wat er in u zit, en met uw eigen levenssituatie. De kracht van die taal is tijdloos.

'De intuïtie uit zich nooit alleen in boeken, maar toont zich in het leven door wit-magische kracht - door de vaardigheid van de ontwikkelde hartlotusbloem om 'uit te treden' en de hulpbehoevenden bij te staan.' Robert Jan Kelder.


Het boek symposionreeks jeroen bosch, wijsheid-schrijver met beelden van Peter Huijs is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 11,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Peter Huijs boeken - Symposionreeks Jeroen Bosch, wijsheid-schrijver met beelden
ISBN 9789067324519
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 11-01-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Rozekruis Pers, Uitgeverij De
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
11,95
Bestel

Andere boeken van Peter Huijs