Peter de Jonge, Wim van Gorsel - Van Raas tot Rico

‘Van Raas tot Rico’ biedt nieuwe en verrassende verhalen over Zeeuwse topsporters.

De carrière van Jan Raas had in zijn laatste jaar als amateurwielrenner zomaar een onverwachte wending kunnen krijgen. Judoka Elisabeth Willeboordse inspireert kinderen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Atlete Els Vader beschouwt haar dochter als de échte topsporter van het gezin. En kickbokser Rico Verhoeven had bij het voetballen de scheidsrechter altijd tegen.

Bijna alle facetten van topsport komen aan de orde: de steun van ouders, sponsoring, gedrevenheid, succes, tegenslag, volharding en (Zeeuwse?) eigenzinnigheid. Met van elke sportman of -vrouw een uitgebreide biografie.

De verhalen zijn geschreven door Peter de Jonge (1951), ex-sportjournalist van PZC en NRC Handelsblad en voormalig hoofdredacteur van het AD en CTV Zeeland.

De biografieën zijn van de hand van Wim van Gorsel (1959), wetenschappelijk onderzoeker bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.


Het boek van raas tot rico van Peter de Jonge, Wim van Gorsel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,90 excl. verzendkosten.


Peter de Jonge, Wim van Gorsel boeken - Van Raas tot Rico
ISBN 9789492170385
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 31-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER de Drvkkery
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,90
Bestel

Andere boeken van Peter de Jonge, Wim van Gorsel