Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen - Want we hebben allemaal de morgen

Dementees, taal van mensen met dementie - Handleiding voor naastbetrokkenen


Zonder taal - in al zijn uitingsvormen - geen verbinding. Taal kan altijd verbinding blijven geven. Ook als deze taal onbekende en ongekende gedaantes aanneemt. Mensen met dementie ontwikkelen een eigen taal, een taal die wordt geboren waar je bij zit. Op het eerste gehoor lijken het vaak losse flodders, brabbeltaal, nauwelijks serieus te nemen. Maar de som is meer dan de delen. Dementees is een taal zo verrassend, aangrijpend, pittig, boeiend, raak, humoristisch, raadselachtig en wijs, dat het zonde is om die te laten 'slingeren'.

Dit boek is een handreiking voor naasten van mensen met dementie, met als invalshoek en als kostbaar instrument van verbinding: de taal. In de vorm van een ontvouwing van een eerste, kwalitatief onderzoek naar wat het Dementees te bieden en te leren heeft. En dat is veel en raakt de breedte en de diepte van het mensenleven, zo blijkt uit het onderzoek.

Mensen met dementie zijn uiterst kwetsbaar, hun eigen stem wordt nauwelijks gehoord, hun taal doorgaans doodgezwegen. Terwijl deze zo eerbiedwaardig, kostbaar, levenswijs en heilzaam kritisch kan zijn. Daarom hopen de schrijfsters op emancipatie van het Dementees. Het Dementees nodigt uit tot verbinding. En daar draait het om, dat is de kern.

Dit boek is één groot pleidooi om verbinding te maken, altijd maar weer verbinding te blijven maken met mensen met dementie, van hart tot hart.


Het boek want we hebben allemaal de morgen van Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen boeken - Want we hebben allemaal de morgen
ISBN 9789089549907
VERSCHENEN 28-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Paula Irik, Irene Kruijssen, Laura Vermeulen

 • Paula Irik - Als het maar echt is
  Paula Irik - Als het maar echt is

  Verpleeghuisbewoners zijn extreem kwetsbaar. Zeker als zij dement zijn. Dementie is een aardbeving waarvan de eerste trillingen pas achteraf herkend worden. Alles wat grond onder de voeten gaf, verdwijnt. Het leven verandert in een ravage. Maar dementie sloopt niet alles. Mensen…

  Lees meer...
  20,00
 • Paula Irik, Irene Maijer - Kruijssen - Sprekende handen
  Paula Irik, Irene Maijer - Kruijssen - Sprekende handen

  Sprekende handen is een uniek werkboek met een methodiek voor ontmoetingsgroepen met en voor dementerende mensen, wonend op psychogeriatrische afdelingen in verpleeg- en verzorgingshuizen.De methodiek is in de praktijk ontwikkeld en sluit aan bij die stromingen in de ouderenzorg…

  Lees meer...
  49,95
 • Paula Irik - Leestekens
  Paula Irik - Leestekens

  "En nou merk ik dat ik nog kan praten ook!""Elke generatie heeft wel een schoenendoos en daar komen schatten uit. Of een sigarenkistje. Het gaat niet om de hoeveelheid.""Ik ben een dichter. Schrijf het maar op, dan komt het wel goed. Dat is mijn gevoel dat het zegt. Ik kan mensen…

  Lees meer...
  17,50