Paul van Geest, Harry Commandeur, Joost Hengstmengel, Joyce Rupert, Ard Jan Biemond - De onvolkomenheid van de mens

En het streven naar perfectie


Mogen mensen ervan uitgaan dat zij op eigen kracht het goede kunnen doen, rechtvaardig kunnen zijn en anderen het beste gunnen? Of moeten zij zich juist bewust zijn van hun eigen onvolmaaktheid en slechtheid om op een goede manier met anderen om te gaan?

Iedereen ervaart bijna elke dag de spanning tussen idealen en werkelijkheid. Wordt deze spanning minder als wij naar perfectie streven? En helpt het hierbij als wij ons bewust zijn van de eigen onvolmaaktheid? Hoe verhoudt het vertrouwen in het eigen kunnen zich tot het besef dat ons verstand, onze wilskracht en ons moreel inzicht ontoereikend zijn om alles in het leven goed te kunnen inschatten?

In dit boekje wordt aangetoond dat het besef van de eigen feilbaarheid een noodzakelijke voorwaarde is om goed te kunnen doen. Het besef van de eigen onvolmaaktheid vormt op paradoxale wijze de opmaat tot een gelukkiger leven.


Het boek de onvolkomenheid van de mens van Paul van Geest, Harry Commandeur, Joost Hengstmengel, Joyce Rupert, Ard Jan Biemond is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul van Geest, Harry Commandeur, Joost Hengstmengel, Joyce Rupert, Ard Jan Biemond boeken - De onvolkomenheid van de mens
ISBN 9789024425587
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 31-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Paul van Geest, Harry Commandeur, Joost Hengstmengel, Joyce Rupert, Ard Jan Biemond