Paul van der Velde - Tatoeage van de ziel

Als godsdienstwetenschapper en indoloog houdt Paul van der Velde zich bezig met religie als humaan verschijnsel. Of wat mensen geloven 'echt waar' is, en of je het als onderzoeker ook gaat geloven is van minder belang. Wat mensen binnen hun religieuze overtuigingen doen, daar is het godsdienstwetenschappelijk onderzoek om te doen, zo stelde Van der Velde. Maar na jaren van onderzoek naar het gedachtegoed van en de vele reizen door Azië, voldeed deze positie niet meer.

In 'Tatoeage van de ziel' laat de schrijver zien welke gedachten en voorstellingen van Azië zijn bijna elke dag leven zijn gaan vormgeven, zonder dat hij zichzelf als een bekeerling tot het hindoeïsme of boeddhisme beschouwd. Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn ondermeer: hoe hindoes in bronzen beelden hun goden zien, hoe de goden soms volkomen onverantwoord met de wereld en de mensen lijken te spelen, hoe literaire esthetica uit Azië het bijna elke dag leven kan gaan kleuren en hoe intensieve deelname aan de Aziatische culturen sporen nalaat in de ziel.


Het boek tatoeage van de ziel van Paul van der Velde is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul van der Velde boeken - Tatoeage van de ziel
ISBN 9789460361975
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 31-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Damon VOF
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel

Andere boeken van Paul van der Velde