Paul van Bodengraven, Marco Barten - Wandelen op Corfu

3e druk van de gids Wandelen op Corfu, met 21 rondwandelingen, waaronder 3 nieuwe tochten.

Het groenste stukje Griekenland, zo wordt Corfu wel genoemd. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat het ook het meest noordelijke eiland is. Italië lijkt hier dichterbij dan het Griekse vasteland en dat zie je op de meest uiteenlopende manieren terug; in het landschap, met overal olijfbomen. Maar ook in de bouwkunst en in het eten dat hier wordt geserveerd.

De eerste impressie die je krijgt als je voor het eerst Corfu bezoekt, is misschien wel het beste te omschrijven als die van een vermoeide oude dame, met een weelderige, groene jurk. Het eiland was één van de eerste bestemmingen die vanaf 1960 in trek raakten toen het massatoerisme op gang kwam. Nog steeds wordt Corfu jaarlijks bezocht door meer dan één miljoen toeristen. Het eiland zucht en steunt onder de drukte die dat met zich meebrengt. Maar ook onder de welvaart en het bouwgeweld die voortvloeien uit deze inkomstenbron.

Desondanks blijft Corfu een dame, voornaam in haar grandeur en schoonheid, een tikje aristocratisch en een gewilde plaats voor de rich & famous. Keizerin Sissi en Kaiser Wilhelm waren in dat licht bezien de voorhoede van de jetset die nog steeds het eiland aandoet.

En dan is er die andere kant van Corfu, waar rust en kalmte het tempo van de dag bepalen. Waar toeristen nauwelijks komen, waar je door rustige dorpjes struint waar een lome stilte hangt die maakt dat je vergeet dat de stranden op dit eiland in de zomer vol liggen. Met charmante kerkjes en kapelletjes, vervallen en verlaten huizen in het buitengebied, verstopt tussen de immer groene olijfbomen.

Het is juist die tegenstelling tussen druk en stil die Corfu zo de moeite waard maakt. Met de voorzieningen van een aantrekkelijke, levendige hoofdstad vol musea en andere bezienswaardigheden. Maar ook met vergeten ezelpaadjes waarop je geen mens tegenkomt, imposante berghellingen, verscholen dorpen en stukken kust waar nauwelijks een mens komt.

De eenentwintig wandelingen in deze gids bieden een dwarsdoorsnede van al het moois dat Corfu te bieden heeft aan de nieuwsgierige wandelaar. Trek erop uit en ontdek de andere kant van het eiland in je eigen tempo.


Het boek wandelen op corfu van Paul van Bodengraven, Marco Barten is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul van Bodengraven, Marco Barten boeken - Wandelen op Corfu
ISBN 9789078194330
PAGINA’S 100
VERSCHENEN 18-01-2018
DRUK 3e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER One Day Walks
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel

Andere boeken van Paul van Bodengraven, Marco Barten