Paul van Bodengraven, Marco Barten - Wandelen in Dalarna

Het hart van Zweden


Veel Zweedser dan Dalarna zul je het niet vinden. Een groot deel van de Zweedse cultuur en folklore, van tradities en gebruiken die tot op de dag van vandaag worden gekoesterd en (her)beleefd, komen hier vandaan. Die culturele rijkdom laat zich goed combineren met het natuurschoon dat de provincie in overvloed te bieden heeft: uitgestrekte bossen, heldere meren en meertjes, een rijk wildleven, stille strandjes en volop ruimte om in alle rust te genieten van al dat moois.

In het noorden vind je de berghellingen die boven de boomgrens een wonderlijk landschap van leegte en ruimte vormen. 75% van het lagergelegen landschap bestaat uit bossen, waar elanden, wolven, beren en lynxen leven, naast een heleboel kleinere dieren. Je kunt er uren eindeloos wandelen, zonder een mens tegen te komen.

Het landschap in het midden van de provincie wordt gedomineerd door het Siljan meer. Aan de oevers daarvan vind je gezellige plaatsen en de mooiste stranden. Wandelen langs het water, gecombineerd met een bezoekje aan de culturele bezienswaardigheden van Dalarna, is een uitstekende manier om hier vakantie te vieren.

Het landschap in het zuidoosten van de provincie is gevormd door een periode waarin er flink naar grondstoffen werd gezocht. De beroemdste vindplaats is de kopermijn in Falun die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is gezet. Je vindt er ook talloze meren en meertjes, met elkaar verbonden door rivieren en stroompjes. En hoewel hier het grootste deel van de mensen wonen, voeren ook hier natuur, rust en ruimte de boventoon.

Bezoek de bakermat van de Zweedse cultuur. Wandelen is de beste manier om te ontdekken wat Dalarna allemaal te bieden heeft. De 21 wandelingen in deze gids wijzen je de weg naar de mooiste plekjes.


Het boek wandelen in dalarna van Paul van Bodengraven, Marco Barten is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul van Bodengraven, Marco Barten boeken - Wandelen in Dalarna
ISBN 9789078194187
PAGINA’S 106
VERSCHENEN 16-01-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER One Day Walks
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,95
Bestel

Andere boeken van Paul van Bodengraven, Marco Barten