Paul Straatsma - Mijn Streek

Wandelen en fietsen langs landschaps elementen in het Noorden


Het landschap om ons heen is opgebouwd uit allerlei verschillende landschapselementen. Vaak zijn deze ontstaan door de natuur, nog vaker door de mens. Mijn Streek - Leestekens van het Landschap bevat dertig verhalen en tochten door Noord-Nederland. Van de stilte rondom de eendenkooi tot de prachtige silhouetten van het jeneverbesstruweel, en van een herstelde schans uit het rampjaar 1672 tot het uiterst kwetsbare blauwgrasland: dit boek nodigt u uit om kennis te maken met boeiend erfgoed en er zelf op uit te trekken.

Journalist Paul Straatsma wandelt of fietst met kenners van het landschap. Dit boek bevat de weerslag van dertig routes door Groningen, Friesland en Drenthe. De verhalen, tezamen met de prachtige foto's, laten zien hoeveel boeiends er in het landschap valt te ontdekken. De 'leestekens' helpen u de geschiedenis van het landschap te lezen.

Mijn Streek - Leestekens van het Landschap is een bundeling van de derde serie Mijn Streek, de rubriek met wandelingen en fietstochten in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. De serie kwam tot stand in samenwerking met het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit deel wordt uitgegeven met een handig routeboekje van 44 pag. met daarin de 30 wandel-m en fietsroutes opgenomen.


Het boek mijn streek van Paul Straatsma is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul Straatsma boeken - Mijn Streek
ISBN 9789052942940
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 15-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Profiel BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,95
Bestel

Andere boeken van Paul Straatsma

 • Paul Straatsma - Mijn streek
  Paul Straatsma - Mijn streek

  Nu in boekvorm: de serie 'Mijn streek' zoals die verscheen in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Dertig landschappen in Noord-Nederland uitvoerig belicht. Met prachtige foto's, kaartmateriaal en wandel- en fietsroutes. Riant formaat, gebonden.

  Lees meer...
  24,95
 • Paul Straatsma - Mijn Streek Historisch
  Paul Straatsma - Mijn Streek Historisch

  Veel van onze geschiedenis kun je terugvinden in het landschap. 'Mijn Streek Historisch' presenteert dertig tochten langs bijzondere, historische plekken in Noord-Nederland. Van een onderduikershol tot een plek waar het spookt, van verdwenen gebouwen tot oude verbindingswegen; in…

  Lees meer...
  24,90