Paul Rood - Spaak

Een wielerkampioen weerstaat de drugsscene


Spaak

Een wielerkampioen weerstaat de drugsscene

Spaak is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Paul Rood.

De hoofdpersoon (Paul) wil met een hasjsmokkel naar Noorwegen veel geld verdienen. Die droom eindigt in een Zweedse cel. Op klassieke wijze, met behulp van lakens en een ijzerzaag, weet hij te ontsnappen. Na een sensationele vlucht keert hij terug in Nederland. Daar kiest hij voor het isolement, alleen op de racefiets in weer en wind, om te ontsnappen aan alles en iedereen. Hij fietst en fietst en na enkele maanden rolt hij zowaar in een toppositie bij het nationale baanwielrennen.

In een nachtelijke tocht door de binnenstad van Amsterdam ontmoet hij een aan drugs verslaafd meisje. Hij wil haar redden, echter geen enkele afkickmethode blijkt aan te slaan.

Om schoon schip te maken gaat hij vrijwillig naar de gevangenis in Zweden om de rest van zijn straftijd uit te zitten. Daar leert hij een alternatieve afkickmethode kennen die hij vervolgens in Nederland wil introduceren, maar dat roept weerstand op.

Regisseur Steven de Jong verfilmt dit boek in 2017. De foto's in het boek zijn afkomstig uit de film.


Het boek spaak van Paul Rood is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul Rood boeken - Spaak
ISBN 9789056154035
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 28-08-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bornmeer, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel