Paul Maertens - Stroom onder stoom

Een persoonlijke verkenning van energieland


Vragen rond strategische onafhankelijkheid, buitenlandse investeringen, de energiebevoorrading en financiële facetten van ons energiebeleid zijn steevast voer voor discussie. Ze tonen aan hoe complex het stroomvraagstuk in ons land is. Is energie te duur of is energie misschien net niet duur genoeg om aan alle verwachtingen van publiek, overheid en bedrijven te voldoen? Hoe moet onze productie er in de toekomst uitzien? Meer, minder of compleet geen kernenergie? Alles hernieuwbaar? Wie moet dat überhaupt beslissen? Wie zit er echt aan de knoppen in de stroommarkt? Waarom zijn Turtel- en andere taksen niet te vermijden?

Voor wie in de mediastormen door de bomen het bos niet meer ziet is er dit boek. Het toont de lezer de basisprincipes van het energiebeleid, de verschillende methoden om stroom te produceren, de belangrijkste spelers op de markt en hoe ze hun brood verdienen, en daaraan gekoppeld hoe de prijzen tot stand komen. Ook de vele overheden in dit land komen aan bod evenals de onmogelijkheid van een coherente energiepolitiek.


Het boek stroom onder stoom van Paul Maertens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul Maertens boeken - Stroom onder stoom
ISBN 9789463370073
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 29-03-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Pelckmans Pro
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel