Paul Cortois - Religie onder kritiek

De plaats van religie in de seculiere samenleving


Zeker na 9/11 en de aanslagen in Europa vertrekken zowel in academische milieus als in de publieke opinie velen vandaag als vanzelfsprekend van het louter seculiere karakter van de Verlichting en bepleiten zij het neutrale karakter van de moderne publieke ruimte. Religie, zo menen zij, past niet meer in het kader van de westerse moderniteit. Maar zijn de zaken wel zo eenvoudig? Juist voor wie grondig wil nadenken over de verhouding tussen religie en wetenschap en over de politieke relatie tussen kerk en staat, lijken de zaken veel complexer te zijn.

In dit boek wordt dit hedendaagse spanningsveld tussen rationaliteit, moderniteit en religie, weten en geloven door Vlaamse en Nederlandse collega's gethematiseerd vanuit diverse invalshoeken. De bijdragen van emeriti godsdienstfilosofen Martin Moors en Andre Cloots, aan wie dit boek is opgedragen openen en sluiten deze bundel. Het kader van hun vraagstelling is op vele punten analoog, hun pogingen tot antwoord lopen uiteen. In die tussenruimte - maar ook in dat kader - situeren zich vele posities, ingenomen door de elf andere auteurs, die jarenlang in gesprek waren met elkaar.


Het boek religie onder kritiek van Paul Cortois is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 32,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paul Cortois boeken - Religie onder kritiek
ISBN 9789462927674
VERSCHENEN 26-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco C.V., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
32,00
Bestel

Andere boeken van Paul Cortois