Patrick van der Duin, Dhoya Snijders - Met de kennis van morgen

Toekomstverkennen voor de Nederlandse overheid


Snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de toekomst van Nederland moeilijk inzichtelijk. Voor de Nederlandse overheid is het daarom in toenemende mate noodzakelijk om toekomstverkenningen uit te laten voeren. Wat voor toekomstverkenningen worden er gemaakt, wat is de rol van deze verkenningen en wat voor impact hebben ze op de politieke besluitvorming?

Aan de hand van recente casussen gaat Met de kennis van morgen over de toekomstverkenningen die adviesraden en planbureaus hebben ontwikkeld om toekomstbestendig advies te leveren aan de overheid. De Stichting Toekomstbeeld der Techniek, het CBS, het CPB, het pbl, het KNMI, de COGEM, het RIVM, het SCP, de awti, de WRR en het Rathenau Instituut geven inzicht in de wijze waarop zij verkenningen uitvoeren, hoe deze hun weg vinden naar de Nederlandse politieke besluitvorming en wat het resultaat van hun verkenningen is.


Het boek met de kennis van morgen van Patrick van der Duin, Dhoya Snijders is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Patrick van der Duin, Dhoya Snijders boeken - Met de kennis van morgen
ISBN 9789462988477
PAGINA’S 296
VERSCHENEN 12-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,99
Bestel

Andere boeken van Patrick van der Duin, Dhoya Snijders