Patrick Cattrysse - Handboek scenarioschrijven

Over het boek:

Een gangbare opvatting stelt dat wie kan lezen en schrijven ook scenario¿s kan lezen en schrijven. Dit handboek wil ingaan tegen deze trend. Naast talent en creativiteit vereist het schrijven en analyseren van scenario¿s een aantal vaardigheden dat aangeleerd en geoefend kan worden. Dit handboek benadert het scenarioschrijven daarom als een vak dat vaktechnische kennis vereist.

Doorheen de verschillende hoofdstukken wordt het hele preproductieproces stap voor stap beschreven. Hierbij gaat speciale aandacht naar een aantal specieke structuurprincipes en verteltechnieken, die aan de hand van concrete voorbeelden worden uitgelegd.

Dit handboek bevat de basisinformatie voor eenieder die zich op een praktische manier wil bekwamen in het vaktechnisch schrijven en analyseren van scenario¿s. Het behandelt zowel de fictiefilm als de feitenfilm. Ook de bedrijfsfilm en het informatieve tv-programma komen dus uitvoerig aan bod.

Over de schrijver(s):

Dr. Patrick Cattrysse is hoofddocent aan de Vlaamse Script Academie, v.z.w. te Brussel. Hij is gespecialiseerd op het vlak van de filmische adaptatie, de theorie van de filmgeschiedenis en het scenarioschrijven.


Het boek handboek scenarioschrijven van Patrick Cattrysse is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,60 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Patrick Cattrysse boeken - Handboek scenarioschrijven
ISBN 9789044127119
PAGINA’S 195
VERSCHENEN 01-07-2010
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgever Maklu
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,60
Bestel