Paolo Dall'Oglio, Églantine Gabaix-Hialé - Uit liefde voor de islam

In het voetspoor van de in Syrië vermiste jezuïet Paolo Dall'Oglio


In dit boek maakt Paolo Dall'Oglio duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende en waarom we die religie ernstig moeten nemen. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing.

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall'Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster van Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Velen vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht.

Voor zijn bijdrage aan de interreligieuze dialoog kreeg Paolo Dall'Oglio in 2009 een eredoctoraat aan de KU Leuven en verscheen dit boek. Na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog trachtte hij te bemiddelen tussen de strijdende partijen. In juli 2013 'verdween' hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

-Vermist in Syrië-

oecumene.nl

Recensie door Yosé Höhne-Sparborth

Dall'Oglio heeft ook een zeer nuchtere reden om deze intense weg van dialoog te gaan:"De harmonisatie van de christelijke en de islamitische hoop is vermoedelijk een voorwaarde opdat de hele mensheid de toekomst hoopvol zou kunnen bekijken"(pag. 125). Hij heeft gelijk gekregen. Exact daarom moet iedere Christen met theologische aspiraties dit boek lezen. Omwille van onze toekomst.

Igniswebmagazine.nl

Recensie door Jan Peters SJ

Door de tekst heen ervaar je een gedreven man, begeesterd, met uitgesproken, voor sommige lezers zeker te ver gaande uitspraken over de relatie tussen christendom en islam. Boeiend en intrigerend om hem als het ware te horen spreken over zijn ideaal en over de context van het klooster.


Het boek uit liefde voor de islam van Paolo Dall'Oglio, Églantine Gabaix-Hialé is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Paolo Dall'Oglio, Églantine Gabaix-Hialé boeken - Uit liefde voor de islam
ISBN 9789085283836
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 24-05-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn nv
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel