P. Rooyackers - Honderd nieuwe taalspelen

Voor kinderen van 4 - 14 jaar


100 Nieuwe Taalspelen voor iedereen vanaf 4 jaar is een bundel nieuwe taalspelen, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docenten nederlandse taal, drama, leerkrachten in het basisonderwijs en begeleiders in het jeugdwerk. Eerder verscheen de bundel 100 Taalspelen.

De taalspelen kunnen met weinig voorbereiding geoefend en gepresenteerd worden. De spelen zijn geschikt voor taalliefhebbers van 4 tot 14 jaar.

De taalspelen zijn overwegend kort van tijdsduur zodat men deze in een lesuur kan beoefenen. Het is een praktisch en direct bruikbaar boek waarmee iedere enthousiasteling die van taalexpressie houdt aan de slag kan. Het boek wordt ingeleid door een didactisch en organisatorisch hoofdstuk waarna de taalspelen volgen.

De taalspelen zijn ingedeeld naar leeftijd en naar soorten spelen. Zo kan gemakkelijk een spel gekozen worden voor een bepaalde groep. In dit boek worden allerlei soorten taalspelen beschreven en uitgewerkt naar handzame oefeningen. Er zijn natuurlijk taalspelen opgenomen die gericht zijn op mondeling en schriftelijk ontwikkelen van het taalgevoel en de woordenschat. Dit allemaal door middel van creatieve oefeningen.

Er zijn kennismakingsspelen, dichtspelen, illustratiespelen, verhaalspelen, gevoelspelen, muzikale taalspelen, schrijfspelen, gedachtenspelen en woordspelen.


Het boek honderd nieuwe taalspelen van P. Rooyackers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


P. Rooyackers boeken - Honderd nieuwe taalspelen
ISBN 9789088400230
PAGINA’S 112
VERSCHENEN 27-01-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,50
Bestel

Andere boeken van P. Rooyackers